• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve termosu önerisi..

İsim
Atilla
Daha fazla  
İsim
Atilla
Merhaba arkadaşlar yeni başlayanlar için olması gereken ürünlerden biride termos sanırım.. memnun olup tavsiye edebileceğiniz ürünleri yazabilirmisiniz

Termos önerisi yanısıra bir konuyu hatırlatmak isterim. Kahveyi demleyip hemen termosa koyduğumuzda, ısı kaybı olmadığı için demleme termosun içinde devam ediyor ve istenmeyen tadlar alınabiliyor. Bununla ilgili forumda başlıklara bakmanızı öneririm.

Termos önerisi yanısıra bir konuyu hatırlatmak isterim. Kahveyi demleyip hemen termosa koyduğumuzda, ısı kaybı olmadığı için demleme termosun içinde devam ediyor ve istenmeyen tadlar alınabiliyor. Bununla ilgili forumda başlıklara bakmanızı öneririm.
bu sebepten içi seramik termos almak gerekiyor. fellow çok şık ama içimi bana biraz zor görünüyor alternatif olarak zojirushi sm-sr48 bakabilirsiniz

İlgili konuyu etiketleyebilirmisiniz çok faydalı oldu benim için deginmeniz teşekkür ederim

Merhaba arkadaşlar yeni başlayanlar için olması gereken ürünlerden biride termos sanırım.. memnun olup tavsiye edebileceğiniz ürünleri yazabilirmisiniz
Başka hiç bir ürün bakmanıza gerek yok, foruma zojirushi yazıp arayabilirsiniz. Sıcaklığı çok iyi koruyor, kahve tadına olumsuz hiç bir katkısı yok, içi seramik. Ağız kısmı çok iyi tasarlanmış, kahve içmek için yapılmış neredeyse. Ben de forumdan gördüm, iki yıldır kullanıyorum, aşırı memnunum.

Başka hiç bir ürün bakmanıza gerek yok, foruma zojirushi yazıp arayabilirsiniz. Sıcaklığı çok iyi koruyor, kahve tadına olumsuz hiç bir katkısı yok, içi seramik. Ağız kısmı çok iyi tasarlanmış, kahve içmek için yapılmış neredeyse. Ben de forumdan gördüm, iki yıldır kullanıyorum, aşırı memnunum.
Hepsiburada da daha uygun gibi, orijinallik açısından mi Amazon dan alışveriş yapmaliyiz acaba termos için.

Hepsiburada da daha uygun gibi, orijinallik açısından mi Amazon dan alışveriş yapmaliyiz acaba termos için.
Fiyat araştırması yapmanızı, en uygun yerden almanızı tavsiye ederim, sahtesini hiç görmedim ama yine de bilindik yerlerden alın. Amazonda siyah olan rengi 1484 tl gözüküyor, prime indirimi varsa 1284 tl ye gelir.

İçi seramik değil farklı bir kaplaması var. Ben de kullanıyorum memnunum.

İçi seramik değil farklı bir kaplaması var. Ben de kullanıyorum memnunum.
Evet doğru aslında, nonstick coating dedikleri bir kaplama sitesinden alıntı:
"Temizlenebilirlik müşterilerimiz için önemli olduğundan, birçok Zojirushi ürünü yapışmaz kaplamalıdır. Yapışmaz kaplamamız, astar ve son kat ile iki aşamalı bir işlemde uygulanan bir polimer olan PTFE veya politetrafloroetilen kullanılarak yapılır. Reaktif değildir, inerttir, ultra pürüzsüzdür, hidrofobiktir ve aşınmaya, korozyona ve ısıya dayanıklıdır. Leke bırakmadığı veya koku emmediği için yiyecek veya içecek içeren kaplarda kullanım için idealdir. Japonya'da, yapışmaz iç mekan kupalarımız dayanıklılıkları ve temizlenebilirlikleri nedeniyle oldukça değerlidir. Bu çok önemlidir, çünkü bunlar öncelikle koku ve leke bırakma eğiliminde olan kahve ve çay koymak için kullanılır. Paslanmaz Kupa SM-TA ve Paslanmaz Şişe SJ-JS gibi yeni şişelerimizin bazıları çift katmanlı yapışmaz kaplama kullanır. Bu, sporcu içecekleri gibi tuz içeren içeceklere karşı ek koruma sağlar. Tuz gibi malzemeler paslanmaz çeliği aşındırır."

