• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Türk Kahvesi Nasıl Demlerim detay video :)

Haydi buyrun, ikidakikaotuzikisaniye. Felsefemsi değildir ama içinizi soğutur.

Bu serlevha dahilinde zikretmiş olduğunuz efkârınız tenakuzluk ihtiva eylese de zevk-ü musikiniz kanaatimce alelkifaye cemil, zatımı bu eserle tearüf eylediğiniz icin müteşekkirim.

Mükemmel bir video. Bütün bildiklerimi unutturup yeni bir ufuk açtı bana. Küçük bir sorum olacak gümüş kaplama bir bakır cezve ile kalaylı bakır cezve arasındaki fiyat farkı çok büyük. Bu fark kahvenin tadına da o oranda etki ediyor mu? Zira yanıt evet olursa mutlaka almam gerekiyor.

Mükemmel bir video. Bütün bildiklerimi unutturup yeni bir ufuk açtı bana. Küçük bir sorum olacak gümüş kaplama bir bakır cezve ile kalaylı bakır cezve arasındaki fiyat farkı çok büyük. Bu fark kahvenin tadına da o oranda etki ediyor mu? Zira yanıt evet olursa mutlaka almam gerekiyor.
soy cezvenin bakırı daha kalın olduğu için ısıyı ilk homojen emip daha dengeli dağıtıyor buda kahveyi demlenirken acılaşmasını önlüyor.
Diğer marka cezveler kötü demiyorum amam bakırı ince olduğu için ısıyı hemen iletiyor ve buda dengesiz bir demleme olmasına neden oluyor.

Soy cezvenin gövdesindeki tasarımın ince belli (dipte ve tepede geniş, ortada dar) olmasının nedeni kahve seviyesi kaynamaya yakın yükselirken taşmaması için. Bu tasarımın, tat bakımından kayda değer bir fark yarattığını düşünmüyorum. Soy cezvenin diğer bakır cezvelerden farkı tasarımdan ziyade karşıladığı standartlar, kalitesi, kalınlığı ve ömür boyu bakım olanağında yatıyor bence.

Bilgiler için teşekkür ederim ama benim esas merak ettiğim yanı standartta gümüş ve kalay farkı nasıl oluyor? mesela yanlış hatırlamıyorsam soy cezvenin de hem kalaylı hem gümüş kaplamalı modelleri var ve ikisi arasındaki fiyat farkı yarı yarıya.

Bilgiler için teşekkür ederim ama benim esas merak ettiğim yanı standartta gümüş ve kalay farkı nasıl oluyor? mesela yanlış hatırlamıyorsam soy cezvenin de hem kalaylı hem gümüş kaplamalı modelleri var ve ikisi arasındaki fiyat farkı yarı yarıya.
Gümüş ve kalay kaplama bildiğim kadarıyla tatsal fark yaratmıyor; fakat gümüş kaplama kalaya göre çok daha uzun ömürlü... Yılda bir kalay bakımına ihtiyaç duyulabilecekken gümüşte bu bakımın uzun yıllar sonra geleceğini okumuştum.

Gümüş ve kalay kaplama bildiğim kadarıyla tatsal fark yaratmıyor; fakat gümüş kaplama kalaya göre çok daha uzun ömürlü... Yılda bir kalay bakımına ihtiyaç duyulabilecekken gümüşte bu bakımın uzun yıllar sonra geleceğini okumuştum.
Evet doğru söyledimiz. Demleme şampiyonu koray bey de aynısını söylemişti

Aslında Koray Beyin ifadesinden ben o şekilde anlamıyorum yazılabilecek en kibar haliyle cevap vermiş , kalın kaplamasından dolayı ısıyı homojen emip acılaşmayı önlüyor diye belirtmiş haliyle acılaşmanın tada etki etmemesi söz konusu değil . Tabii ki son tüketici olarak herkesin damak zevki farklıdır , video da çok güzel bilgiler mevcut aynı kurallara dikkat edilerek kalaylı cezve ile de çok güzel kahveler elde edilebilir.

Gümüşün ısı iletkenliği en yüksek metallerden biri diye hatırlıyorum bu yüzden kalaya karşı sıcaklığı cezvenin her noktasına aynı oranda daha hızlı iletiyor olması lazım.

Geri