Gelelim kahvelere;
Afrika
Dimtu, Ethiopia: Çok sevdiğim bu çekirdek maalesef artık tükenmek üzere.
Rugali, Rwanda: Stoğu kısıtlı başka bir çekirdeğimiz, güzel bir Afrika Red Bourbon örneği.
Acacia Hills, Geisha, Tanzania: Bu da yine tükenmek üzere olan çekirdeklerimizden. Geisha varyetesine Tanzanya yorumu.
Amerika
Monteblanco, Pink Bourbon: Yine tükenmek üzere olan, bir süredir seçkimizde olan, birçok kişinin aşina olduğu keyifli bir çekirdek.
Amor Rosa, Colombia: Gül notasıyla başlayıp kimimizin krem karamel, kimimizin trileçe dediği bir notayla bitiyor. Aslında bitmiyor, epey uzun bir süre kalıyor. Şimdiye kadar deneyip beğenmeyen olmadı. Hemen dikkat çekiyor. Güzel bir deneyim. Hem filtre demlemelerde hem sütlü, sütsüz espressolarda oldukça güzel ve farklı bir deneyim sunuyor.
La Providencia, Colombia: Tropik meyve kokteyli, oldukça canlı, oldukça tatlı.
El Jardin, Colombia: Dönem dönem farklı çekirdeklerini de sunduğum, iyi bir arkadaşım da olan Newerly Gutierrez’den sulu sulu meyvemsi bir çekirdek.
Cultivares, Sidra: Cultivares’in yıkanmış Papayo’su oldukça beğenildi, kilo kilo alan müdavimleri var. Bu sefer Cultivares’ten bir Sidra varyetesi. Yine tatlı, sulu ve meyvemsi. Bitişte ise gazı kaçmış kola anımsatıyor bana. Fakat en son El Placer Chili Bourbon tadım notlarını yazdıktan sonra Calibre’den Elmar, tadım notlarına “gazı kaçmış kola” yazmama müsaade etmedi.
Finca Milan, Toffee: Finca Milan ülkemizdeki kahve severler arasında oldukça popüler. Fakat bildiğim kadarıyla bu metotla hazırladığı çekirdekler daha önce gelmedi. Toffee Culturing kullanıldı denmesine rağmen ana tadım notu muz; yan notalarda muzlu puding, muzlu süt, muzlu kek… Hiç mi eşlikçisi yok derseniz kavun ve toffee, elma diyebiliriz belki.
Monteverde Java: Newerly Gutierrez’den bir Java varyetesi fakat stoğu tükenmek üzere maalesef.
Los Nogales, Chili Bourbon: Los Nogales son yıllarda kahve yarışmalarında aldığı başarılı sonuçlarla adından oldukça söz ettiriyor. Chili Bourbon yorumu da oldukça farklı, güzel bir deneyim sunuyor. Seçkimizde çıtası oldukça yüksek olan çekirdeklerden biri.
La Herencia, Sidra, Colombia: Kırmızı ve mor renkleri anımsatıyor. Meyvemsi, şarabımsı, dolgun, kalıcı. Keyif kahvesi.
Las Brisas, Ombligon, Colombia: Fazlasıyla üzerinde oynanmış Ombligon’ların aksine tertemiz; işlemden ziyade varyetenin özelliklerini deneyimleyebileceğiniz, oldukça güzel içimli bir çekirdek.
Cultivares, Papayo: Meyvemsi, çiçeksi, oldukça kompleks, ferahlatıcı. Asiditesi ve tatlılığı yüksek, birbirlerini çok iyi dengeliyorlar.
El Pedregal, Chiroso: Oldukça kompleks çekirdeklerden biri. Çiçeksilik ve meyvemsilik arasında sürekli geçişler yapıyor. Her demlemede yeni bir şeyler keşfedilebilen bir çekirdek.
Las Acacias, Ombligon, Natural: Tadımlarda en yüksek puanı alan kahvelerden biri. Akılda kalıcı, kompleks.
Las Acacias, Papayo, Natural: Maalesef yine stoğu azalan kahvelerden, fazlasıyla beğenildi.
Las Acacias, Tabi, Washed: Yine stoğu tükenmek üzere olan çekirdeklerden. Las Acacias, Türk kahveseverlerin damak tadına uymuş gözüküyor.
El Placer, Chili Bourbon: Evet, bu o meşhur tadım notları olan kahve. Çok sıra dışı, farklı bir deneyim; pek karşımıza çıkmayan bir profil. Aynı zamanda kolay içimli de. Patates kızartmanızı baharatlı seviyorsanız bunu da muhakkak seversiniz.
La Pradera, Colombia: Çok kritik olması da bir diğer stoğu az olan kahvelerden. Kuşburnu notası ve çiçeksiliği ile öne çıkıyor.
Hacienda La Esmeralda, Geisha, Washed, Panama: Fazla söze gerek yok sanırım. Birçok kişinin bunu beklediğini biliyoruz. Yaklaşık 3 kg kadar daha stoğumuzda.
Mi Bendicion, Honduras: Günlük, dengeli, hafif baharatımsı, kuru meyve ve çikolata notaları olan, klasik diyebileceğimiz bir kahve. Espresso için de uygun.
La Victoria, Honduras: Tatlı mı tatlı, şerbet gibi. Meyvemsi. Akıcı ve doygun. Espresso için de yine güzel bir seçenek.
El Jardin, Honduras: Turunçgiller ve karamelize tatların kol kola girdiği, zengin, tatlı, dengeli, katmanlı bir kahve.
El Negro, Pacamara, Honduras: Geçtiğimiz yıl çok sevilen bir Maracaturra’mız vardı, sonrasında aylarca soruldu. Yine Pacamara fanatiklerinin de çok olduğunu biliyoruz. Bu kahve bir taşla iki kuş vuruyor. Pacamara varyetesi yeşil çekirdek haliyle oldukça dayanıksız bir varyete olduğundan genellikle tercih edilmiyor fakat bunu deneyince hemen sepete attık.
Ek Not:
Setlerden alanlardan soyle hakli ve makul bir istek geldi;
Seti deneyip daha sonra begendiklerimden daha yuksek miktardan almayi planliyorum, fakat setlere olan ekstra indirimden faydalanamiyorum bu durumda seklinde.
Acikcasi mantikli, makul ve cozumlenebilecek bir konu. Set alimlarinda bir sonraki siparis icin kisiye ozel bir ekstra indirim kodu iletecegimiz bilgisini vermek isterim.
Tesekkurler.
İletişim için;
0 (531) 716 26 29 numaralı hattımızı pazartesi–cumartesi 10.00–18.00 arasında yanıtlıyoruz.
0 (534) 602 40 67 numaralı hattımızdan ise gün içinde istediğiniz saatte Calibre’den Elmar’a ulaşabilirsiniz.
info@coffeecalibre.com e-posta adresimizi yine aynı şekilde mesai saatleri içerisinde yanıtlıyoruz.
Bunlar dışında buradan yine ben,
@Talhaerdinc ve Calibre’den Elmar
@lmvrhsnzd sürekli, gördükçe mesajlarınızı yanıtlamaya çalışacağız.
Instagram üzerinden de yine gördükçe yanıtlamaya çalışıyoruz fakat çok fazla spam mesaj geldiği için bazen gözden kaçabiliyor Instagram mesajları.