• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Tone Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 mı Espressomu

N1BER

Yeni Üye
Herkese merhabalar, bir sorum olacaktı.

Yakın zamanda bir V60 seti satın aldım. 1600 TL'ye almıştım, fakat şu an fiyatı 2000 TL civarına çıkmış. Ürünü henüz hiç açmadım. Ancak sonradan aklıma bir soru takıldı: Acaba iade edip ileride bir espresso makinesi mi alsam?

Espresso makinesi, V60’a göre daha iyi bir seçenek olur mu? V60'ın yapabildiği şeyleri espresso makinesi de yapabilir mi? Ya da şöyle sorayım: Ürünü 1600 TL’ye almış olmama rağmen iade etmeye değer mi?

Bu konuda sizlerden bilgi almak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Link

Merhabalar. Açıkçası ikisi bambaşka dünyalar.

Öncelikle espresso makineleri hem pahalı hem de demleme ile espresso tamamen farklı profillere farklı. İleride dediğiniz zaman ne kadar ilerisi bilemiyorum ancak o ileri tarihe kadar demleme yapmaya başlayarak kahveleri öğrenip tecrübe edebilirsiniz.

Ben ilk başlarken benzer bir set hediyesi ile başlamıştım. Zaman geçtikçe ekipmanlar geliştirdim ve daha farklı tecrübeler edindim. Öğütücü, kâğıt dripper vs değiştikçe hem tatlar hem de alınan keyif değişiyor.

En nihayetinde size kalmış bir şey ancak naçizane elinizde bu ekipmanlar varken kendi kendinize kahve ile oynamaya başlayıp öğrenirseniz size de çok şeyler katacaktır

Herkese merhabalar, bir sorum olacaktı.

Yakın zamanda bir V60 seti satın aldım. 1600 TL'ye almıştım, fakat şu an fiyatı 2000 TL civarına çıkmış. Ürünü henüz hiç açmadım. Ancak sonradan aklıma bir soru takıldı: Acaba iade edip ileride bir espresso makinesi mi alsam?

Espresso makinesi, V60’a göre daha iyi bir seçenek olur mu? V60'ın yapabildiği şeyleri espresso makinesi de yapabilir mi? Ya da şöyle sorayım: Ürünü 1600 TL’ye almış olmama rağmen iade etmeye değer mi?

Bu konuda sizlerden bilgi almak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Link

Hocam V60 ile filtre kahve yapıyoruz, espresso makineleri ise adı üzerinde espresso yapıyor. Espresso bazlı içecekler olan Capuccino, Latte, Americano vs gibi kahveler için de espresso kullanılıyor.

Espresso makinesiyle filtre kahve yapamazsınız, V60 la da espresso yapamazsınız..

Sizin karar vermeniz gereken şey ne tür kahve sevdiğiniz. Ona göre karar verebilirsiniz.

V60 demlemesi için gereken ekipmanlar çok daha uyguna mal olur. Aldığınız set gördüğüm kadarıyla giriş seviyesinde filtre kahve yapmak için yeterli.

Bir de bu işe giriştiğinizde hem filtrenin hem de espressonun sonu yok. Yani filtre için 10-12K ya satılan değirmenler, 1-2K değişik dripperlar, 300-500 TL ye filtre kağıtları, nitelikli çekirdek kahve vs vs derken bütçeler çok ciddi artabiliyor..

Aynı durum espresso ekipmanları için de böyle hatta daha uçuk fiyatlara çıkar eğer çok ciddiye alırsanız bu hobiyi :)

Size tavsiyem elinizdeki seti kullanıp bir süre V60 demlemeyi öğrenin, değişik kahveler alıp deneyin vs vs ... Eapresso için ise ileride bütçe oluşturursunuz eğer seviyorsanız ve evde yapmak istiyorsanız..

Ama şunu söyleyeyim, 1600 TL iade alıp espresso setupınıza çağ atlatamazsınız :)

Geri