Armavirumquecano
Üye
Bu dripper'ı ilk defa Leipzig kahve festivalinde (2025 Eylül) ilk defa gördüm. Satın aldığım ilk metal dripper oldu. Orea ile Graycano arasında biraz düşündükten sonra, bunu tercih ettim. Orea anladığım kadarıyla daha modüler ve farklı demlemelere olanak sağlıyor. Graycano ise ayrı olarak satılan bir aparatı ile daha yavaş bir akışa olanak veriyor.
Alüminyum yapısı gereği, seramik dripperlara kıyasla çok daha hızlı ısınıyor ve ısıyı çok daha iyi muhafaza ediyor. Dripperin üzerinde su akışınının hızlı ve stabil olması için gözenekler var. Bu ayrıca, kahve yatağında bir ajitasyon sağlayarak, dengeli bir çözünmeyi (extraction) sağlıyor. Dripperin altında bulunan beşli boşluklar ise, hem demlenen kahvenin hem de kahve yatağının ısısını muhafaza ediyor. Yanında dripper'a geçirilen bir kılıf geliyor. Kılıf, hem izolasyon yaratarak ısı kaybını önlüyor hem de demleme sırasında ve sonrasında ısınan dripper'ı elinizi yakmadan kolayca tutabilmenizi sağlıyor. Filtre olarak hem konik (v60) hem de kalita tarzı filtre kullanmak mümkün, ben sadece v60 ile demleme yapabildim.
Bu aralar yanımda sadece seramik bir dripper olduğundan onla kıyaslayabildim. Öncellikle hario v60 seramik dripper ile karşılaştırdığımda, kahvenin asiditesinde beklediğimin ötesinde bir fark oldu ve parlak notalar belirgin şekilde öne çıktı. Kılavuzunda ise, kahvenin daha tatlı ve parlak notalarını öne çıkardığı, berrak ve dengeli bir gövde sunduğu belirtilmiş. Şimdiye kadar sadece tek bir çekirdek ile bu ekipmanı denedim.
Yıkanmış Kenya Nginda Estate AA (Five Elephants)
Kahvede belirtilen notalar, ahududu, ravent (ilk defa duyduğum ekşi bir ot), hibiscus.)
Demlete reçetesi olarak, kılavuzun önerdiği ilk reçete kullanıldı.
20 gram, 22 klik Cmd.
300 ml su, 93 derece, oran 1:15
00:00-00:30 saniye: 50 gram su (blooming)
00:30-00:60 saniye 50 gram su.
01:00-01:45 100 gram su
01:45-02:15: 50 gram su
02:15- ortalama 2:45: 50 gram su

Alüminyum yapısı gereği, seramik dripperlara kıyasla çok daha hızlı ısınıyor ve ısıyı çok daha iyi muhafaza ediyor. Dripperin üzerinde su akışınının hızlı ve stabil olması için gözenekler var. Bu ayrıca, kahve yatağında bir ajitasyon sağlayarak, dengeli bir çözünmeyi (extraction) sağlıyor. Dripperin altında bulunan beşli boşluklar ise, hem demlenen kahvenin hem de kahve yatağının ısısını muhafaza ediyor. Yanında dripper'a geçirilen bir kılıf geliyor. Kılıf, hem izolasyon yaratarak ısı kaybını önlüyor hem de demleme sırasında ve sonrasında ısınan dripper'ı elinizi yakmadan kolayca tutabilmenizi sağlıyor. Filtre olarak hem konik (v60) hem de kalita tarzı filtre kullanmak mümkün, ben sadece v60 ile demleme yapabildim.
Bu aralar yanımda sadece seramik bir dripper olduğundan onla kıyaslayabildim. Öncellikle hario v60 seramik dripper ile karşılaştırdığımda, kahvenin asiditesinde beklediğimin ötesinde bir fark oldu ve parlak notalar belirgin şekilde öne çıktı. Kılavuzunda ise, kahvenin daha tatlı ve parlak notalarını öne çıkardığı, berrak ve dengeli bir gövde sunduğu belirtilmiş. Şimdiye kadar sadece tek bir çekirdek ile bu ekipmanı denedim.
Yıkanmış Kenya Nginda Estate AA (Five Elephants)
Kahvede belirtilen notalar, ahududu, ravent (ilk defa duyduğum ekşi bir ot), hibiscus.)
Demlete reçetesi olarak, kılavuzun önerdiği ilk reçete kullanıldı.
20 gram, 22 klik Cmd.
300 ml su, 93 derece, oran 1:15
00:00-00:30 saniye: 50 gram su (blooming)
00:30-00:60 saniye 50 gram su.
01:00-01:45 100 gram su
01:45-02:15: 50 gram su
02:15- ortalama 2:45: 50 gram su

Son düzenleme: