BeanEngineer
Barista
Bir mantık hatası oluyor öyle olunca, kendi adıma konuşayım kimseyi katmadan, yarışmada ilk dolduran asil olur mantığında olduğunu bilsem zorunlu olmayan alanları doldurmam bile neden doldurup zaman kaybedeyim ki, baştan hiç böyle alanlar olmaması gerekiyordu, hepsi zorunlu olacaktı ya da formun ilk sorusunda bir uyarı olacaktı, onaylayıp diğer sorulara geçilecekti. Sistem komple yanlış da, formu tam dolduranlarda bir hata yok direk form oluşturulurken düşünülmesi gerekiyordu.Kendi yorumum ve gelen yorumlar namına bir açıklayıcı yazı yazmak istedim.
Dün bir görüşme gerçekleştirdik SCA Türkiye ekibine hızlı dönüşleri için çok teşekkür ediyorum. Öncelikle isim soy isim doldurma yeterliymiş ama boş bırakan geçmiş gibi bir olay olmamış. Tam sayfa dolduranlar ben de dahil olmak üzere meslektaşlarımız kırmızı yıldızla zorunlu uyarısı verilen alanlarla olmayan alanları dikkatimize alamamışız. Bireysel bir hata olmuş. Bu söylentiye bir açıklık getirmek istedim.
Genel olarak toplantı amacı kayıt sürecine dair daha verimli bir süreç yaratmak namına görüş bildirmekti çözümsel olarak. Tüm yorumlarımız dikkate alındı. Umuyoruz daha sonraki şampiyonalarda daha verimli bir süreç işleyecektir.
Bu süreçte tüm katılamayan arkadaşlar bir şekilde üzülmüştür, zira katılabilen arkadaşlarımız dahil bizler namına üzüntü duydular. Yarışmalar, SCA çalışmaları hatalar olsa da çok büyük emeklerle yürüyen, yarışmacıların da çok büyük emekler, çalışmalar sarf ettiği işler. Bundan sonraki süreçte daha önceki seferde de söylemiştim, söylem ve yorumlarımızı eleştirel olsa da çözümsel ve insan kırmayıcı bir şekilde ilerletirsek herkes bir şekilde bu sürece destek olmuş olur.
Bizler namına da katılamadığımız için buruk hissiyatımızı paylaşan tüm meslektaşlarımıza, tüm forum arkadaşlarımıza teşekkür ederim.
Yarışacak meslektaş arkadaşlarımıza başarılar diliyorum!
Umarım önümüzdeki yarışmalarda daha mantıklı bir şekilde ilerler. SCA gönüllülerle de işbirliği yapabilir sadece yarışmalarda yardım bazında da değil yarışma, yarışma öncesi hazırlık, sponsor gibi gibi konularda form açabilir, forumlara gelip konuşabilir, tavsiye alabilir, sonuçta hepimiz kahveseveriz, hepimiz bir şeyler ilerlesin, kahve piyasası gelişsin, festivallerde latteciler, kurukahveciler yerine has mı has nitelikli kahvecilerimizde olsun o kuyruklar isteriz, sca daha çok şeffaf olabilir var mı bir engel, bence yok.
Bu da öneri olsun, tavsiye biz kahveseverlerden düşünüp mantıklı gelenleri yürürlüğe koymak yine SCA Türkiyede olur.