• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ankara nitelikli kahve

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zlat10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ekli dosyayı görüntüle 29452

Chat GPT'nin bile kafası karışmış Ankara konusunda :p

ankara'nın en iyi 3.nesil kahvecisi kimdir ?

Ankara'da en iyi 3. nesil kahveci kimdir sorusuna kesin bir cevap vermek zor. Fakat, birçok kişiye göre Kronotrop Coffee Bar & Roastery, Ankara'da 3. nesil kahve kültürünün öncüsü ve en iyi kahvecilerinden biridir. Nitelikli kahve çekirdekleri ve özenle hazırlanan içecekleri ile ünlü olan Kronotrop, kaliteli kahve deneyimi sunan bir mekan olarak bilinmektedir. Ancak, Ankara'da birçok nitelikli kahve dükkanı bulunmaktadır ve herkesin kişisel tercihleri farklı olduğu için, en iyi 3. nesil kahveci konusunda kesin bir cevap vermek mümkün değildir.

Sanırım Kronotrop ile OPEN AI arasında bir reklam anlaşması var...
Garip bir şekilde Ankara'da denediğim onca yerin arasında en kötü espressoyu Kronotrop'da içmiştim :)

Yakın zamanda bir Ankara seyahati yapacağım. Özellikle Zümrüt Karaca / Tetra ve Old School ziyaret listemde. Kendi kavrumlarını yapan başka firma var mıdır önerebileceğiniz, gözden kaçırmış olabilirim.
Ayrıca kendi kahvesini kavurmasa da mutlaka burada da kahve içmelisin dediğiniz yerleri de memnuniyetle listeye eklerim.

Yakın zamanda bir Ankara seyahati yapacağım. Özellikle Zümrüt Karaca / Tetra ve Old School ziyaret listemde. Kendi kavrumlarını yapan başka firma var mıdır önerebileceğiniz, gözden kaçırmış olabilirim.
Ayrıca kendi kahvesini kavurmasa da mutlaka burada da kahve içmelisin dediğiniz yerleri de memnuniyetle listeye eklerim.
Geliş tarihlerinizi haber verirseniz ankaraya gelen misafirlerimizden böbrek koleksiyonu yapıyoruz.
Tetra’n atolyeye ve Old Schoola beraber gidip, eter notalı bi kahve içeriz(:

Bu yılki kahve festivalinde Nitka Coffee'den bir kaç çekirdek almıştım. Kavrumları gayet başarılıydı, Mesnevi sokak taraflarına yolunuz düşerse tavsiye ederim.

Bugün @zebercet ve @OldSchoolRoastery Barış bey ile tanışma fırsatım oldu. Her şeyden evvel Emre bey’e misafirperverlikleri için çok teşekkür ederim kendisi gerçekten bizi mahcup etti.

Old School Roastery’den daha önce kahve almaya niyetlenmiştim fakat bir türlü fırsat olmamıştı. Bugün ilk kez olmak üzere, 3 çeşit farklı kahvesini arka arkaya denedik.Bir nevi cupping oldu.
1) Monteblanco Coconut&Lemonade
2) Ethiopia Keramo Natural
3) Monteblanco Washed Carbonic Maceration

Coconut feci bir ters köşe oldu. İnfüze kahveye olan önyargımı kırdı desem yeridir. Gerek kuru gerek demlenmiş kokusunda hindistan cevizi baskın olmasına rağmen, bardaktaki tat bambaşkaydı. Hindistan cevizinden çok olgunlaşmış bir nektarin, meyve tatlılığı hakimdi. Kör tadım yapsam; infüze olduğu, belki kokudan sezebilirim, aklıma gelmez. İnfüze olmasına rağmen tattaki bu sadeliği ise kavruma bağlıyorum. Diğer 2 kahve de oldukça lezzetliydi fakat Coconut dan ayrıca bahsetmek istedim.

