• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sage Barista Pro ilk kurulum & bakım + naked portafiltre tavsiyesi

sesobas

Yeni Üye
İsim
Selim Soner
Daha fazla  
İsim
Selim Soner
Merhaba arkadaşlar, hediye olarak bir Sage Barista Pro elime geçti (ikinci el). Evde espressoya yeni başlıyorum. İlk kurulum ve temizlikte nasıl ilerlediğinize dair önerilerinizi duymayı çok isterim; örneğin portafiltre bakımı, backflush ve sepet kullanımı gibi temel noktalar. Kireç açısından su seçimi konusunda da tecrübelerinize açığım.

Başlangıç için güvenle deneyebileceğim bir “ilk shot” yaklaşımı (doz–süre, öğütme aralığı; sepet farkı) paylaşırsanız çok sevinirim.

Aksesuar tarafında WDT, tamper ve kahve tartısı mevcut; bunların dışında başlangıçta gerçekten fark yaratacak önerilerinizi almak isterim.

Ayrıca dipsiz (naked) portafiltre kullanmayı düşünüyorum; ancak güvenilir yorum ve kaynaklara pek ulaşamadım. Barista Pro ile uyumlu, kalitesiyle memnun kaldığınız bir marka/model ve mümkünse güvenilir bir satıcı ya da forum başlığı önerebilir misiniz?

Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

Hem öğütücüyü hem de makineyi kalibre etmesi pek mümkün değil. Size tavsiyem espressoya göre kalibre edilmiş bir öğütücü kullanarak önce makineyi kalibre edin. Sonrasında makinenin değirmeni ayarlarsınız
Şu an ayrı bir espresso öğütücüm yok; makinenin değirmeniyle başlayacağım. Makineyi kalibre etmek derken tam olarak hangi adımları kastediyorsunuz? Daha çok tartıyla volumetrik dozları oturtmak ve tek bir reçetede süre/akışı sabitlemek mi, yoksa sıcaklık/OPV gibi teknik ayarlar mı?

hayırlı olsun güle güle kullanın bende de ses876 var size önerim kesinlikle bir naked portafiltre getirebiliyorsanız yurtdışından normcore öneririm. ardından İMS in 24E kodlu sepetini öneririm. Bu sepet sage in orjinal sepetiyle hemen hemen aynı hacime sahip 18-19 gr arasında alıyor. öğütme aralığı kullandığınız çekirdeğe göre değişecektir.

Bu makinanın öğütücüsünden hiç memnun değilim. Bir gün düzgün öğütürken, diğer gün farklı öğütüyor. Bazı çekirdekleri o kadar öğütemiyor ki, inner burr ayarını 1e çektim, dışardaki burr ayarı da 1'de. Yine de yeterli gelmiyor.

hayırlı olsun güle güle kullanın bende de ses876 var size önerim kesinlikle bir naked portafiltre getirebiliyorsanız yurtdışından normcore öneririm. ardından İMS in 24E kodlu sepetini öneririm. Bu sepet sage in orjinal sepetiyle hemen hemen aynı hacime sahip 18-19 gr arasında alıyor. öğütme aralığı kullandığınız çekirdeğe göre değişecektir.
Öneriler için teşekkürler. Normcore + IMS 24E’yi not aldım. Türkiye’den güvenilir mağaza önerebilir misiniz?

Bu makinanın öğütücüsünden hiç memnun değilim. Bir gün düzgün öğütürken, diğer gün farklı öğütüyor. Bazı çekirdekleri o kadar öğütemiyor ki, inner burr ayarını 1e çektim, dışardaki burr ayarı da 1'de. Yine de yeterli gelmiyor.
Bilgi için teşekkürler. Hediye eden kişi de ‘1–2 çekirdeğe odaklan, ayarı tutturmak zor oluyor’ demişti. Ben de tek kahveyle sabit doz/ratio ve küçük öğütüm adımlarıyla ilerleyip, yetmezse dış öğütücüye bakacağım.

Amazondan alın hocam Vergi dahil fiyatı ödüyorsunuz kapınıza kadar geliyor hiçbirşeyle ugraşmıyorsunuz ben herşeyi amazon.com.tr den alıyorum. https://www.amazon.com.tr/Competition-Dışbükey-Filtre-portafiltreler-B702TCH24E/dp/B0B6GN92RD?source=ps-sl-shoppingads-lpcontext&psc=1&smid=A3O5TP4R0OZYXZ
Bu attığınız sanırım 58 mm portafiltreler için. Şu ürün ilgimi çekti. Alınır mı sizce?

Geri