• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kasım 2024 - Milestones - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selamlar herkese. Milestones seçildiği gibi üç kahve sipariş ettim . Wush wush/el diviso/wilder
Paketler çok hızlı bir şekilde elime ulaştı. Kargo özenli bir şekilde paketlenmiş, miktarı az olan kahveler de aynı pakette geliyor. Yapabileceğim tek eleştiri bu konu hakkında olabilir. Milestones’un seçkisi çok hoşuma gitti. Elimde kahve olmasa daha fazla kahvelerini denemek isterdim, kavrumlar beklentimin çok çok üstünde. Bir tarif ben bırakmak isterim.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Milestones
Çekirdek: El Diviso
Demleme Yöntem ve Detayları: Origami Air / Cafec Traditional
Öğütüm Detayları: 21 klik cmd
Su Detayları: 80 ppm ro
Toplam Süre: 2.25
Kahve Miktarı: 15 gram
Oran: 15/250

Demleme Basamakları: 50/100/100

Tertemiz, asiditesi ve gövdesiyle bayıldığım bir kahve oldu. Burunda ve damakta sorunsuz. Sinüzit belası tamamen geçtiğinde paketin devamını ve diğer kahveleri deneyeceğim.

bu ay petra'dan kahve aldım, kendimden geçmiş bir şekilde içmeye devam ediyorum da, ayın seçilmiş kavurucusunu da boş geçmek istemiyorum. kesin denemelisin diyebileceğiniz kahveler nelerdir? teşekkürler.

bu ay petra'dan kahve aldım, kendimden geçmiş bir şekilde içmeye devam ediyorum da, ayın seçilmiş kavurucusunu da boş geçmek istemiyorum. kesin denemelisin diyebileceğiniz kahveler nelerdir? teşekkürler.
Yani nasıl kahvelerden hoşlandığınızı bilmiyorum. Wilder Lazo, Regula Gerardo Urena, El Placer sırasıyla en beğendiklerim. Java henüz degas bitiremedi. Eğer heyecan aramıyorum, kahve gibi kahve istiyorum derseniz Sertao güzel. Buncho Honey ve Keramo Washed diğerlerine nazaran daha geride kaldı benim damağıma göre.

Son düzenleme:
Fermanteler hariç tüm seçkiyi denemiş biri olarak(ki Zafer çok fermante tatlar yok diyor) hemen hemen tüm seçkiyi içiniz rahat bir şekilde alabilirsiniz.Mesela bu sabah Buncho’yu denedim;tek kelimeyle enfesti.Gramajı az olanlar ayrı güzel tabi.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Milestones
Çekirdek: Kosta Rica Gerardo Urena
Demleme Yöntem ve Detayları: etkin 2-cup (etkin filtre kağıdı)
Öğütüm Detayları: timemore chestnut s3 2.6 click
Su Detayları: kuzeyden+ sweet water 95ppm
Toplam Süre: 2.40

Kahve Miktarı: 20
Oran:1:16

Demleme Basamakları:60 ml bloom + 2 eşit döküş

yüksek gövdeli, ağızda hoş bir meyve tatlılığı bırakan bir kahve. Çok az olmak ile birlikte fermente bir nota da var ve bu kadar düşük bir nota benim hoşuma gitti. Kahve günün her anı içilebilecek damağı yormayan hoş bir içime sahip.

Etiyopya Buncho
18.5/41. 5
75 saniye
2bar 25 saniye pre infusion
5 bar 25 saniye
10 bar 25 saniye

2024'te içtiğim en iyi 2 etiyoptadan biri. Ananas tadı bardağın başından sonuna kadar çok belirgin. Bitime yakın çiçeksi tatlar da eşlik ediyor. Çok keyifli. Eline sağlık @blackeagle

1000065973.jpg

Nestor lazzo yıkanmış sidra için degassing ve demleme reçetesi olan var mı?

Aşağıda verilen reçeteyle demlememi yaptım. Çok temiz, dengeli, içimi rahat ve keyifli bir kahve. Tavsiye ederim.
18/300, kingrinder k6 80klik. 60>130>210>300ml 2.40 bitiş. Horizontal döküş yaptım. Yaklaşık 90ppm su kullandım, 95 dereceydi.

Son düzenleme:
Merhaba kuzgun 18/300 cmd 21-24 click abaca/abaca+ orea/kalita 185 filtre 95-96 derece 60+70+80+90ml döküşler .. 35-60 ppm arası su ..

Bu arada timemore black mirror tartıyla kahveyi tartınca 84gr çıktı. Bugün ilk defa paketi açtım, paketiyle koydum 96gr sonra bir kaseye kahveyi koyup tarttım 84.7gr. İki şekilde de 100gr gelmiyor.

hemen telafi edelim özelden mesaj atarsanız.. gönderelim size hemen..

Geri