• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

⚡Guatemala La Joya Ni̇tro Lacti̇k Reçete etkinliği ⚡

Niji Coffee Co.

Barista
İsim
Niji Coffee Co.
Firma
NİJİ COFFEE CO.
Daha fazla  
İsim
Niji Coffee Co.
Espresso Makinesi
Victoria Arduino Eagle One - Victoria Arduino Prima
Değirmen
My75 , Mazzer , Mahlkonig EK43 , 1zpresso K max , Timemore mini , Porlex , comandante
Firma
NİJİ COFFEE CO.
Ekipmanlar
Orea V3 , V60 , AEROPRESS , ORİGAMİ , CHEMEX , OREA V2 , OREA V3
Facebook
nijicoffeeco
Herkese Merhabalar;

Guatemala La Joya Ni̇tro Lacti̇k Reçete etkinliğine hoşgeldiniz .

Geçtiğimiz sene, sevgili Orkun Üstel tarafından yapılmış olan reçete etkinliğinden ilham alarak yeni bir etkinlik ile karşınızdayız.

Bu etkinlik kapsamında; sizler Guatemala La Joya Nitro kahvemiz için reçetelerinizi oluşturacaksınız, bizler ise bu reçeteleri teker teker deneyip arasından en iyi reçeteyi bulmaya çalışacağız. Bu değerlendirme sonucunda, finale kalan 2 reçete ve şampiyon reçete için hediyelerimiz olacak. Hep beraber; bol bol kahve demlediğimiz, ortak paydaşımızın çok olduğu bir etkinlik olacağını düşünüyoruz. Şimdi gelelim bu etkinliğin nasıl işleyeceğine.

Reçete Yollama:

Bizlere, Guatemala La Joya Ni̇tro Lacti̇k kahvesi için oluşturduğunuz reçeteleri yollayacaksınız. Reçetelerinizi bize, 1 Şubat tarihinden itibaren, bu yazıda yorum aracılığı ile göndermeniz gerekmektedir. Kısıtlı kapasitemiz sebebiyle sadece ilk 54 reçete etkinliğe dahil olacaktır.

Reçete için Ekipmanlar ve Detaylar

Paylaştığınız reçeteleri en ince detayına kadar, Niji Coffee Co. Atölyesinde tekrarlamak bizim amacımız. Bunun için elimizdeki demleme ekipmanlarını yazalım istedik. Ekipman seçkimiz oldukça geniş olmasına rağmen her ekipmanı bulundurmak takdir edersiniz ki mümkün değil.
Kullandığınız ekipman elimizdeki ekipmanlardan farklı ise, en yakın demleme ekipmanı ile yine reçetenizi demlemeye çalışacağız.

Demleme Ekipmanları: Hario V60 - Hario Switch - Hario W60 - Origami - Orea - Aeropress - delter press - clever dripper - kalita 155
Değirmenler: comandante - 1zpresso kpro - molent g50 - porlex
Filtreler: Hario kutu 40lı - Hario Bol Poşet - Cafec TH2 - Cafec TH3

Not: Demleme suyu olarak Türkiye’nin birçok noktasında ulaşabilen, bizimde başarılı bulduğumuz Nestle Su seçtik. Değerlendirme demlemelerini biz nestle su kullanarak yapacağız.

Reçetelerinizi, ne kadar detaylı yazarsanız, bizler atölye ortamında aynı reçeteye demlememiz kolaylaşır. Fikir vermesi açısından bir kaç örnek reçete formatı paylaşıyoruz.

Örnek reçete formatı:

Demleme Ekipmanı : Hario V60 - Filtre Hario Bol Poşet
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante - 28 Klik
Su Sıcaklığı: 97 C
Kahve Miktarı: 15g
Demleme Adımları:
0:00 – 0:10 sn 100 ml dök ardından Rio Spin
0:45 – 1:05 sn 70 ml dök (toplam su 170ml)
1:30 – 1:50 sn 85 ml dök (toplam su 225ml) demlemeyi bitir
Bitiş – 2:36

Örnek reçete formatı:

AEROPRESS ÖZEL
Öğütücü : COMANDANTE - 55 RED CLİX
Kettle : BREWİSTA - 95 DERECE
RATİO : 1*5
DOSE: 25 GR
125 gr. suyu 30 saniyede kahvenin üzerine yavaş bir şekilde döküp sonra 10 saniye kahvemizi yavaş bir şekilde sağdan sola karıştırıyoruz sonra önceden ıslatılmış çift filtremiz ile kapağı kapatıp aeropress de olan havayı yavaşca dışarı çekip 15 saniye de press yapıyoruz .

