• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 veya 1Ezpresso Q2

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Colove
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Colove

Barista
İsim
Faruk
Daha fazla  
İsim
Faruk
Arkadaşlar kardeşim bu ikisinden birini alacak. Pour over amaçlı kullanacak. Bilgisi , tecrübesi ve fikri olanlar bir tavsiyede bulunabilir mi!

Aslında ikisi aynı segment de değiller Q2 daha çok seyahat amaçlı tasarlanan bir değirmen. Molent G50 daha Jx modeli ile kıyaslanabilir. Eğer DEMS Coffee Mart Ayı içerisinde kampaya yaparsa foruma özel Jx daha mantıklı olabilir yoksa Molent G50 ev kullanımı için uygun olacaktır.

Selamlar @Colove

Pour-over için Molent G50 sanırım daha uygun diye kalımış forumumuzda okuduklarımdan.

hocam ben de yeni g50 aldım ve almadan önce çok araştırmıştım q2 en düşük model yani g50 ancak jx ya da jx pro ile kıyaslanabilir ancak pour over performanslarını kıyaslayamam yine de öğütüm aralığı daha geniş olduğu için g50yi alıp geçin derim bu değirmen olayında çok araştırınca insanın başını ağrıtıyo

Güle güle kullanın

Güle güle kullanın, ben bir seneden fazladır her gün ortalama 50-75 gr arası kahve öğüttüm çoğunlukla V60 ve Aeropress. Ayrıca Mokapot ve TK 'da çok kullandığım yöntemler.
Satana kadar basınçlı sepet Espresso için de 6 ay boyunca 4-8 klik (sepet basınçlı olduğu için) öğütüm yaparak çok tatlı fincanlar elde ettim.

Yani hemen hemen her türlü kahve için (espresso aralığı için basınçlı sepet , diğeri için çok az deneyimim oldu ama 3-5 kik arası onda da güzel sonuç alabildim) kullanabileceğiniz, gayet kaliteli bir el değirmeni Molent.

Güzel günlerde kullanılsın...

Geri