• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Portafiltre su kaçırıyor

İsim
Ömer
Daha fazla  
İsim
Ömer
1 ay önce vestel makinem için bir portafiltre aldım ilk kullanımında duzgun çalıştı fakat aynı dozajda kahveyi bu sefer puck screen ile demleyince portafiltre basınç kaçırıyor bana yardım edebilirmisniz basınçsiz sepeti kullanıyorum bottimles portafiltre ile

Kahve ve su çıkışı arasında puck screen ekleyebilmek için aralık yetmemiş olabilir ve portafiltre sağlam kapanmamış olabilir. Daha az kahve kullanmaya çalışabilirsiniz (1-2 gram)

Ama aralik için daha az kahve de koydum olmadı sadece orijinal portafiltreye basincsiz sepet takınca oluyor ondada hatalarımı göremiyorum

Grup başlığında ki conta ezilmiş olabilir. Daha önce iki kere başıma geldi.

Orijinal portafiltre ile halen sıkıntı yoksa, yeni aldığınız bottomless portafiltre uyumlu değil demek ki.

Biraz kalın denedim ve portafiltreyi elimle demleme sırasında yukarı ittim sapindan bu sefer akış hızlı oldu

makinenizin modeli nedir? yeni portafiltrenin özelliği nedir? bazı tasarımlarda, basınçlı sepetle gelen bir makinede küçük modifikasyonlar bile makinenize zarar verebilir aklınızda olsun.

Vestel yari otomatik barista makinesini cahillik edip aldım üstüne birde dipsiz portafiltre seti aldım sepetlerle birlikte üstüne 1 mm puck screen koyunca üstteki kilit yerinden şu fışkırıyor basinc kaçıyor ve kahve hiç akmıyor
makinenizin modeli nedir? yeni portafiltrenin özelliği nedir? bazı tasarımlarda, basınçlı sepetle gelen bir makinede küçük modifikasyonlar bile makinenize zarar verebilir aklınızda olsun.

hocam cahillik demeyelim :) herkesin elinden geçmiştir o makineler... makinede herhangi bir basınç kontrol emniyeti olmayabilir, en iyi ihtimalle yaylı 3 yollu kontrol vardır. Siz dipsiz portafiltre ile gerçek espresso ayarında kahve koyunca makine daha çok basınç veriyor suyun geçmesi için ancak fazla su geri gidemediği için portafiltre kenarından akıyor... zorlanmadan dolayı içindeki mikroswitchler yanabilir, ya da 3 yollu / 2 yollu bloktan su sızabilir, elektroniklere zarar verebilir daha ötesi kalitesine bağlı olarak blok hasar alabilir ( o durumda makinenizin onarım maliyeti makine fiyatını bulur.)

Özetle... dipsiz portafiltre ve sepetin basıncı için uygun değil makineniz.. ama bu kötü kahve içeceksiniz demek değil, basınçlı sepetle çok güzel kahveler alınıyor (valla kimse kusura bakmasın, hızlı bir espresso için basınçlı sepete kötü demeyeceğim.) özetle makinenize hasar vermeden daha fazla zorlamadan keyfini çıkarın... hem dipsiz sepetin uygun olmaması sizi en az 20 bin TL masraftan kurtardı öyle düşünün...şimdi dipsiz portafiltre uysa, bu sefer de daha hassas öğütüm, homojenlik vs diye değirmen karmaşasına girecektiniz ;) Şu an daha esneksiniz...güzel yanından bakalım :)

Buraya bana destek için yorum yazan değerli hocalarım sorun makinede değil bendeymis ben unutkan bir insan olduğumdan tik ayarını yanlış hatirlamisim o yüzden makineme aşırı ince kahve koyunca dogal olarak basinc siziyormus ogutum biraz daha kalın olunca sorunum çözüldü geriye kaliteli bir değirmen kaldı hepinize saygılar

gruptaki contaya biraz varsa hindistan cevizi yağı ya da bir gıdım zeytinyağı sürüp yedirin yeni aldığınız portafiltreyi gittiği yere kadar oturtun.

Geri