• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

ZWILLING Enfinigy öğütücü-Konchero Mostro öğütücü ?

salihyaşar

Yeni Üye
İsim
Salih
Daha fazla  
İsim
Salih
Herkese merhaba Bu iki elektrikli ögütücü arasında tercih yapmak istiyorum kullanan ya da deneyimi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Bütçem maksimum 4000tl şu anda iki ogutucude aynı fiyat bandında,hangisini tercih etmeliyim?
Ağırlıklı olarak filtre,v60 ve espresso için kullanacağım evde.

Merhaba!, Genelde Timemore C3 Pro ile öğütüyorum ama bazen Zwilling Enfinigy kullanıyorum. Bütceye göre ok. işini görüyor. Tabiki üst düzey beklentin olmamalı. v60 için ideal ama Espresso yu da gayet iyi öğütüyor. Zwilling Enfinigy ve Flair Pro 2 de bu ayarları kullanıyorum:

The Whirl Brunette 441:
30 Klicks > 14 gr
32 Klicks > 16 gr

OZE Royal Espresso:
30 Klicks > 14 gr
32 Klicks > 16 gr

Sezy Guatemala Antigua:
25 Klicks > 14 gr
27 Klicks > 16 gr

Sezy Sezy Yang Espresso Blend:
30 Klicks > 14 gr
32 Klicks > 16 gr

Başka Kahve türü henüz bu değirmen ile kullanmadım. Kavrum, tazelik ve ağırlıya göre bu değerler değişebilir. Birde makinede baya kahve kalıyor. >3 Gram olabiliyor. Bunu engellemek için en yüksek dosaja getirmek gerekiyor (12 ekte işaretledim). Ve öğütüm bitmiş olsa bile devam çalışarak cihazın gövdesine bir kaç kez vurarak kalan öğütümü çıkarıyor. Denemeden bu işler olmuyor. Espresso için kullandığım ayar kısmını ekte görüntü olarak paylaşıyorum.

Ekli dosyalar

• Bildschirmfoto 2023-10-09 um 09.00.12.png
    Bildschirmfoto 2023-10-09 um 09.00.12.png
    224.1 KB · Görüntüleme: 78
  • Bildschirmfoto 2023-10-09 um 09.21.21.png
    Bildschirmfoto 2023-10-09 um 09.21.21.png
    158.4 KB · Görüntüleme: 78
Merhaba!, Genelde Timemore C3 Pro ile öğütüyorum ama bazen Zwilling Enfinigy kullanıyorum. Bütceye göre ok. işini görüyor. Tabiki üst düzey beklentin olmamalı. v60 için ideal ama Espresso yu da gayet iyi öğütüyor. Zwilling Enfinigy ve Flair Pro 2 de bu ayarları kullanıyorum:

The Whirl Brunette 441:
30 Klicks > 14 gr
32 Klicks > 16 gr

OZE Royal Espresso:
30 Klicks > 14 gr
32 Klicks > 16 gr

Sezy Guatemala Antigua:
25 Klicks > 14 gr
27 Klicks > 16 gr

Sezy Sezy Yang Espresso Blend:
30 Klicks > 14 gr
32 Klicks > 16 gr

Başka Kahve türü henüz bu değirmen ile kullanmadım. Kavrum, tazelik ve ağırlıya göre bu değerler değişebilir. Birde makinede baya kahve kalıyor. >3 Gram olabiliyor. Bunu engellemek için en yüksek dosaja getirmek gerekiyor (12 ekte işaretledim). Ve öğütüm bitmiş olsa bile devam çalışarak cihazın gövdesine bir kaç kez vurarak kalan öğütümü çıkarıyor. Denemeden bu işler olmuyor. Espresso için kullandığım ayar kısmını ekte görüntü olarak paylaşıyorum.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için benimde içinde agir basan zwilling gibi görünüyor,alirsam bu örgütüm degerlerini dikkate alacağım.

