• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante C40 MK4 (sıfır noktası ve öğütüm)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bivol79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bivol79

Üye
5-4 ve 1 klicks te de denedim Türk kahvesi ancak aroma alamadım hiç. 9gr kahveye 70ml su kullandım, ısı 69derece. 3dk bekleyip içtim. Farklı çekirdeklerle denedim ama nafile. Bu arada klicks standart olan.
Bu süreçte de fazla kahve içtiğimi farkettim. Kalp krizinden gidiyodum azdaha.😂😂

Son düzenleme:
Selamlar, benim bildiğim baz aldığınız nokta sıfır noktası.
1 klikte öğütüm yapmak değirmen için çok makul olmayabilir.
Türk kahvesi için 7 klikte öğütüm yapıyorum.
Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.

Ekli dosyalar

• COMANDANTE4-AMERCHER-05.jpeg
    COMANDANTE4-AMERCHER-05.jpeg
    89.9 KB · Görüntüleme: 78
Selamlar dostlar. Nihayet Cmd elime ulaştı. Kullanan arkadaşlara bir sorum olacak.
Sıfır noktısını bulduğumda kol hareket etmedi ancak değirmeni elimde hafif salladığımda hareket etti ancak çok rahat dönmedi sallayınca hareket ediyordu. Bende hareket ettiği için bunu 1 klicks olarak baz aldım. Ve Türk kahvesi öğütümü yaptım bu ayarda. Yanlış mı yaptım?
Sizce bu 1 klicks mi yoksa sıfır noktası mı.
Onun dışında, 1 klicks te öğütüm yapmak dişliye zarar verir mi?
5-4 ve 1 klicks te de denedim Türk kahvesi ancak aroma alamadım hiç. 9gr kahveye 70ml su kullandım, ısı 69derece. 3dk bekleyip içtim. Farklı çekirdeklerle denedim ama nafile. Bu arada klicks standart olan.
Bu süreçte de fazla kahve içtiğimi farkettim. Kalp krizinden gidiyodum azdaha.😂😂 fena hırs yaptım.😂 İyi bir reçeteniz varsa yok demem Türk kahvesi için.
Hayırlı olsun.

Selamlar dostlar. Nihayet Cmd elime ulaştı. Kullanan arkadaşlara bir sorum olacak.
Sıfır noktısını bulduğumda kol hareket etmedi ancak değirmeni elimde hafif salladığımda hareket etti ancak çok rahat dönmedi sallayınca hareket ediyordu. Bende hareket ettiği için bunu 1 klicks olarak baz aldım. Ve Türk kahvesi öğütümü yaptım bu ayarda. Yanlış mı yaptım?
Bu süreçte de fazla kahve içtiğimi farkettim. Kalp krizinden gidiyodum azdaha.😂😂 fena hırs yaptım.😂 İyi bir reçeteniz varsa yok demem Türk kahvesi için.
Merhabalar,ürününüz hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.Degirmene sahip olan,benden daha bilgili arkadaşlar elbette vardır ama çok güzel bir değirmene sahipsiniz. @portakalhalil sağolsun paylaştığı belgede standart aks setinde cezve-ibrik için 4 silik olmak üzere 4-5 klikten başlatılıyor.Benim naçizane tavsiyem bu kliklerin altına inmemeniz olur burr setinize herhangi bir zeval vermemek adına.Forumda veya YouTube da aratırsanız cezve-ibrik şampiyonu Koray Bey'in(Erdoğdu) reçetelerine çok rahat ulaşabilirsiniz.Kendisi standart aksta 10 klik red clix aks setinde 20 klik öneriyordu ama güncellendi sanırım o reçete,bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır.Guzel günlerde kullanın tekrardan hayirli olsun keyifli fincanlar iyi akşamlar iyi forumlar 😊

