Gon, rubber soul, hound ve A4 benim şahsen sık sık ziyaret edip memnun kaldığım dükkanlar.
Teşekkür ederim.
Ben de Rubber Soul'dan oldukça memnunum. Gerek fikir alışverişi gerek kullandıkları ekipmanlar gerek demlemeye gösterdikleri özen güven, huzur ve keyif veriyor.
A4 bazen iyi, bazen kötü sonuçlar veriyor ama son aylarda daha dengeli gidiyorlar. Muhtemelen Sefer Dağ Bey'in sürece olumlu katkısı var. Ticari havanın biraz daha kırılmasına ihtiyaçları var gibi. Kavurucunun tadım dükkanında beklentiyi yüksek tutmamız olağan. Tercih edilen kahve hakkında künye kartlarını getirmeleri incelikli ve değerli.
Yanındaki Padam özenli bir çaba içerisinde. Siparişleri aceleye getirmeden demlemeye çalışıyorlar. Sempatik ve güvenilir buluyorum.
Paper iyi kavurucular arasında sayılmasına rağmen, gördüğüm, denk geldiğim kadarıyla çalışanları konusunda biraz istikrarsız. Sorulara gerçek ve doyurucu cevap almak pek mümkün değil. Demleme konusunda da henüz bir denge göremedim. Umutlu olmamız gereken mekanlardan.
Dharma'yı da Padam gibi özenli ve iyi niyetli buluyorum. Çalışanları öğrenmeye açık görünüyor.
Kakule'yi yıllardır öven çok ancak kendi adıma spesifik bir yanını göremedim. İlk açıldığı yıllar küçük olmasının avantajıyla daha içten, sıcak bir ortam vardı. Mekanı büyütüp daha sistemli bir sipariş yöntemine geçtiler. Yeni yöntemde künye bilgilerinin olması olumlu. Demleme ve tadım konusunda ayrıntılı yorumlayacak fikrim oluşmadı henüz.
Espresso konusunda daha da çekincelerim var, V60'ta nasıl ki asidite çok kolay sırıtabiliyorsa espresso da en ufak hatayı kaldırmıyor. O yüzden nokta atışı mekan önerisi önemli : )
Ben de araştırmalarıma ve gelen önerilere göre dükkanında kahve içilebilen işletmeler listesini güncelleyeyim:
- Rispetto Coffee Co.
- Hoopoe Coffee (Kahve Fabrikası Ankara Temsilcisi)
- Ade Miel Coffee & Roastery
- Nitka Coffee & Roastery
- Old School Roastery
- Tetra N Roastery
- Pacas Coffee & Roastery
- Tante Rosa Coffee
- Sun's Fury Coffee
- R.O.R Cafe & Roastery
- Zümrüt Karaca Coffee & Roastery
- Coffee Project (Roastery)
- Lagetom Coffee Roasters
- A4 Kahve (Roastery)