teyyaredenkahve
Üye
- Konum
- İstanbul
- İsim
- Levent
Demleme yönteminizi paylaşabilir misinizBaşıma bir şey gelmeyecekse şu ana kadar içtiğim en iyi kahve demek istiyorum. Ayrıca ilk defa tadım notlarında yazan bir şeyi hissettim: kekik
Tadım notlarının uzun zamana yayılmış koskoca bir şaka olduğunu düşünürdüm. Şimdi aydınlandım.
V60 ile 1:15 veya 1:16 oranı ile 30 saniye bloomingDemleme yönteminizi paylaşabilir misiniz
Az daha detay versen reçete tamamlanacak bakV60 ile 1:15 veya 1:16 oranı ile 30 saniye blooming
Az daha detay versen reçete tamamlanacak bak
Hangi su, kaç derece, kaç döküş Aynı keyfi biz de paylaşalım
Japanese cold brew de ferahlatıcı neticeler veren dağ kokulu kahve
20 gr TM 16 klik
200 gr 92’su
100gr buz
2’ civarında bir demleme ve Sonrasında bardağa 2 buz ilave.
afiyet olsun, kış dönemine denk gelse sıcak sıcak güzel olur ama gerçekten sıcak demlemede bu sıcak havalarda çok gitmiyor maalesef, tat profilinden kaynaklı sıcakken sıkıcı olabiliyor ancak soğuk demlemede zevkle içiyorum ben de.Normal demlemeyle hiç hoşuma gitmeyen çok baskın tatlar almıştım. Aklımda cold brew ile denemek vardı zaten. Japanese cold brew tarifini görünce ilk defa denedim. Bu kahve için daha uygun diye düşünüyorum. Gayet keyifli oldu.
Teşekkürler @puspus
Kahve Quartet'ın 5.bölümünde @kahveanalisti 'nden duyduğum sıcak demleyip daha sonra içine bir dilim limon atıp buzdolabında soğutma yöntemini bu kahvede denedim. Ice teanin kahve benzeri oldu gerçekten.
Öğütüm: Timemore 20 klik
Demleme Yöntemi: V60
Oran: 20/300
Demleme Süresi: 2:30 (45 ml 40 sn blooming, 100+160 gr iki döküş, 40'lı Hario kağıt filte)
Soğuduktan sonra kahvede bulanık bir görüntü oluştu. Sanırım limondan kaynaklı. Bir de limon tadı çok baskın oldu. Bir sonraki denemede daha küçük bir dilim atmayı düşünüyorum.