Merhabalar,ürününüz hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.Degirmene sahip olan,benden daha bilgili arkadaşlar elbette vardır ama çok güzel bir değirmene sahipsiniz. @portakalhalil sağolsun paylaştığı belgede standart aks setinde cezve-ibrik için 4 silik olmak üzere 4-5 klikten başlatılıyor.Benim naçizane tavsiyem bu kliklerin altına inmemeniz olur burr setinize herhangi bir zeval vermemek adına.Forumda veya YouTube da aratırsanız cezve-ibrik şampiyonu Koray Bey'in(Erdoğdu) reçetelerine çok rahat ulaşabilirsiniz.Kendisi standart aksta 10 klik red clix aks setinde 20 klik öneriyordu ama güncellendi sanırım o reçete,bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır.Guzel günlerde kullanın tekrardan hayirli olsun keyifli fincanlar iyi akşamlar iyi forumlar 😊
Teşekkür ederim yorumunuz için. Bakacağım.. iyi akşamlar. 😊

Şöyle bırakayım. Distiribütöründen ömürlük cevap ☺️ @raistlin 🖤

Selamlar Arkadaşlar,

Bu Pazar değirmen günümüz olsun madem :)

Kolun öğütücüyü yatay biçimde tuttuğunuzda kendi ağırlığını taşıdığı ve düşmediği ilk nokta ''0'' noktanızdır. Bu noktadan sonra daha fazla sıkabilirsiniz, ancak bunu istemiyoruz. Bu noktada yine elle kolu döndürmeye çalışırsanız dönecektir, bunu da istemiyoruz. Bırakın kendi ağırlığını taşısın yeter. :)

Yukarıda yazdığım gibi, kolun yatay biçimde kendi ağırlığını taşıması yeterli. Daha fazla zorlamanıza gerek yok.

Hiç korkmayın, bıçaklara zarar verebilmeniz pek olası değil. :) Tam temas halinde dahi bıçakların sizi korkutacak kısımları değildir temas eden. Bunu Zoom akşamında açıklayalım.

Biraz açalım...

0 noktamızı neden ayar kadranının artık kesinlikle dönmeyeceği noktaya kadar sıkmak yerine kolun kendi ağırlığını taşıdığı ilk nokta olarak kabul ediyoruz? Üç sebepten bahsedebiliriz:

1) Merkez bıçak ve dış bıçak arasındaki tam temas noktamızı herkes için açık ve herkes için aynı olacak biçimde belirlemek adına bu noktayı referans alıyoruz. Parmakları çok kuvvetli biri daha kuvvetsiz birine göre 1-2 klik fazla sıkabilir, son noktaya geldiğinden tam olarak bile emin olmayabilir, bunu yapmaya çalışırken kendisini çok zorlayabilir, her seferinde uğraştırıcı bir iş olur. Kolu elle döndürerek test etmeyi de yine bu sebeplerden istemiyoruz, yeterince kuvvetliyseniz epey sıktığınızda bile döndürmeye devam edebilirsiniz. :) Konforsuz bir işlem kısacası. Arabanızı park ettiğinizi düşünün ve el frenini çekiyorsunuz. İki elinizle birden tüm kuvvetinizle yarın yokmuş gibi çekmezsiniz değil mi? :) Yeterincesi yeterlidir. :)

2) Herkes için ortak bir dil geliştirmeliyiz. Ayar referanslarımızı paylaşırken hepimiz aynı noktayı alırsak her şey çok daha kolay iletilebilir olur. Aksi takdirde birinin ''0'' noktası bir diğerinin -3 ya da 4'üne karşılık gelebilir.

3) Gücünüzün sok noktasına kadar sıkarsanız öğütücü aksamlarına aşırı yük bindirirsiniz. Ayar kadranı ve bilhassa aks ve aks segmanı. Böyle söylediğim için lütfen tedirgin olmayın, çok olası şeyler değil. Sadece fazla zorlamanın hiç faydası yok demeye çalışıyorum. :)

Doğru, bizim yaptığımız ve çok acayip sonuçlar veren testler de var. Çok fazla şaşırabilirsiniz neler doğurduğuna. Zoom akşamında yine ipucu vermeye çalışayım. :)

Kırbacı bile vuruyoruz! :)

Son düzenleme:
Klik'leri sayarken çıt-çıt bir ses çıkar. Sıfır noktasına geldiğinizde çıkan çıt biraz daha farklı (daha pes tonda) tınlayacaktır 😊

Kolun bazen ufak müdahale ile haraket etmesinin sebebi Comandate'nin eksen yapısından dolayı, öğütürken merkezliyor. Veya arada kahve partikülü kalmış olabilir. Hareket etmediği nokta sıfır oluyor.

Geri