İçi seramik Fellow varken kaplamalı bir termosa para vermezdim şahsen.

İçi seramik Fellow varken kaplamalı bir termosa para vermezdim şahsen.
Herkesin kendi tercihi tabi fakat konu hakkında bazı bilinmeyen noktalar var sanırım. PTFE (bilinen adıyla teflon, dupont) , eskiden üretiminde PFOA içeriyordu, pfoa 260c üstü sıcaklıklarda bozunup, içindeki ürüne karışabiliyordu ve bu insan sağlığı için zararlıydı. Uzun yıllardır ptfe üretiminde pfoa maddesinin kullanımı yasak. Şu anki ptfe ürünler çok daha güvenli ve dayanıklı. Özellikle termos iç kaplaması gibi sıcaklığın 90c yi geçmediği ve içinde sert, metal karıştırıcı kullanılmadığı alanlarda bozulması, bozulsa bile sağlığa zararlı bileşikler salması çok çok zor. Ayrıca fellow daha dayanıklı kaplama istediği ürünlerde ptfe kullanıyor, seramik kaplama çok daha çabuk aşındığı için.
Ayrıca tencere tava gibi yüksek sıcaklık isteyen pişirme grubu ürünlerde ben de hala ptfe kaplama kullanmıyorum, gerek duymuyorum. Döküm demir ve çelik kullanıyorum, daha lezzetli geliyor bunlarda pişen yemekler.

Fellow termos almaya karar verdim görüntüsü gerçekten çok şık boyut olarak kullanım kolaylığı sağlar diye düşünüyorum ve kahve severlere özel tasarlanmış bir termos olması da karar vermemde etmen oldu. Ama nereden alacağım konusunda yardımcı olursaniz mutlu olurum arkadaşlar bilinen sitelerde bulamadım.

Herkesin kendi tercihi tabi fakat konu hakkında bazı bilinmeyen noktalar var sanırım. PTFE (bilinen adıyla teflon, dupont) , eskiden üretiminde PFOA içeriyordu, pfoa 260c üstü sıcaklıklarda bozunup, içindeki ürüne karışabiliyordu ve bu insan sağlığı için zararlıydı. Uzun yıllardır ptfe üretiminde pfoa maddesinin kullanımı yasak. Şu anki ptfe ürünler çok daha güvenli ve dayanıklı. Özellikle termos iç kaplaması gibi sıcaklığın 90c yi geçmediği ve içinde sert, metal karıştırıcı kullanılmadığı alanlarda bozulması, bozulsa bile sağlığa zararlı bileşikler salması çok çok zor. Ayrıca fellow daha dayanıklı kaplama istediği ürünlerde ptfe kullanıyor, seramik kaplama çok daha çabuk aşındığı için.
Ayrıca tencere tava gibi yüksek sıcaklık isteyen pişirme grubu ürünlerde ben de hala ptfe kaplama kullanmıyorum, gerek duymuyorum. Döküm demir ve çelik kullanıyorum, daha lezzetli geliyor bunlarda pişen yemekler.
İki üründe de kaplama varsa o zaman kişisel tercihe dönüyor olay. Ben de evimde teflon vs kullanmıyorum. Ya çelik ya da döküm demir. Bu yüzden termos araştırması yaparken Stanley’den sonra Fellow ile Zojirushinin arasında kalmıştım. Fellow daha ağır bastı daha güvenli geldi açıkçası. Biri diğerinden iyidir kötüdür diyemem benim tercim ve önerim Fellow olur.

Geri