• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Başlangıç İçin Hangi Kahve Değirmeni ?

yeni versiyon c2'de sadece click mekanizmasi plastik yerine metal oldu, c1'den beri ogutumu direkt etkileyen bir degisim yapmadilar.
Yenilenmiş versiyon almak daha mantıklı ve bir takım farklılıklar var. Yenilenmemiş olan C2 de alt kısım plastik ve ince öğütümlerde o plastik ayar mekanizması zamanla çatlıyor. Yenilenmiş versiyonda bu kısım metal olduğu için çatlama vs gibi söz konusu riskler yok. Ek olarak Yenilenmemiş olan C2 de ayar kadranında pirinç alaşım var, bu pirinç kötü kokuyor ve korozyon riski oluyor. Yenilenmiş versiyonda pirinç kullanılmadığı için bu tarz riskler yine yok.

TR de sıfır fiyatı ne kadar bilmiyorum bu arada. Ve de TR de satılan Yenilenmiş versiyon mu bunu öğrenmek gerek. Aliexpressten yenilenmiş versiyonu vergi dahil 450-500tl gibi bir fiyata alabilirsiniz.

Comandante veya k-pro alabilirsiniz

not : Sizin şu anki sorunuza cevap değil iki ay sonra soracağıniz soruya cevabımdır ..eğer bu işten keyif alip klubu takip etmeye niyetli, Toplu alanlara katılan ve yavaş yavaş daha farklı daha keyifli bardaklar nasıl demlenir konusuna heveslenecekseniz …

Yenilenmiş versiyon almak daha mantıklı ve bir takım farklılıklar var. Yenilenmemiş olan C2 de alt kısım plastik ve ince öğütümlerde o plastik ayar mekanizması zamanla çatlıyor. Yenilenmiş versiyonda bu kısım metal olduğu için çatlama vs gibi söz konusu riskler yok. Ek olarak Yenilenmemiş olan C2 de ayar kadranında pirinç alaşım var, bu pirinç kötü kokuyor ve korozyon riski oluyor. Yenilenmiş versiyonda pirinç kullanılmadığı için bu tarz riskler yine yok.
ayni fiyata tabii ki yeni versiyon almak daha mantikli aksini iddia etmedim zaten.

Yeni model c2'ler eskilere göre ince öğütümlerde daha iyi. Üstteki arkadaş 8 klikte 6 gram 1 dakika demiş. Ben sonsuza kadar çevirsem 6 gram öğütemem 8 klikte.
az once sizin icin denedim 8 clickte 6 gram kahve 2.5dk surdu. icteki sistemde hicbir parcanin degismedigi bir durumda surenin nasil kisalacagini anlayamadim pek ama degirmenler arasi kalibrasyon farki cok fazla oldugu icin dogrudur.

ayni fiyata tabii ki yeni versiyon almak daha mantikli aksini iddia etmedim zaten.

az once sizin icin denedim 8 clickte 6 gram kahve 2.5dk surdu. icteki sistemde hicbir parcanin degismedigi bir durumda surenin nasil kisalacagini anlayamadim pek ama degirmenler arasi kalibrasyon farki cok fazla oldugu icin dogrudur.
Şu halka var ya, rulman. O bizim değirmenlerde 1 tane galiba. Kaybetmediysem bende 1 tane. Yeni değirmenlerde iki tane olması lazım. Yani daha iyi merkezlenmiş daha stabil bi öğütüm olabilir.

Şu halka var ya, rulman. O bizim değirmenlerde 1 tane galiba. Kaybetmediysem bende 1 tane. Yeni değirmenlerde iki tane olması lazım. Yani daha iyi merkezlenmiş daha stabil bi öğütüm olabilir.
Eskiyi bilmiyorum ama, yeni değirmen 2 rulmanlı. Redditteki falan yorumlara bakınca aynı ayarda bazıları 3-5 dk süren var iken bazıları 1 dk falan sürmüş. Yani, eskiden yeniye bir fark kesinlikle var. Merkezlemenin daha iyi olması garip de olsa tek açıklama.

Kesinlikle timemore c2, ama alacaksanız aliexpress leshu coffee store'dan alın bence, leshu'da c2'nin yeni versiyonu satılıyor. Eski model c2'lerde türk kahvesi gibi ince öğütümler biraz problemli diye biliyorum, ben leshu'dan yeni versiyon c2 aldım ve sorunsuz türk kahvesi için öğütüm yapabiliyorum.
ilk kez duyuyorum yeni ve eski arasındaki fark nedir? bende mil çok düzgün 4.klikten sonra değmiyor ama 10 klikte bile o kadar yavaş sonuç alıyorum ki 5 dakikayı bile bulabiliyor. 18 klikte ise V60 için sonuç çok iyi.
Yine de moka pot için denemek isterim. Düzeltmenin bir yolu var mı biliyor musunuz?

