• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

2025 dünya barista şampiyonası

İsim
Alireza Razzaghzadeh
Firma
NIJI COFFEE CO
Daha fazla  
İsim
Alireza Razzaghzadeh
Espresso Makinesi
Victoria Arduino Eagle One - Victoria Arduino Prima
Değirmen
EK43 - MY75 - Mazzer - 1Zpresso - Timemore - Comandante
Firma
NIJI COFFEE CO
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Milano’dan Herkese Selamlar ☕🇮🇹

Host Milano fuarından herkese merhabalar!
Burada atmosfer her zamanki gibi inanılmaz: inovasyon, yeni trendler, dünya sahnesinden en güçlü markalar ve en iyi baristalar aynı çatı altında buluşuyor. Özellikle Dünya Barista Şampiyonası alanında bu yıl ciddi bir yenilik dalgası var — içecek sunumları , milk-texture teknolojileri, sensory yönelimli ve sürdürülebilirlik tabanlı konseptler oldukça öne çıkıyor.

Ancak üzücü bir noktayı da paylaşmam gerekiyor:

Bu yıl Türkiye’nin Dünya Barista Şampiyonası’nda temsilcisi yok, çünkü Türkiye’de ulusal barista yarışması düzenlenmedi.
Yani sorun baristanın seçilememesi değil; yarışma hiç yapılmadığı için Türkiye sahneye çıkma hakkı elde edemedi. Bu da ulusal ekosistemin uluslararası rekabetten kopması, tecrübenin kesintiye uğraması ve gelişim hızının geriye düşmesi anlamına geliyor.

Dünya her yıl ileri giderken, yarışmaya katılmayan ülkeler maalesef birkaç yıl sonra farkın ne kadar açıldığını zorunlu olarak görüyor.

Milano’dan izlenimlerimi fuar boyunca paylaşmaya devam edeceğim.
Kahve dünyası hızla değişiyor — ve biz bu değişimin içinde doğru konumlanmayı seçersek, yeniden en ön sıraya dönebiliriz.

Sevgilerle,
Alireza

Son düzenleme:
Türkiye’de neden yarışma düzenlenmedi ?

Bu yıl türkiyede yarışma düzenlenmeme sebebi nedir?
Sca türkiye bir açıklama yaptımı?
Yarışmaya hazırlananlar bütçe ayıranların mağduriyeti nasıl giderildi?
Durum gerçekten çok üzücü bu sektörün gençleri olarak hevesimiz ve heyecanımız kaçıyor.

Milano’dan Herkese Selamlar ☕🇮🇹

Host Milano fuarından herkese merhabalar!
Burada atmosfer her zamanki gibi inanılmaz: inovasyon, yeni trendler, dünya sahnesinden en güçlü markalar ve en iyi baristalar aynı çatı altında buluşuyor. Özellikle Dünya Barista Şampiyonası alanında bu yıl ciddi bir yenilik dalgası var — içecek sunumları , milk-texture teknolojileri, sensory yönelimli ve sürdürülebilirlik tabanlı konseptler oldukça öne çıkıyor.

Ancak üzücü bir noktayı da paylaşmam gerekiyor:

Bu yıl Türkiye’nin Dünya Barista Şampiyonası’nda temsilcisi yok, çünkü Türkiye’de ulusal barista yarışması düzenlenmedi.
Yani sorun baristanın seçilememesi değil; yarışma hiç yapılmadığı için Türkiye sahneye çıkma hakkı elde edemedi. Bu da ulusal ekosistemin uluslararası rekabetten kopması, tecrübenin kesintiye uğraması ve gelişim hızının geriye düşmesi anlamına geliyor.

Dünya her yıl ileri giderken, yarışmaya katılmayan ülkeler maalesef birkaç yıl sonra farkın ne kadar açıldığını zorunlu olarak görüyor.

Milano’dan izlenimlerimi fuar boyunca paylaşmaya devam edeceğim.
Kahve dünyası hızla değişiyor — ve biz bu değişimin içinde doğru konumlanmayı seçersek, yeniden en ön sıraya dönebiliriz.

Sevgilerle,
Alireza
Selamlar @Alireza Razzaghzadeh hedef zor ama imkansız değil - bu değişimin içinde konumlanmak için de izlenimlerin çok değerli kendi adıma bu paylaşımların teşekkür ederim.

Tebrikler Jack Simpson , Avustralya

Türkiye’de neden yarışma düzenlenmedi ?
Gerçekten çok üzücü bir durum. Böyle bir piyasa ve potansiyel varken gerçekten skandal.
Bu yıl türkiyede yarışma düzenlenmeme sebebi nedir?
Sca türkiye bir açıklama yaptımı?
Yarışmaya hazırlananlar bütçe ayıranların mağduriyeti nasıl giderildi?
Durum gerçekten çok üzücü bu sektörün gençleri olarak hevesimiz ve heyecanımız kaçıyor.

