• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

P. Colectiva | WAYKAN-BÖLGESEL SEÇİM, GUATEMALA | KK Ağustos ayı alımı

TM için 16 civarına denk geliyor,hiç inmediğim bir seviye,deneyeceğim ama: )

Yalnız, reçete de önemli

Orada da yazdığım gibi dört eşit döküş yapıyorum

0-0:30 - 60 gr (blooming-7-8 saniye içinde döküş bitmeli)
0:30-0:55 - 60 gr (10 saniye içinde, yani 40sn'ye geldiğinde döküş bitmiş olmalı)
0:55-1:25- 60 gr (10 saniye içinde, yani 1:05'e geldiğinde döküş bitmiş olmalı)
1:25'ten 1:40'a kadar 65 gr

by Orkun Üstel :) Yoksa ben nerede bu reçeteyi icat edeyim 😂

Yalnız, reçete de önemli

0:30-0:55 - 60 gr (10 saniye içinde, yani 40sn'ye geldiğinde döküş bitmiş olmalı)

kayıt edildi ✅

Sibarist Filtre ile denedim

V60
Cmd 15 klik
Buzdağı 94 derece
1/17 - 15/255 kahve su oranı
Dört döküş; son döküş 75 gr, diğerleri 60’şar
Bitiş 2:17

Diğer demlemelerime göre daha yumuşak, tatlı ve hoş bir fincan çıktı ortaya.

espressoda favori çekirdeğim oldu 1 paket daha sipariş geçtim
Rica etsem bir sonraki kahvenizde öğütüm boyutunu çekip atabilir misiniz ? Ben hala shot çıkarmak için cebelleşiyorum ☹️

Rica etsem bir sonraki kahvenizde öğütüm boyutunu çekip atabilir misiniz ? Ben hala shot çıkarmak için cebelleşiyorum ☹
hocam fotoğraftan pek anlaşılmaz ama mevcut öğütümünüzü kalınlaştırararak deneme yanılmayla iyi sonuçlar elde edebilirsiniz

hocam fotoğraftan pek anlaşılmaz ama mevcut öğütümünüzü kalınlaştırararak deneme yanılmayla iyi sonuçlar elde edebilirsiniz
Kalınlaştıkça akış hızlanıyor zannettiğim için ben pudra kıvamına kadar iniyordum. Birde kalınlaştırarak deneyeyim ozaman

Tüm demlemelerimde tek aldığım tat bariz bir lime tadı oldu.İçimi oldukça güzel hoş bir kahve.

Yalnız, reçete de önemli

Ben değirmen aldığımdan beri (tm c2-2 ay) v60'ta hiç 18 klikin altına inmemiştim. Bu tarifi şimdi c2 16 klikte demledim. Ben çook acı bir kahve olacağını düşünürken ilk yudumda bile acılıktan eser yoktu. Bu arada Waykan'ı değil Probador'un Ruanda'sını demledim. Meyve suyu oldu beklentimin tam tersine. Tek sorun kahve gövdeli değildi. Renk olarak çay gibi değildi ancak o klasik kahve aroması baya azdı. Kahveyi içerken dua ettim lütfen şans eseri olmamış olsun ve artık kahvelerde acılıktan kurtulmuş olayım diye. Size de orkun üstel'e de teşekkürler :)

• Love
Tepkiler: mmm
Arkadaşlar yaptigim ogutumlere göre comandante 22 klik timemoreda 15-16 civarına geliyor.15 e kadar rahatlikla inebilirsiniz.20 klik kasuya için ideal.Genel bir yanılgı var.18-19 klikler v60 icin biraz kalın kaliyor bazen.15 e kadar inebilirsiniz

Arkadaşlar yaptigim ogutumlere göre comandante 22 klik timemoreda 15-16 civarına geliyor.15 e kadar rahatlikla inebilirsiniz.20 klik kasuya için ideal.Genel bir yanılgı var.18-19 klikler v60 icin biraz kalın kaliyor bazen.15 e kadar inebilirsiniz

Bu demlemeyle onu fark ettim gerçekten. Ben 19-20 yi orta olarak hesap ediyordum alakası yok galiba :d

Ben değirmen aldığımdan beri (tm c2-2 ay) v60'ta hiç 18 klikin altına inmemiştim. Bu tarifi şimdi c2 16 klikte demledim. Ben çook acı bir kahve olacağını düşünürken ilk yudumda bile acılıktan eser yoktu. Bu arada Waykan'ı değil Probador'un Ruanda'sını demledim. Meyve suyu oldu beklentimin tam tersine. Tek sorun kahve gövdeli değildi. Renk olarak çay gibi değildi ancak o klasik kahve aroması baya azdı. Kahveyi içerken dua ettim lütfen şans eseri olmamış olsun ve artık kahvelerde acılıktan kurtulmuş olayım diye. Size de orkun üstel'e de teşekkürler :)
@orkunustel in tarifi aşağı yukarı her kahvede o kadar iyi oldu ki, eğer satıcıların bir tarifi yoksa ilk o tarfie gidiyorum. Diğer demlemelerimde de bana yol gösterici oldu.

Ben, çok iyi bir esere tezinde referans gösteren, lisans bitirme ödevini yapan öğrenci gibiyim.

Bana aroma olarak Guatemala Finca Chejoj'un küçük kardeşi gibi geldi. French Press, V60 ve Chemex demlemelerim arasından en çok French Press tatmin etti. Kendi arıtma suyumuzu kullandım. Molent G50 ile 45 click ayarında öğütüm yaptım. 5 orta dolulukta tatlı kaşığı çekirdeğe 250 ml su kullandım :D Umarım stoklara bir an önce Finca Chejoj gelir, damağım onu aradı bu kahveyi içerken.

@orkunustel in tarifi aşağı yukarı her kahvede o kadar iyi oldu ki, eğer satıcıların bir tarifi yoksa ilk o tarfie gidiyorum. Diğer demlemelerimde de bana yol gösterici oldu.

Ben, çok iyi bir esere tezinde referans gösteren, lisans bitirme ödevini yapan öğrenci gibiyim.
Kahve özelinde reçeteler yazsam da, genel olarak işe yarayabiliyor olmasına, faydalı olmasına da seviniyorum çok. 🙏 Bir kaç hafta reçete videosu çekemeyecek olsam da su dökme basamakları ile ilgili bir video geliyor önümüzdeki zamanlarda. 👍 Reçetelerinize katkısı olacağını umut ediyorum. 🙏

Geri