• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

4. Nesil Kahve? Ve Türkiye'nin ilk 4. nesil kahvecisi (!)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan avocado
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

avocado

Yeni Üye
İsim
Emre
Bugün internette gezerken karşıma şöyle bir şey çıktı: come.pany coffee

Türkiye'nin "ilk" 4. nesil kahve dükkanı olduğunu iddia ediyor. Türkiye'sini geçtim de, henüz dünyada bile net bir tanımı olmayan, birkaç şirketin "inclusive ve adil kahve" adıyla pazarlama stratejisi olarak kullandığı bu kavramı -koca koca kavurucular ve kahve profesyonelleri dururken- tam olarak ne suretle implemente ederek bu unvanı hak etmişler, merak ettim doğrusu. Nihayetinde 3. dalga terimi yerine bile artık nitelikli kahve kavramını kullanıyoruz, 4. dalganın sahip olduğunu iddia ettiği sürdürülebilirlik ve "kahve üreticilerine adalet" mevzuları zaten günlük pratiğin bir parçası halina getirilmeye çalışılıyor. Türkiye'den birçok kavurucu gidip direkt kendisi çiftliklerle anlaşıyor (Ki bu Türkiye'nin "ilk" 4. nesil kahve dükkanının çekirdeklerini bile kendisi kavurduğunu zannetmiyorum.).

Antikacıyla kahveci arasında karar veremeyen bu dükkanı gidip deneyen, bir şeyler duyan, konu hakkında fikri olan varsa beni de aydınlatırsa sevinirim.

Şimdi Google yorumlarını şöyle bir kontrol ettim, kötü yorumlara verdikleri cevaplara bakılırsa zaten çok da ciddiye alınacak bir yer değilmiş.

Ben hiç duymamıştım böyle bir yer ama sadece instagram hesabına bakarak bile çokta ciddiye alınacak bir yer olmadığını daha gitmeden/deneyimlemeden anlayabilecek durumda olduğumu söyleyebilirim. 🤓
Ek olarak; retro, antika, 90lar, 80ler hatta hatta 70ler cart curt konseptleri görmekten, deneyimlemekten vs midem bulanır hale geldi. Sonra diyorlar yahu rengimizi kaybettik yok dükkanlar çok minimal ve sadeye kaçıyor cart curt, evet abi sade ve minimal, daha temiz görüntü, daha ferah ortam, daha aldatıcı olmayan vs vs (arka plan işleyiş vs bir çok şeyi atlıyorum) mekanlar artık ilgi çekici hale geliyor/gelmekte/gelmeli de.

Misk kedisi gibi kahveyi kendileri mi üretiyorlar acaba? 4. Nesil terimini başka nerden çıkarırlar bilemedim.

iki üç tane yağlı olmayan yağlı tablo, normalde en ufak değeri olmayan sağdan soldan topladıkları eşyalara antika olarak değerli göstermeye çalışan, kahveyle yakından bir bağı olmayan ama kişisel kavrum gibi bilmediklere şeylere atıfta bulunarak kendilerince 4. nesil tanımı veren ve ne yaptığını bilmeyen cahil bir işletme ) :) bu tarz yerleri özellikle eleştirmeli, boykot etmeliyiz. sanki 3. nesilde çok çok iyiyiz de 4. nesile adım atarak bir boşluğu doldurmaya çalışıyorlar, böyle yerleri görünce kahve alanında bir tekamüle ulaşmamız sadece bir hayal gibi geliyor..

Geri