Bu yıl yarışma yapılmamasının nedeni herhangi bir yarışmacı değil; organizasyon sürecinin başlatılamamış olmasıdır.

Dolayısıyla seçilecek bir şampiyon olmadığı için uluslararası sahneye çıkma hakkı da doğmadı.

Bu durum sadece o yılki temsilciyi değil ; Yarışmacı gelişimini , Hakem ve koç yetişmesini , Sponsorluk akışını , Uluslararası görünürlüğü ve Genç baristaların motivasyonunu doğrudan etkiliyor diye düşünüyorum.

Selamlar @Alireza Razzaghzadeh hedef zor ama imkansız değil - bu değişimin içinde konumlanmak için de izlenimlerin çok değerli kendi adıma bu paylaşımların teşekkür ederim.
Çok teşekkür ederim 🙏
Evet zor ama kesinlikle mümkün. Önemli olan pes etmeden doğru adımlarla ilerlemek. Burada gördüklerimi paylaşmaya devam edeceğim; hep birlikte tekrar güçleneceğimize inanıyorum ❤️‍🔥 🇹🇷

Barista yarışmasının kahve yarışmaları arasında ki en prestijli organizasyon olduğunu özellikle vurgulamak isterim. Kahve yarışmaları sadece bireysel bir rekabet değil, bir ülkenin de kahve kültürünün dünyaya açılan yüzü oluyor. Son yıllarda ki endonezya, çin, avusturya gibi ülkelerin ard arda başarıları yada bundan 10 sene önce danimarka gibi ülkelerin performansı buna belkide en iyi örnek.

Bu yıl globalde her yarışmada ülke sayısı ciddi şekilde artmış durumda. Herkes görünürlük, deneyim paylaşımı ve inovasyon açısından bu sahnede yer almaya çalışıyor, fark yaratmaya çalışıyor.

Böylesine prestijli bir arenada pas geçilmesi, sadece bir yılın kaybı gibi değil, uluslararası tecrübe zincirinin kopması anlamına geliyor.
Bu yarışmaları sürdürülebilir hale gelmesi hepimizin ortak sorumluluğu.

Yakın zamanda seçimler olcak diye biliyorum tarihi hatırlamıyorum maalsesef.Oy kullanmak için ne yapmalıyız nereye üye olmamız lazım
Bilginiz varmı? Ücreti ne ise ödemeye hazırım

Uzun zamandır düşündüğüm bir konu hakkında konuşmak istiyorum.

2025’te Ulusal Cezve İbrik Yarışması yapıldı. O yıl yarışmacımız dünya yarışmasına gidemedı. 2026 için ise gitme hakkı doğdu
Aslında tam burada Türkiye için güzel bir fırsat oluşmuştu
Eğer 2026 dünya yarışması öncesinde bir ulusal yarışma daha yapılsaydı ülke olarak dünya sahnesine iki yarışmacı gönderebilirdik. Bu sadece sayı değil umut motivasyon ve başarı ihtimaliydi. Hele yarışma World of Coffee Dubai gibi bir yerdeyken insan ister istemez hayal kuruyor
Ama bu yarışma yapılmadı. Bunun yerine farklı etkinlikler battle’lar cezveyle ilgili çeşitli formatlar yapıldı. Kötü değiller emek var ama içimde hep şu soru kaldı
Bizim gerçekten ihtiyacımız olan bu muydu

Bu his Cezve İbrik tarafıyla da sınırlı değil
2025 yılında Türkiye’de Ulusal Barista Şampiyonası da yapılmadı. Bunun sonucunda Türkiye 2025 Dünya Barista Şampiyonası’nda hiç temsil edilemedi. Bu zaten bilinen bir durum

Ama benim için asıl üzücü olan bu iki olayın yan yana durduğunda bir tekrar hissi vermesi. Tek seferlik bir aksaklıktan çok alışkanlık haline gelen bir tablo gibi duruyor. Açıkçası bu yüzden bunu ekstra bir fiyasko olarak görüyorum

Ben bu sektöre hevesle bakan gelecekte yarışmacı olmayı düşünen genç bir insanım. Böyle şeyleri görmek beni endişelendiriyor. Çünkü insan ister istemez şunu soruyor
Yarın ben hazır olduğumda da aynı şeyler mi yaşanacak

Ben gelecekte bu tür fırsatların kaçırıldığı temsil edilemediğimiz seneler görmek istemiyorum
Ve bunu samimiyetle söylüyorum bundan mutlu değilim
Bunu yazma sebebim kimseyi suçlamak değil
Sadece bu duygunun bu soruların ve bu nedenlerin görünür olmasını istiyorum

Geri