• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

İdeal Türk Kahvesi Fincanı nasıl olmalı?

aycanata

Üye
Herkese merhaba,
Koray bey(Erdoğdu) bir podcastte dinlediğimde "alt tabanı geniş, üst kısmı dar olması gerekiyor. Ağız kısmı dar olunca üstte köpük dağılmıyor. Altı geniş olunca da telve içerken dipte kalıyor." demişti.

Google'da dolaştığımda da "Önceden ısıtılmış ince porselen fincan (Altı geniş, ağzı dar olanlar köpüğün korunmasını sağlar.)" ve "Türk kahvesi fincanı porselen olmalıdır ancak Türk kahvesi fincanın duvarları ince olmalıdır çünkü ince duvarlı fincanlarda telve daha kolay dibe çöker." ifadelerine rastladım.

Buradaysa tam tersine fincanın ağzı geniş olmalı demişler: "Geniş ağızlı porselen bir fincan, çok ince çekilmiş Türk Kahvesi ve kaliteli bir su bol köpüklü Türk Kahvenizi yaparken siz en çok yardımcı olacak gereçlerdir."

Kahve, öğütülmesi ve cezve hususlarını biraz bilirdim ama fincan hiç düşünmemiştim. Tamda fincan almak üzere olduğum için sizlere de sorayım dedim, fincan önem verdiğiniz bir husus mudur? Aşağıdaki model aklıma yattı, yorumlarda da ağzı dar olduğu için iyi köpük tuttuğu ve sıcak kaldığını yazmışlar sizin önerebileceğiniz marka-model var mıdır?

Globe.jpg
 
Koray Beyin bir ara yarışmalarda kullandığı Sufi koleksiyonu var.


 
Karaca ürünlerinden Satürn, Globe, Toman ve Ella/Ellen serisi fincanlar Koray beyin tarifine uyuyor.

Keza Suat beyin söylediği Koleksiyon Sufi serisi en hoş ürünlerden. (Kendi adıma Eminönüne gitme şansım olursa bu seriden edinmeyi planlıyorum)

Artı Schafer 'in Ottoman kahve fincanı ve elbette Galeri Set'in Saray fincanı da (sanırım açık ara en pahalısı) ilginizi çekebilir.
 
türk kahvesi fincanında aradığım bir özellik de 120 ml olması, ben biraz fazla içiyorum ve 70 ml standart türk kahvesi fincanı çok küçük kalıyor
 
Bambum'un da karaca ve sufiye çok benzer modelleri var, fiyatı da biraz daha uygun olması lazım
 
Yılbaşı hediyesi olarak almıştım. Alırken görünüşü hoşuma gitti.. Koleksiyon'dan Alala Türk Kahvesi fincan seti.. Telveyi dipte tutan formda bir fincan.

Alala Turk Kahvesi Fincanı.jpg

Bu arada Bodrum'da bir seramik atölyesinden hediye bakarken gördüğüm fincanlardan bir kesit :)

kahve_fincanları.jpg
 
Geri
Üst