Yeni model c2'ler eskilere göre ince öğütümlerde daha iyi. Üstteki arkadaş 8 klikte 6 gram 1 dakika demiş. Ben sonsuza kadar çevirsem 6 gram öğütemem 8 klikte.
Bunun sebebi burr hizalama olabilir. (Bkz. Kalibrasyon konusu)
Timemore bununla ilgili çok geri bildirim aldığı için, Yeni versiyonlar kalibre bir şekilde üretilmiş olabilir.

Çekirdeklerin boyutu da etkiliyor ve çevirme hızı da süreyi etkiliyor. Ayeıca dişlinin araya alıp almaması ile ilgili bir durum da var. Ben naturel Etiyopya çekirdeklerini, 7gr 1dk'dan kısa sürede 8 clickte öğütüyorum.

Eskiyi bilmiyorum ama, yeni değirmen 2 rulmanlı. Redditteki falan yorumlara bakınca aynı ayarda bazıları 3-5 dk süren var iken bazıları 1 dk falan sürmüş. Yani, eskiden yeniye bir fark kesinlikle var. Merkezlemenin daha iyi olması garip de olsa tek açıklama.

Timemore değirmenlerde ve aslında çoğu markanın çelik kesicili modellerinde çift rulman yataklama var. Forumda C1 ile ilgili ilk incelemeyi attığımda da yazmıştım sanırım.

Bu yüzden öğütümler ucuz modellerde bile nispeten tutarlı ve tatmin edici.

Son düzenleme:
Rulman dediğiniz milin yatağı değil mi normalde? Ball bearing olarak adlandırılıyor. Ben tam anlayamadım alt kısımdaki eskiden pirinç şimdi alüminyum olan halkadan mı bahsediyorsunuz eskiden bir taneydi şimdi iki oldu diyerek? Fotoğraf koyma şansınız var mı?

Rulman dediğiniz milin yatağı değil mi normalde? Ball bearing olarak adlandırılıyor. Ben tam anlayamadım alt kısımdaki eskiden pirinç şimdi alüminyum olan halkadan mı bahsediyorsunuz eskiden bir taneydi şimdi iki oldu diyerek? Fotoğraf koyma şansınız var mı?

Rulman, değirmenin ortasında demir çubuğunun geçtiği yerde çubuğun yalpalamasını engellemek sabitlemek için konulan genelde üstte ve altta birer adet bulunan resimdeki gibi parçalar. Değirmen söküldüğünde içerde kaldığı için farkedilmeyebilir. Ama bazen sökerken çıkabiliyor da.

Ekli dosyalar

• rulman.jpg
    rulman.jpg
    41 KB · Görüntüleme: 15
Rulman, değirmenin ortasında demir çubuğunun geçtiği yerde çubuğun yalpalamasını engellemek sabitlemek için konulan genelde üstte ve altta birer adet bulunan resimdeki gibi parçalar. Değirmen söküldüğünde içerde kaldığı için farkedilmeyebilir. Ama bazen sökerken çıkabiliyor da.

Anladım teşekkürler. Dikkat etmemişim şimdiye kadar.
Kendi C2'mi söküp baktım. Bu yılın başında Trendyolda'ki bir satıcıdan sıfır olarak almıştım o halde eski versiyon olmalı. İki tane rulman var. Bıçaklarının birbirine değdiği son yerin 4.klik olmasının alligment'ın oldukça iyi olduğunun kanıtı olduğunu düşünüyorum. İki rulmanlı olmasına bu yüzden şaşırmadım. Bu arada bu değirmenin tek rulmanlı üretileceğini de hiç sanmıyorum. Hatta eski-yeni versiyon diye birşey olacağını da sanmıyorum. Ali express'te bir üretici Timemore'a uygun bir kaç parça üretmiş ve onlarla modifiye edip satıyor gibime geldi. Yoksa Timemore bunu güncellendi diye duyururdu diye düşünüyorum.
Bende G1 Plus da var, asıl farkı yaratanın E&B burr olduğunu gördüğüm için C2 için aynı satıcıdan E&B burr siparişi verdim. G1 plus'taki titanyum kaplaması ve sertlik olmadığından toz üretiminin de standart burr'ler ile aynı olmasını umuyorum. Bu durumda C2 ile artık 10'un altındaki kliklerle de öğütüm yapabiliyor olacağım. Mevcut durumda allignment iyi de olsa 10'un altına pek inemiyorum. Muhtemelen yeni-eski farkından çok kahve çekirdekleriyle ilgili olmalı.

Edit: Bu arada yeni çıkan C2 max modelinin görselini de ekliyorum, espresso için 10-14 klik diyor ki bu model yeni çıktı. 10 klik altı öğütülmediğini doğruluyor C2'de.

Ekli dosyalar

• 20210930_134733.jpg
    20210930_134733.jpg
    119.1 KB · Görüntüleme: 7
  • 20210930_134735.jpg
    20210930_134735.jpg
    101.1 KB · Görüntüleme: 14
  • asd.jpg
    asd.jpg
    78.9 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Geri