• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Espresso Kahve Makine Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gumisch
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gumisch

Yeni Üye
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
Herkese selamlar.
Uzun zamandır filtre kahve demliyorum. V60, grinder vs ekipmanlarım var. Ancak artık evimde espresso'da yapmak istiyorum. Temelde espresso yapmaktaki gayem, latte içmek.
Alacağım ürün ile genel olarak latte yapacağım. Latte'yi güzel kılan şeyinde kremamsı süt olduğunu düşünüyorum. Genel olarak bir kaç cihazın yorumlarını okuyunca, Sütü kremalaştırma konusunda sınıfta kaldığı yazıyor forumda.
Sizlerden bu konuda tavsiye almak istiyorum.
Sadece evde kullanmak maksadı ile, kaliteli bir latte yapabileceğim, fiyat/performans ürünü / ürünleri nelerdir?

Ben ne yazıkki kendimi makine önerebilecek kadar tecrübeli bulmuyorum :) ama bütçe bilgisiyle beraber daha deneyimli arkadaşlar en uygun tavsiyeleri vericeklerdir. Espresso makinesinin yanında öğütücü ve ekipman masraflarınıda bütçenize dahil ederek hesaplamanızı tavsiye ederim.

Dual boilere yetmez ama hx makinelere yeter bütçeniz. Sıfırsa tercih Mara x olabilir. Kullanıcı sayısı çok forumda da
Maalesef Mara X şu anda en ucuz 67.000 TL olarak satışta. 50.000 TL ye sıfır HX makine bulmak imkansız gibi birşey. Bu makinenin yanına adam akıllı bir öğütücü de alınacaksa ve sıfır olacaksa onun içinde en az 24.000 TL'yi gözden çıkarılmalı. Diğer yan ihtiyaçları da göz önünde bulundurunca ( öğütücü temizleyici, espresso makinesi temizleyici, puck screen, wdt, dağıtıcı, tamper matı vs ) en az 100.000 TL gözden çıkarılmalı.

Mesela ben bu ay içinde aşağıdaki seti yapacağım.

Profitec Pro 400 Espresso Makinesi
Eureka Oro Single Dose Pro Öğütücü
MHW 58 mm Puck Screen
MHW Knock Box
MHW 58 mm Düzleştirici
Pully Öğütücü Temizleyici
Pully Espresso Makinesi Temizleyici
Pully Süt Köpürtücü Temizleyici

Bu set 105 bin TL.

Yani durum bundan ibaret ve ucu açık.

Maalesef Mara X şu anda en ucuz 67.000 TL olarak satışta. 50.000 TL ye sıfır HX makine bulmak imkansız gibi birşey. Bu makinenin yanına adam akıllı bir öğütücü de alınacaksa ve sıfır olacaksa onun içinde en az 24.000 TL'yi gözden çıkarılmalı. Diğer yan ihtiyaçları da göz önünde bulundurunca ( öğütücü temizleyici, espresso makinesi temizleyici, puck screen, wdt, dağıtıcı, tamper matı vs ) en az 100.000 TL gözden çıkarılmalı.

MHW 58 mm Puck Screen
MHW Knock Box
MHW 58 mm Düzleştirici

Bu set 105 bin TL.

Üstad eline sağlık. Teşekkür ederim. Mara X ikinci ellerde 40.000 civarına bulunabiliyor. Ne dersin? Bu fiyat uygun mudur?

MHW 58 mm Puck Screen
MHW Knock Box
MHW 58 mm Düzleştirici

Bu set 105 bin TL.

Neden profitec tercih ettiniz. Genel olarak pek tercih edilmeyen bir ürün sanıyorum forumu genel olarak okuyunca. Negatif manada söylemedim. Çok daha bilinen Lelit gibi bir marka tercihi varken Profitec tercihi nedendir? Zira Lelit Bianca ile yakın fiyattalar.

Lelit Bianca şu an 100 bin TL üzerinde. Profitec ise 71 bin TL civarında Espresso Perfetto'da. Lelit Mara X ise 67 bin TL civarında Gel Bura sitesinde. Ben aslında Lelit Mara X alacaktım. Hatta listeye eklediğim dönemde Mara X 57 bin TL civarı bir fiyata inmişti Espresso Perfetto'da ( 2 ay evvel ). Şu an orada stok yok ve en ucuz GelBura sitesinde. Biraz araştırma yapınca Profitec Pro 400'ün malzeme kalitesi ve sorunsuzluk bakımından Lelit Mara X'den daha iyi olduğunu gördüm. Aslına bakarsanız bu işin sınırı yok ve şu anda bende Profitec Pro 400 ile Rocket Now Edition arasında kaldım. Birinin fiyatı 71 bin diğeri 75 bin. Bilenler kullananlar bilgi verip bilinçlendirirse mutlu olurum.