Sonra, 35 gr. oda sıcaklığında olan suyumuz ile bypass yapıp karıştırıyoruz !

Demleme süresi 1:20 saniye olacaktır.

Değerlendirme:

Değerlendirme, Niji Coffee Co. Atölyesinde yapılacaktır. Atölyemizde Gaziantep’te yaşayan değerli kahve sever arkadaşlarımızı davet edip bir duyusal kalibrasyon eğitimi yapacağız. Sonrasında bu arkadaşlarımız arasından üç tanesi duyusal hakem olarak seçilecek ve değerlendirme dönüşümlü olarak bu hakemler tarafından yapılacak. Yarışmanın sabit hakemi ben olacağım..

Değerlendirme üçlü gruplar arasında eleme usulu olacaktır. Üç katılımcı reçeteyi aynı zamanda demleyeceğiz ve bu üç reçete, üç duyusal hakemler tarafından değerlendirilecek. Bu üçlü grubun kazanan bir reçetesi üst gruba çıkacak, diğer iki reçete elenmiş olacak. Kazanan son bir reçeteyi bulana kadar değerlendirme 3lü olarak devam edecek.


Ödüller:

Bütün değerlendirmeler sonrasında finale kalan son 2 reçete sahibi Matruşka #6 + 1kg lik niji kahve seçkisi (( MATRUŞKA SERİSİ HARİÇ )) kazanacak. Ayrıca birinci olan şampiyon reçete sahibine bir adet HARIO SWITCH kazanacaktır.


sevgilerimle , Alireza
 
Selamlar, bu reçete aslında benim aeropress yarışma reçeteme çok yakın. Söz konusu kahvede de verim aldığımı düşünüyorum. Umarım beğenirsiniz.

AEROPRESS REÇETE
Öğütücü : TİMEMORE 19 CLİK - FRENCH PRESS KALINLIĞINA YAKIN
Kettle : TİMEMORE - 88 DERECE
RATİO : 1*11,05
DOSE: 19 GRAM

Çift filtreyi aeropress süzgecine koyup ıslattıktan sonra süzgeci çırptım ve tüm suyu çıkardım. Sonrasında düz demleme yapacak şekilde öğütülmüş kahveyi aeropresse ekledim. 50 ml suyu ekleyip 30 saniye bekledim. 30 saniye bitiminde suyu 210 ml tamamladım ve 3 kere dipten karıştırdıktan sonra pistonu takıp akışı durdurdum. Süre 1:55 olduğunda aeropresse bir kaç kez spin attırıp pistona basmaya başladım. Tıs sesi geldiği anda kesip demlemeyi sonlandırdım.
Son olarak 20 ml 65 derece su ekledim ve bardak hazır.

Oldukça tatlı ve soğudukça tatlılıktan hiç kaybetmeyerek aromatik bil hal alıyor. Ağızda sulu sulu his bırakıyor.
 
Son düzenleme:
Kahve: Guatemala-La Joya Nitro
Kavurma Tarihi:03.01.23
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Ekipmanı: Origami - Cafec TH3
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 23 klik
Su Miktarı: 300 mL
Demleme Adımları :

0:00 – 0:40 sn 94 C 75 ml su 10sn döküldükten sonra blooming 40 sn bekledim
0:40-0:50 92 C 75 ml su (toplam su 150ml)
1:00-1:10 92 C 75 ml su (toplam su 225ml
1:10-1:20 92 C 75 ml su (toplam su 300 ml)
Bitiş-2:10 Bütün döküşler saat yönünde son döküş 50 ml su kahve yatağının ortasından döktüm.

İlk yudumlar ahududu tadım notasını açığa çıkardı ve fincanda uzun bir süre bu tat baskın hale geldi. Daha sonra siyah üzüm ve karamel eşik etti. Kahve soğudukça elma ,kırmızı meyve ile birlikte tatlı bir aroma çıkardı.Aftertaste olarak tatlı kırmızı meyveler diyebilirim.Kendi adıma güzel bir deneyim.
 
Geri
Üst