• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

El değirmeni tavsiyesi

Semihozer

Üye
İsim
Semih
Daha fazla  
İsim
Semih
Evde kahve öğütmeye yeni başladım,artık güzel bir el değirmeni almak istiyorum,bana sonra başka değirmen aratmıcak güzel bir değirmen istiyorum,ama seçim yapamıyorum,araştırırken kimisi comandante en iyisi diyor kimisi 1Zpresso ZP6 daha başarılı diyor,kimisi onu beğenmiyor başka 1Zpresso serilerini öneriyor,kimisi başka markaları öneriyorlar kafam iyice karıştı.

Şuan cold brew ve v60 demlemesi yapıyorum ileride belki espresso moka pot gibi denemeler yapabilirim,sizlerinde önerilerini almak istiyorum…

İleride Espresso kısmına geçeceksen eğer ve Comandante alırsanız Red Clix eklentisini'de almanız gerekiyor. Söylediginiz degirmenlerin hepsi belli bir kalite'de asla üzmeyecek değirmenler bu sorunun cevabı ikisi'de iyi. Ama 1zpresso değirmenlerde sıkışma sorunu gibi ufak tefek sıkıntılar görebiliyorum ara ara ama Comandante bu konularda daha iyi daha basit bir tasarım ve daha az sorun çıkartacak bir yapıda. Bana sorarsanız bu işin 1 Numarası Comandante ama bu 1Zpresso'nun kötü olduğu anlamına gelmez.

İkinci El piyasası satış kolaylıgı açısından Comandante Türkiye'de daha önde ileride el değirmenlerinden sıkılır ve kaliteli üst düzey bir elektrikli değirmen alacak olursanız hızlıca elden çıkartabileceginiz ürün comandante olur.

Ben bu yüzden Comandante alırım. Comandante'yi değer ve ömür sorunsuzluk açısından Apple gibi düşünün diğer markalara göre:)

Ek olarak 1zspresso değirmenler genel olarak bildigim kadarıyla Alimunyum. Çelik modeli var mı bilmiyorum bildigim kadarıyla yok ama Comandante Çelik daha sağlam bir ürün düşürme vb durumlarda yamulma vs gibi riskler çok daha düşük :) Alt hazne cam ama kırılmaz polimer alt hazne opsiyonuda mevcut :)

Kendim Timemore kullanıyorum Comandante kullanıyordur kesinciler felan gelirse onu da belirteyim :) Bugün değirmeni upgrade etmek istesem Comandante alırım net.

Son düzenleme:
CMD'nin iç aksamlarında plastik de kullanılıyor. Reddit'de birçok yabancı kullanıcı söylediğinizin aksine 1zp'nin malzeme ve kalite hissiyatının daha yüksek olduğu yazmış. Bu arada ben de herhangi birini kullanmıyorum, Hario basit bir değirmenim var. Aslında farkındalık oluşturmak istediğim nokta, bariz şekilde bir marka diğerinin önünde değil. Her iki markayı da alıp sevmiş ve kullananlar var. Belki de diğer markayla başlasalardı onun fanboy'u olacaklardı...

