• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Zümrüt Karaca - Kenya Makwa Yıkanmış Tadım Notları ve Reçeteler

Ben orta-kalın öğütümle,
1-15 ile 1-16 oranlarında,
94 derece su ile yapıyorum.
Demleme süresi 2:15-2:30 civarı sürüyor(v60). Kekik ve narenciye notalarını hissediyorum. Biraz önce melitta dripper ile yaptığım demlemede hafif kızılcık ve böğürtlen tadı da aldım. Melitta demlemesi söyle oldu: Ters çevrilmiş melitta filtresi(\__/),
11gr kahve 165gr 94 derece su, 2dk'da yüzeydeki su bitti ama 2:30 a kadar son damlamalarını yapmasına izin verdim.
 
Japanese cold brew de ferahlatıcı neticeler veren dağ kokulu kahve 👌
20 gr TM 16 klik
200 gr 92’su
100gr buz
2’ civarında bir demleme ve Sonrasında bardağa 2 buz ilave.
 
sağolsun @coffeemaker hediye etmesiyle bu kahveyi tadabildim. daha önce hiç kenya içmedim ama asidetesi yüksek geldi kenyalarda bu normalmiş sanırım. kahveden kekik tadı almak mükemmel hissettiriyo. kokusu yumuşak çok iyi. zümrüt bey’in daha beğenmediğim kahvesine denk gelmedim ellerine sağlık.
 
Az daha detay versen reçete tamamlanacak bak :)

Hangi su, kaç derece, kaç döküş :) Aynı keyfi biz de paylaşalım:)

Ankara çeşme suyu, su kaynadıktan 2 dk sonra döküş. Genelde dökülecek toplam suyun yarısını döküp 3-4 dökme ile suyu aynı seviyeye getirerek demlemeyi tamamlıyorum. Tek kişi için 12-16 gram iki kişi için de 20-25 gram kullanıyorum. Bir de 400 mikron elek ile tozları eledim.
 
Ekipmanım yeterli olmadığından ve biraz da üşengeçliğimden tam bir tarif veremiyorum. ayrıca öğütücü yeni geldiği için kavrum tarihinden 3 hafta geçmişken deniyorum.

timemore c2 - 20 klik
v60 - 15 gr/240 ml
Su sıcaklığı kontrolümde değil kaynamış su
30 sn blooming tek döküş 2.45 bitiş

tek tek notaları ayırt etmekte yetkin değilim bu yüzden genel hatlarıyla söyleyeyim

başlangıçta asidite çok hafif ve daha çok floral bir koku ve tat. soğumaya başladıkça asidite belirginleşmeye başlıyor ve çok tatlılaşıyor. hani içine şeker atmışçasına derlerdi de inanmazdım aynen o şekilde bir tatlılık hakim olmaya başlıyor sonlara doğru. ben çok keyif aldım. kolombiya finca el paraiso, etiyopya koke ve bu kahve arasında en keyif aldığım kahve net bu oldu. zümrüt karaca'dan peru ve başka yerden 2 paket kahve daha yolda olmasa kesinlikle bir paket daha kenya söylerdim :)
 
Japanese cold brew de ferahlatıcı neticeler veren dağ kokulu kahve 👌
20 gr TM 16 klik
200 gr 92’su
100gr buz
2’ civarında bir demleme ve Sonrasında bardağa 2 buz ilave.

Normal demlemeyle hiç hoşuma gitmeyen çok baskın tatlar almıştım. Aklımda cold brew ile denemek vardı zaten. Japanese cold brew tarifini görünce ilk defa denedim. Bu kahve için daha uygun diye düşünüyorum. Gayet keyifli oldu.

Teşekkürler @puspus
 
Normal demlemeyle hiç hoşuma gitmeyen çok baskın tatlar almıştım. Aklımda cold brew ile denemek vardı zaten. Japanese cold brew tarifini görünce ilk defa denedim. Bu kahve için daha uygun diye düşünüyorum. Gayet keyifli oldu.

Teşekkürler @puspus
afiyet olsun, kış dönemine denk gelse sıcak sıcak güzel olur ama gerçekten sıcak demlemede bu sıcak havalarda çok gitmiyor maalesef, tat profilinden kaynaklı sıcakken sıkıcı olabiliyor ancak soğuk demlemede zevkle içiyorum ben de.
 
Kahve Quartet'ın 5.bölümünde @kahveanalisti 'nden duyduğum sıcak demleyip daha sonra içine bir dilim limon atıp buzdolabında soğutma yöntemini bu kahvede denedim. Ice teanin kahve benzeri oldu gerçekten.

Öğütüm: Timemore 20 klik
Demleme Yöntemi: V60
Oran: 20/300
Demleme Süresi: 2:30 (45 ml 40 sn blooming, 100+160 gr iki döküş, 40'lı Hario kağıt filte)

Soğuduktan sonra kahvede bulanık bir görüntü oluştu. Sanırım limondan kaynaklı. Bir de limon tadı çok baskın oldu. Bir sonraki denemede daha küçük bir dilim atmayı düşünüyorum.

 
Kahve Quartet'ın 5.bölümünde @kahveanalisti 'nden duyduğum sıcak demleyip daha sonra içine bir dilim limon atıp buzdolabında soğutma yöntemini bu kahvede denedim. Ice teanin kahve benzeri oldu gerçekten.

Öğütüm: Timemore 20 klik
Demleme Yöntemi: V60
Oran: 20/300
Demleme Süresi: 2:30 (45 ml 40 sn blooming, 100+160 gr iki döküş, 40'lı Hario kağıt filte)

Soğuduktan sonra kahvede bulanık bir görüntü oluştu. Sanırım limondan kaynaklı. Bir de limon tadı çok baskın oldu. Bir sonraki denemede daha küçük bir dilim atmayı düşünüyorum.



biraz daha ince bir dilim denemekte fayda var kesinlikle :) bende Prag'Da gördüğümde şaşırmıştım ama yeniliklere açık olmak lazım kesinlikle. yine deneme sonrası paylaşırsanız sevinirim deneyiminizi. Umarım beğenirsiniz :)
 
@kahveanalisti bu sefer çok küçük ve ince bir dilim limon attım, bir gece beklettim yine bulanık bir kahve çıktı ortaya. Beklemeden ötürü biraz da acılaşmıştı. Siz deneyimlediğinizde de öyle miydi yoksa benim yanlış yaptığım bir yer mi var acaba? :)
 
Geri
Üst