• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Neden Ekşi

salihx

Yeni Üye
İsim
salih X
Daha fazla  
İsim
salih X

Espresso Neden Ekşi Olur? Bir türlü tam çözemedim​

Selamlar,

Yaklaşık 1 yıldır evde espresso yapmaya çalışıyorum. Bu süreçte birçok şeyi yanlış yaptığımı fark ettim ama hala bazen aynı çekirdekte bile beklemediğim kadar ekşi shotlar alıyorum.

Özellikle sabah ilk shot ile gün içindeki shot arasında bile ciddi fark oluşabiliyor.
Kendi deneyimlerimde ekşiliğin birkaç sebebi olduğunu gördüm:

• Öğütüm biraz kalın kaldığında
  • Shot çok hızlı aktığında
  • Makine yeterince ısınmadığında
  • Bazı çekirdeklerin doğal olarak daha asidik olması

Ama bazen bunların hiçbiri yokmuş gibi geliyor.

Geçenlerde Ankara'da 3 Cores'ta içtiğim bir espresso bayağı meyvemsi ve canlıydı. İlk yudumda "bu da mı ekşi?" diye düşündüm ama evde aldığım ekşilikten çok farklıydı. Sonradan bunun asidite ve under extraction farkı olduğunu öğrendim.

Sormak istedim şey şu:

Sizce ev kullanıcılarının yaşadığı ekşilik problemlerinin en büyük sebebi hangisi?

• Öğütüm mü?
  • Sıcaklık mı?
  • Channeling(doğru yazdım umarım) mi?
  • Yoksa çekirdeği yanlış mı yorumluyor olabilirim?

Özellikle aynı çekirdekte bir gün güzel, ertesi gün ekşi shot alanlar varsa tecrübelerini merak ediyorum.

Geri