Sage SES878 kullanan birisi olarak, espresso hobisine başlayalı yaklaşık 3 ay oldu ve deneyimlerimi aktarmak isterim. Öncelikle beni diğer makinelerden soğutan en önemli şey, makinenin ısınmasını beklemekti. Kahve yapmak için çok fazla zamanım olmuyor ve bu makinenin 3 saniyede ısınması benim için büyük avantaj.

Light roast kahveler için maalesef değirmeni yetersiz, ancak medium kavrumlarda herhangi bir sorun yaşamadım. Makinenin süt köpürtücüsünden de oldukça memnunum. Sage’i tercih etmemin bir diğer sebebi de Türkiye’de firmanın resmi servisi ve yedek parça desteğinin bulunması.

Kahveyi düzgün tamplemek için ekstradan birçok ekipman gerekiyor: WDT, RDT, düzgün bir tamper, distribution tool... Say say bitmiyor. Sürekli yeni masraflar çıkıyor. Yine de bu model uzun süredir satışta olduğundan, Sage’e özel üçüncü parti ekipmanlar oldukça fazla.

İyi kahve %50 makine, %50 değirmenden geliyor. Yani eğer imkanın varsa makineyi ve değirmeni ayrı alman çok daha iyi olur. Ama ne yazık ki Türkiye’de yaşıyoruz ve benim gibi bütçen sınırlıysa, Sage’in entegre değirmenli modellerinden biriyle başlamak gayet mantıklı bir tercih. Şu an için yeterli düzeyde kahve içiyorum ama ileride mutlaka kaliteli olan harici bir değirmen almayı düşünüyorum.

Sage SES878 kullanan birisi olarak, espresso hobisine başlayalı yaklaşık 3 ay oldu ve deneyimlerimi aktarmak isterim. Öncelikle beni diğer makinelerden soğutan en önemli şey, makinenin ısınmasını beklemekti. Kahve yapmak için çok fazla zamanım olmuyor ve bu makinenin 3 saniyede ısınması benim için büyük avantaj.

Light roast kahveler için maalesef değirmeni yetersiz, ancak medium kavrumlarda herhangi bir sorun yaşamadım. Makinenin süt köpürtücüsünden de oldukça memnunum. Sage’i tercih etmemin bir diğer sebebi de Türkiye’de firmanın resmi servisi ve yedek parça desteğinin bulunması.

Kahveyi düzgün tamplemek için ekstradan birçok ekipman gerekiyor: WDT, RDT, düzgün bir tamper, distribution tool... Say say bitmiyor. Sürekli yeni masraflar çıkıyor. Yine de bu model uzun süredir satışta olduğundan, Sage’e özel üçüncü parti ekipmanlar oldukça fazla.

İyi kahve %50 makine, %50 değirmenden geliyor. Yani eğer imkanın varsa makineyi ve değirmeni ayrı alman çok daha iyi olur. Ama ne yazık ki Türkiye’de yaşıyoruz ve benim gibi bütçen sınırlıysa, Sage’in entegre değirmenli modellerinden biriyle başlamak gayet mantıklı bir tercih. Şu an için yeterli düzeyde kahve içiyorum ama ileride mutlaka kaliteli olan harici bir değirmen almayı düşünüyorum.
Üstad eline koluna sağlık, teşekkür ederim.

Lelit Bianca şu an 100 bin TL üzerinde. Profitec ise 71 bin TL civarında Espresso Perfetto'da. Lelit Mara X ise 67 bin TL civarında Gel Bura sitesinde. Ben aslında Lelit Mara X alacaktım. Hatta listeye eklediğim dönemde Mara X 57 bin TL civarı bir fiyata inmişti Espresso Perfetto'da ( 2 ay evvel ). Şu an orada stok yok ve en ucuz GelBura sitesinde. Biraz araştırma yapınca Profitec Pro 400'ün malzeme kalitesi ve sorunsuzluk bakımından Lelit Mara X'den daha iyi olduğunu gördüm. Aslına bakarsanız bu işin sınırı yok ve şu anda bende Profitec Pro 400 ile Rocket Now Edition arasında kaldım. Birinin fiyatı 71 bin diğeri 75 bin. Bilenler kullananlar bilgi verip bilinçlendirirse mutlu olurum.
Aslında 2. el Mara X 40.000 civarına bulunabiliyor, onları neden düşünmediniz?

Geri