Tabii ki biçilen fiyata bir şey denilemez, serbest piyasa. İsterse 100TL'lik çekirdeği 1000TL'ye satar. Ama serbest piyasanın bir de şöyle güzel bir yanı vardır, birçok rakip arasından seçebilme özgürlüğü. La Loma içmek istiyorsam, bu kahveyi başka iyi bir kavurucu olan Niji'den alırım. Niji'deki aynı çekirdek 200gr 410TL, CD'de 250gr 890TL; gram başına fiyat farkı %73,65. Şimdi burada iki seçenek var; ya bu Niji'nin zamlar öncesinde aldığı bir çekirdek ve kâr oranını sabit tutarak tüketici dostu bir tutum sergiliyor ya da Niji'de 1KG/2050TL iken maliyetini kurtarıp kâr bırakan bir çekirdeği CD 1KG/3204TL'ye satıp "Agam durumlar kötü" kartını oynayarak müşteriyi şeediyor. Eğer birincisi ise ben ekonomist değilim*
*, vergi artışları ve zamlar %73,65'lik bir fark yaratır mı, daha mı az yaratır yoksa daha mı çok yaratır bilemem. İkincisi ise zaten serbest piyasa, bir şey demeye hakkımız yok. Bana sadece eğer La Loma içmek isteyen varsa Niji'de 17 adet 200 gramlık paket kalmış, fazla para ödemek istemeyen buyursun demek düşer. CD'nin kavrumunu merak eden de yine oraya yönelebilir.