Ama diğer makine de fena gözükmüyor. sadece biraz fazla kahve etrafa dağıtıyor portafiltreye öğütüm yaparken. sesi zwilling den daha az gibi. ve tutucu vs artısı. bence görme deneme şansınız varsa her ikisini görüp öyle karar verin. burada videosu var.

@Daunterm le bu ikileme bizde düştük, o Mostroyu seçti, vaktiniz varsa bence bekleyin onun Mostro üzerine görüşlerini alalım, öyle karar verin.

veya bütçeyi zorlayabilirsen daha üst segmente geçmek en doğrusu olur.

Benim Mostro'yu tercih etme sebebim kompakt olması.

Küçük alet. Temizlemesi kolay. Gerekirse taşınabilir.

Yüz yüze denememde bu aletin öğüttüğü kahvelerde kötü espresso içmedim.

Tahminen üzerine de bir körük koyarım. Tertemiz olur 😂

Benim Mostro'yu tercih etme sebebim kompakt olması.

Küçük alet. Temizlemesi kolay. Gerekirse taşınabilir.

Yüz yüze denememde bu aletin öğüttüğü kahvelerde kötü espresso içmedim.

Tahminen üzerine de bir körük koyarım. Tertemiz olur 😂
Genel olarak memnunsunuz anladigim kadarıyla v60, filtre de nasil sonuclar deneyimlediniz mi?

Açıkçası bende Zwilling var Mignon da var pour over için Mignon tercih etmem çok toz üretiyor. Zwilling güzel ama çok yer kaplıyor seosanning sonrası daha iyi oldu ben alcak olsam Mostroyu alırdım. Bu değirmen de olabilir Capresso Infinity Plus konik taşlama makinesi, beyaz https://amzn.eu/d/c3deZi5 biraz araştırın.

Açıkçası bende Zwilling var Mignon da var pour over için Mignon tercih etmem çok toz üretiyor. Zwilling güzel ama çok yer kaplıyor seosanning sonrası daha iyi oldu ben alcak olsam Mostroyu alırdım. Bu değirmen de olabilir Capresso Infinity Plus konik taşlama makinesi, beyaz https://amzn.eu/d/c3deZi5 biraz araştırın.
Hocam Zwilling de 140 kademe ayarı görünce insan üff oluyor da , sizce kademeler arası aralık espresso için yeterince hassas mı?

@Daunterm Hocam ile yakında uzun uzadıya konuştuk mostro hakkında, galiba forumdaki en uzun süreli kullanıcısı benim bu ufaklığın.

V60 ve filtre için çok fazla deneme yapmasamda sessizliği, öğütüm tutarlığı ve hızı konusunda fiyat bandında rakipsiz bir ürün şuanda, espresso için haddinden fazla inceye bile gidebiliyor.

Portafiltre tutucusu,kolay temizliği ve kullanımıyla gerçekten memnunum üründen, zwilling benimde ilgimi çekiyordu ancak mostro hediye geldiği için ne euraka krono alabildim ne zwilling, ancak kısıtlı bir bütçem olsa parasıyla mostroyu tekrar satın alırdım kesinlikle.

@Daunterm Hocam ile yakında uzun uzadıya konuştuk mostro hakkında, galiba forumdaki en uzun süreli kullanıcısı benim bu ufaklığın.

V60 ve filtre için çok fazla deneme yapmasamda sessizliği, öğütüm tutarlığı ve hızı konusunda fiyat bandında rakipsiz bir ürün şuanda, espresso için haddinden fazla inceye bile gidebiliyor.

Portafiltre tutucusu,kolay temizliği ve kullanımıyla gerçekten memnunum üründen, zwilling benimde ilgimi çekiyordu ancak mostro hediye geldiği için ne euraka krono alabildim ne zwilling, ancak kısıtlı bir bütçem olsa parasıyla mostroyu tekrar satın alırdım kesinlikle.
İzninizle konuşmalarımızı paylaşmak isterim.

Çok teşekkür ediyorum bilgiler için sanırım Mostro yu sipariş verecek gibiyim bende,çoğunluk kullanıcılarda bu yönde gibi bu bütçeye göre

Geri