gkbrkmtn
Barista
- İsim
- Gökberk Metin
Daha fazla
- İsim
- Gökberk Metin
- Değirmen
- Timemore Slim
- Ekipmanlar
- V60, Aeropress, Moka Pot, Delter Press
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Bursa, Ankara, Balıkesir
Merhabalar herkese,
Önümüzdeki sene içinde yurtdışında yaşama ihtimalim var ve bu sürede hem sevdiğim için hem de ek gelir kazanmak için bir cafede part-time olarak çalışmayı düşünüyorum. Fakat daha önce baristalık tecrübem yok, bir çoğumuz gibi ev demleyicisiyim
3.nesil kahve demleme tekniklerinin tamamına hakimim, kahve yetiştiriciliği, işleme, kavurma yöntemleri vs. gibi konuları da genel olarak biliyorum, James Hoffman'ın kitabı sağolsun
Sadece espresso makinesiyle tecrübem yok ve cafelerde en çok bunla muhattap olunuyor. Bu konuda kendimi geliştirmek için tavsiyelerinize açığım.
Forumda baristalık yapan, cafe sahibi olan, bu konularda yetkin bir sürü insan var bu sorularıma cevap verirlerse sevinirim
- Baristalık tecrübesi olmadan iş bulma şansım nedir?
- Tecrübe kazanmak için neler yapılabilir?
- Sertifika vb. şeyler nasıl alınabilir?
- Bazı yerlerde workshop tarzı eğitimler veriliyor bunlar ciddi eğitimler mi yoksa kahveye merakı olanlara hoş vakit geçirtecek aktivitelerden mi ibaret?
Tabi ki her ülkenin koşulları farklıdır ama buradaki tecrübelerinize göre soruyorum. Ayrıca gel benim yanıma hem sohbet eder hem bir yandan neler yaptığımı görürsün diyen barista arkadaşlar olursa buna da hayır demem
Önümüzdeki sene içinde yurtdışında yaşama ihtimalim var ve bu sürede hem sevdiğim için hem de ek gelir kazanmak için bir cafede part-time olarak çalışmayı düşünüyorum. Fakat daha önce baristalık tecrübem yok, bir çoğumuz gibi ev demleyicisiyim
Forumda baristalık yapan, cafe sahibi olan, bu konularda yetkin bir sürü insan var bu sorularıma cevap verirlerse sevinirim
- Baristalık tecrübesi olmadan iş bulma şansım nedir?
- Tecrübe kazanmak için neler yapılabilir?
- Sertifika vb. şeyler nasıl alınabilir?
- Bazı yerlerde workshop tarzı eğitimler veriliyor bunlar ciddi eğitimler mi yoksa kahveye merakı olanlara hoş vakit geçirtecek aktivitelerden mi ibaret?
Tabi ki her ülkenin koşulları farklıdır ama buradaki tecrübelerinize göre soruyorum. Ayrıca gel benim yanıma hem sohbet eder hem bir yandan neler yaptığımı görürsün diyen barista arkadaşlar olursa buna da hayır demem