Benim araştırmalarıma göre CMD'nin daha yaygın kullanıcısı olduğu için, reçete ve bilgi alışverişlerinde avantajlı olacağınızı düşünüyorlar. Bu avantajlı kısmı. Fakat en son kaldığınız klik sayısını ve kaldığınız yeri anlamanız mümkün değil. Ara öğütümler ve daha ince detaylı öğütümler için Red Clix eklentisine ihtiyacınız var. Bu da dezavantajlı kısmı. 1zp tarafında ise, üreticinin CMD gibi Alman yada avrupalı yada Amerikalı olmadığı olmadığı için uzak doğu menşeili kalitesiz marka algısı var. Her ne kadar alıp kullananlar böyle olmadığını söylese de, daha önce deneyimlememiş ve ilk defa alacakların kafasında böyle bir algı oluşuyormuş. Pro yada Ultra gibi modellere çıkmıyorsanız çelik yada aluminyum aksam kullanılmıyor -ki aslında CMD'nin rakibi olarak bu modeller gösteriliyor. Sizin de J-Pro, X-Pro, K-Pro gibi Pro yada Ultra modellerden birini tercih edeceğinizi varsayıyorum, dolayısıyla bu durum iyi bir değirmen alacaklar için sorun teşkil etmemeli. Ara sıra kullanıcılardan bazıları sıkışma yaşadığını yazmış fakat hiç böyle bir sorun yaşamayanlar da varmış. Buraya kadar dezavantajlı kısımlarıydı. Ayarladığınız noktayı gösteren bir klik ayar halkası mevcut. Dolayısıyla klik saymak ve tekrar kullanacağınızda nerede kaldığınızı hatırlamak zorunda değilsiniz. CMD'ye göre her bir klik arasında 3 klik daha ara klikleriniz var, dolayısıyla daha hassas ve ara öğütümler yapabiliyorsunuz. Bazı kullanıcılar espresso için daha uygun incelikte öğütüm yaptığını söylemiş fakat bazı kullanıcılar da CMD'nin yeterli espresso inceliğine inebildiğini kabul ediyorlar. Fakat tam tersi durumu(yani CMD'nin daha ince ve espresso için daha uygun öğütüm yaptığını) idda edenler yok. Mıknatıslı haznesi var, vida gibi çevirmeli bir haznesi yok. Katlanıp çantasında yer kaplamayan kol tasarımı mevcut. Bunlar da avantajlı kısımları.

Evde kahve öğütmeye yeni başladım,artık güzel bir el değirmeni almak istiyorum,bana sonra başka değirmen aratmıcak güzel bir değirmen istiyorum,ama seçim yapamıyorum,araştırırken kimisi comandante en iyisi diyor kimisi 1Zpresso ZP6 daha başarılı diyor,kimisi onu beğenmiyor başka 1Zpresso serilerini öneriyor,kimisi başka markaları öneriyorlar kafam iyice karıştı.

Şuan cold brew ve v60 demlemesi yapıyorum ileride belki espresso moka pot gibi denemeler yapabilirim,sizlerinde önerilerini almak istiyorum…
En iyisi yok piyasada(göreceli olarak elbette var),en iyiler var.Size daha önce de belirtildiği gibi Comd(red clix),X-Ultra ya da K-Ultra.Unutmayin ki tercihiniz cmd tarafinda olursa bir tık uzun süren öğütümler deneyimleyeceksiniz ancak kolun size gösterdiği mukavemet düşük olacak,yani kolay dönecek ama uzun sürecek.K serisi tam tersi,kısa surecek ama bir miktar güç istiyor ne yazık ki...Hissiyat konusunda endişeniz olmasın,ben 1zpresso nun K serisi ürününün bir kisiyi uzdugunu görmedim.Alan kişi genelde başka ürünlerini de denemek istiyor diyebilirim.Zp6 sormussunuz,tek değirmen olarak önerilmez genelde.Tat profili ve fincan karakteristiği bazı çekirdeklerle uyum sağlamayabilir.Bu arada ben sıkışma vs. yasamiyorum.Her demleme öncesi 2-3 kere pompa ile hava basarım alt ve üst kisimdan.Arada da aralıkları ve kahve kalıntılarını fırçası ile temizlerim ki bu aralar epey uzun aralardir 😂 Bu minvalde şahsi tercihim K-Ultra olurdu.Size tavsiyem süreci karmasiklastirmak yerine basit tutup verilen bilgiler ölçüsünde seçim yapmak olur.Forumdaslarin paylaştıkları kıymetli bilgiler zaten epey yoğun bir bilgi yığınının filtrelenmiş,farklara odaklanmış kısmı.Bu saydıklarımızin hangisini tercih ederseniz edin memnun olursunuz ve başka bir değirmene ihtiyacınız kalmaz.Ben detay seviyorum diyorsanız değirmen başlığının altında iki markanın kiyaslandigi milyarlarca başlığı inceleyebilirsiniz. Tercihiniz hangisi olursa olsun güzel günlerde kullanın,şimdiden hayırlı olsun 😊

Geri