• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bir Kahveseverin yardım ve tavsiye çağrısı

cagatay0010

Yeni Üye
İsim
Çağatay
Daha fazla  
İsim
Çağatay
Herkese selamlar. Nitelikli kahveye ulaşma kararımdan sonra philips lattego ve nespresso kahve makinelerinden bir anca soğumam sebebi ile manuel espresso makinesi arayışına girdim. Bütçem 40-50k bandında. Öncelikle kullanım alanı evim olacak. Eşimle birlikte totalde 2 kişi kullanacağız. Makine tahmini haftada 10 adet espresso çıkaracak. İkinci el temiz makineler görüyorum. Sage nedense pek tavsiye edilmiyor bilinçli kullanıcılar tarafından. Gaggia E24 modlanması nedeniyle maliyetli oluyor ve giriş seviye olarak geçiyor daha premium bir makine bak deniyor. Lelit Mara X (ikinci elde 35-40k bandında) baktım çok kişi tavsiye etti. Yorumlar güzel. Bianca biraz pahalı oralara erişemiyorum. Rocket pahalı erişemiyorum. Profitec P400 ve Pro Go modellerine iyi deniyor. (İkinci el'de 40-55k bandında bulunuyor)

Tavsiyelerinize açığım. Hangi makineyi almalıyım? Lelit Mara X ve Profitec Pro Go / P400 alternatifler. Bunlar haricinde makine ne önerirsiniz? İkinci el temiz makine alınır mı?

Espresso makinesinin yanında kahve öğütücü, ekipmanlar, çekirdek gibi masraflarıda bütçenize dahil ederek ilerlemenizi tavsiye ederim

Selamlar hocam, ben de 2 sene delonghi ec 685 kullandım. Yeni bi iki aydır da idose Adora gen 2 aldım onu kullanıyorum. (bu süre zarfında ilk sene öğütücüm yoktu ve facia bir dönemdi bu yüzden iki yıldır idose df64 kullanıyorum.) Bu makinelerle ilgili sorunuz olursa da özenle cevaplarım hocam.. İdose Adora yı tavsiye ederim hepsiburada da iki haftada bir falan indirime giriyor. Taksitle mantıklı olabiliyor... Tavsiye ederim. Ama kesinlikle sadece makine değil değirmeni de önemseyin...

Merhaba. Değirmeni ayrı olarak düşünüyorum. Varsa tavsiyeniz alırım
Ben kendimi makine tavsiyesi verebilecek kadar tecrübeli bulmuyorum ancak kaliteli öğütücülerin 15-20k dan başladığını düşünürsek doğru ürünü orada da almak konusunda iyice araştırma yapmak ve özen göstermek önemli.

Haftada alacağınız shot sayısı düşünülürse single dose bir değirmen tavsiye ederim, df64 olabilir. Espresso makinesi içinse idose adora gen2 özelliklerine bakıldığında yani kağıt üzerinde oldukça iyi görünüyor.

Haftada alacağınız shot sayısı düşünülürse single dose bir değirmen tavsiye ederim, df64 olabilir. Espresso makinesi içinse idose adora gen2 özelliklerine bakıldığında yani kağıt üzerinde oldukça iyi görünüyor.
Hocam Adoranın şu ana kadar gördüğüm tek sıkıntısı ön demleme meselesi. Evet iptal edilebiliyor ya da süre ayarlanabiliyor bunlar güzel ama ön demlemeyi bitirince valfi açıyor bu da bi anda basıncı sıfır yapıp kahve yatağını zarar veriyor sanki... Ama onun dışında bence 30-32bin bandında tam f/p makinesi...

Geri