• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

"Erich'in Tacı"ndan Mocha-Java'ya: Blend (Harman) Yapmanın Karanlık Tarihi ve Modern Simyası

SMELLYCAT COFFEE

Yeni Üye
İsim
BOSSCAT
Firma
SMELLYCAT.COM.TR
Daha fazla  
İsim
BOSSCAT
Firma
SMELLYCAT.COM.TR
Selamlar Kahve Kulübü ailesi,

Uzun süredir üzerinde çalıştığım ve araştırırken beni şaşkına çeviren "Kahve Harmanlama (Blend)" konusu üzerine derin bir dosya hazırladım.

Blend kahveyi çoğumuz sadece "farklı çekirdeklerin karışımı" olarak görüyoruz ama işin tarihi, sandığımızdan çok daha karanlık ve ilginç. Araştırmam sırasında, 17. yüzyıldaki gemi ambarlarında "kazara" doğan Mocha-Java efsanesinden, 1851'de Londra'da kahve kıtlığında harmanlara "fırınlanmış at ciğeri" ve "yanık kan" karıştırıldığına dair The Lancet raporlarına kadar inanılmaz belgelere ulaştım.

Hatta 1977'de Doğu Almanya'da kahve krizi çıkınca devletin halka zorla sattığı ve içinde bezelye unu olan "Mischkaffee" (Halk arasındaki adıyla: Erich's Krönung) skandalı, blend tarihinin nasıl siyasi krizlere bile yol açtığını gösteriyor.

Peki modern dünyada, bu tarihi hatalardan ders alarak "Nitelikli Blend" nasıl yapılır?

Dosyanın teknik kısmında, bir "ses mühendisi" mantığıyla kahvenin Bas (Gövde), Tiz (Asidite) ve Mid (Köprü) frekanslarını inceledim. Özellikle Natural (Güneşin pişirdiği tat) ve Washed (Suyun arındırdığı tat) işleme yöntemlerinin bir harmanda nasıl bir simya yarattığına odaklandım.

Kendi blendini yapmak isteyenler için "Altın Oranlar" (Örn: %60 Kolombiya + %40 Kenya) ve neden "Minimum %10 Kuralı" uygulanması gerektiğine dair teknik detayları içeren bu kapsamlı rehberi, hem tarihi merak edenler hem de işin mutfağına girmek isteyenler için bir araya getirdim.

Konu ilginizi çekiyorsa, tarihi belgelerin linkleri, skandalların detayları ve pratik reçetelerin yer aldığı dosyanın tamamını blogumda okuyabilirsiniz:

👉 Fincandaki Simya: Kahve Harmanlama (Blend) Sanatı ve Tarihin Gizli Reçeteleri

Siz ne düşünüyorsunuz? Kendi ev harmanlarınızda favori "ikiliniz" veya uyguladığınız bir oran var mı? Tartışmayı burada sürdürebiliriz.

Son düzenleme:
Geri