• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

İlk Nitelikli Kahveniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan appa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ekran Resmi 2024-01-08 11.07.44.png

V60 alıp demlediğim ilk kahve buydu. Buram buram lime kokusu gelmiş bu kahveden, evde demleme işlerine bulaşmamın sebebi bu kahvedir aslında 😅

IMG_7632.jpeg
merak edip baktım. İlk aldığım kahve williamstan hamasho ve el jaguarmış.

Bi probador'da ben yollayayım

probador.jpg
Kargoda 300 gram yazılmış fakat ben daha fazla olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen 2 x 250 gram fiyatı.

2018 yılında kahvecekirdekleri.com sitesi vardı ürünleri sözen değirmenle bile harikaydı işletme İstanbul Fatih deydi şu an ne oldu bilemiyorum.son durumlarından Bilgisi olan forumda mutlak vardır

Kahve Fabrikası: Etiyopya Kochere
Kahve Fabrikası: Kenya Barichu Gaturiri
Kahve Fabrikası: Kosta Rika Tarrazu

Sanıyorum üçünü birden espresso kavrum olarak alıp Sözen'de öğütüp, yine aynı siparişte Kahve Fabrikası'ndan aldığım Aeropress'te demlemiştim. Amacım espresso yapmaktı. 😆

Olmadı tabi... Sıcak suyla sulandırdığımda ise içimi fena olmamıştı.

Sezy coffee'ymiş benim de ilk toplu alımımdı aynı zamanda da. Finca gabriela'ya aşık olmuştum çok garibime gitmişti kahvede bu tadlar nasıl geliyor diye.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-10-29-15-05-47-996_com.google.android.gm.jpg
    Screenshot_2024-10-29-15-05-47-996_com.google.android.gm.jpg
    46.5 KB · Görüntüleme: 19
Güzel bir setup kurduktan sonra aldığım ilk çekirdekler Tetra N Roastery El Salvador Las Delicias ve Kronotrop Kenya Muruandia AB idi.

O dönem 15 gr dozaj gözüme çok az geldiği için genelde 20-30 gr ile 4-5 dk'lara varan sürelerde demlemeler ile aşırı acı kahveler ortaya çıkıyordu. Zamanla dozajı düşürünce daha güzel sonuçlar aldım tabi ama demlemelerde süreçten aldığım haz çok yüksekti.

Geri