• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Celsius - Etiyopya Adado

ben ikidir comandante 6 click'te robotta espresso deniyorum. Acı da değil ekşi de değil ama tatlılığı olmayan shot'lar çıktı. Yarın 1 click kalına gidip preinfusion uzatmayı düşünüyorum. Sizin tarif ne?
Öğütümüm oldukça ince (comandante sahibi olmadığım için birşey söyleyemiyorum, crono ile öğütüyorum),
18g girdi 36g çıktıyı yaklaşık 1dkda aldım Lelit Anna ile ve ilk damlanın gelmesi oldukça uzun sürdü, bir nevi yalancı preinf oldu sanırım. O yüzden pre inf uzatmayı önerebilirim.

Demleme Ekipmanı:Bakır Cezve
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:0.9[1.Tam Tur'dan hemen önceki step]
Kahve Miktarı:44.5 Gram
Su Miktarı:440.5 Gram
Kahve/Su Oranı:1/10
Su Sıcaklığı:60° - 65°

Demleme Notları:Tahta bir kaşık ile 6-7 tur karıştırma ve ocağın en küçük gözünde en kısıkta demledim.Köpük geldikçe bardaklara döktüm ve kaynama noktasına ulaşır ulaşmaz telveler fincanlara eşit dağılsın diye her fincana döküşün ardından 4-5 tur spin.

Tadım notları: Demlenen kahvenin kokusunda müthiş bir kavun kokusu,kokuyu yalayıp yutabilirdim.Kavun kokusu kahve tadınada baskın şekilde yansımış ve balın tatlılığı vardı,hiç şekere gerek yok.Kahveyi yudumlarken keşke bütün paketi türk kahvesi olarak tüketseydim diye geçirdim ve annemede söyledim.

Kahvenin son malan 65-70 gramını mokapot ve kompressoya saklamıştım lakin annemin kahve isteğini hiç bir zaman geri çevirmeye kıyamadığım için mokapotun payını türk kahvesine kullandım.Lakin tadım notlarında da belirttiğim üzere keşke tüm paketi türk kahvesi olarak tüketseydim.

Mokapot ile demleyecek arkadaşlara tavsiyem kahveyi inceltin!

20210515_133240.jpg

Parametreler;
Demleme Ekipmanı:Cafflano Kompresso
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:1 Tam Tur + 3.2 Step
Kahve Miktarı:15 - 15.8 Gram[15.8 Gram kahve tarttım lakin statik nedeni ile dökülen ve portafiltreye koyarken dökülen kahve ne kadar oldu bilmiyorun çünkü kahveyi tamp ettikten sonra tartmayı atladım :'( ]
Su Miktarı:65 - 70 Gram
Su Sıcaklığı:90° - 95°[bu sıcaklığı tahmini söylüyorum çünkü ekipmanın silindirini büyük su bardaklarının içerisinde kaynamış olan sıcak suda bekletiyorum.Demleme yapacağım su kaynar kaynamaz silindire aktarıyorum ve ısı kaybının artmasını engellemek için hızlıca demleme sürecini başlatıyorum.Bu nedenlede su sıcaklığını ölçmeyi atlıyorum]
Çıktı:32.9 Gram

Demleme Notlarım;
10 Saniye suyu basınçsız,10 - 12 saniye sabit basınç ile ön demleme ve toplamda 30 - 35 saniye de bitiş.

Tadım Notlarım;
Yüksek asidite ve hiç olmayan aroma.Nerede yanlış yapıyorum,fazla demlenmeyi asidite ile mi karıştırıyorum.İçerken boğazım yanıyor resmen.Kurtarın beni bu asidite den :cry:

Geri