Misafirperverlikleri için gerçekten çok teşekkürler, İzmir’e bekliyorum :)

Ekli dosyalar

• IMG_2173.jpeg
    IMG_2173.jpeg
    83.8 KB · Görüntüleme: 49
Merhabalar,

Ankara'da güncel kavurucular, demleyiciler, espressoyu becerebilenler üzerine önerileri rica edebilir miyiz?
Gon, rubber soul, hound ve A4 benim şahsen sık sık ziyaret edip memnun kaldığım dükkanlar.

Gon, rubber soul, hound ve A4 benim şahsen sık sık ziyaret edip memnun kaldığım dükkanlar.
Teşekkür ederim.

Ben de Rubber Soul'dan oldukça memnunum. Gerek fikir alışverişi gerek kullandıkları ekipmanlar gerek demlemeye gösterdikleri özen güven, huzur ve keyif veriyor.

A4 bazen iyi, bazen kötü sonuçlar veriyor ama son aylarda daha dengeli gidiyorlar. Muhtemelen Sefer Dağ Bey'in sürece olumlu katkısı var. Ticari havanın biraz daha kırılmasına ihtiyaçları var gibi. Kavurucunun tadım dükkanında beklentiyi yüksek tutmamız olağan. Tercih edilen kahve hakkında künye kartlarını getirmeleri incelikli ve değerli.

Yanındaki Padam özenli bir çaba içerisinde. Siparişleri aceleye getirmeden demlemeye çalışıyorlar. Sempatik ve güvenilir buluyorum.

Paper iyi kavurucular arasında sayılmasına rağmen, gördüğüm, denk geldiğim kadarıyla çalışanları konusunda biraz istikrarsız. Sorulara gerçek ve doyurucu cevap almak pek mümkün değil. Demleme konusunda da henüz bir denge göremedim. Umutlu olmamız gereken mekanlardan.

Dharma'yı da Padam gibi özenli ve iyi niyetli buluyorum. Çalışanları öğrenmeye açık görünüyor.

Kakule'yi yıllardır öven çok ancak kendi adıma spesifik bir yanını göremedim. İlk açıldığı yıllar küçük olmasının avantajıyla daha içten, sıcak bir ortam vardı. Mekanı büyütüp daha sistemli bir sipariş yöntemine geçtiler. Yeni yöntemde künye bilgilerinin olması olumlu. Demleme ve tadım konusunda ayrıntılı yorumlayacak fikrim oluşmadı henüz.

Espresso konusunda daha da çekincelerim var, V60'ta nasıl ki asidite çok kolay sırıtabiliyorsa espresso da en ufak hatayı kaldırmıyor. O yüzden nokta atışı mekan önerisi önemli : )

Ben de araştırmalarıma ve gelen önerilere göre dükkanında kahve içilebilen işletmeler listesini güncelleyeyim:

- Rispetto Coffee Co.
- Hoopoe Coffee (Kahve Fabrikası Ankara Temsilcisi)
- Ade Miel Coffee & Roastery
- Nitka Coffee & Roastery
- Old School Roastery
- Tetra N Roastery
- Pacas Coffee & Roastery
- Tante Rosa Coffee
- Sun's Fury Coffee
- R.O.R Cafe & Roastery
- Zümrüt Karaca Coffee & Roastery
- Coffee Project (Roastery)
- Lagetom Coffee Roasters
- A4 Kahve (Roastery)
- 3 Cores Coffee & Roastery
- Kronotrop Coffee & Roastery
- Daphne Coffee (Roastery)
- Paper Roasting Coffee
- Der Röster Roastery
- Coffee Code Roasters
- Mio Coffee (Roastery)
- Rubber Soul
- Dharma Coffee
- Padam Coffee
- Kakule Kahve
- Click Coffee Coll.
- Grandala Coffee
- The Cups Coffee
- Grano Ankara
- Koala Coffee
- Federal Coffee
- Main Coffee
- Gon Espresso Bar (Can Akın'ın önerisi @ncanakin )
- Hound Coffee & Eatery (Can Akın'ın önerisi @ncanakin )
- Kuzgundokuz (Türk Kahvesi ve V60)
- Yiti Kahve

Son düzenleme:
Geri