• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yunanistan’da Kahve ve Kültürü Hakkında

İsim
Toygar Saraçoğlu
Merhaba
Uzun zamandır takip ettiğim , Yunanistan da yaşayan bir Türk arkadaşımızın, Yunanistan da yaşam ile ilgili Youtube kanalı serisinde bir bölümü kendi derlemesi ile Yunanistan da kahve ve kahve kültürüne ayırmış.
Amatör olarak hazırladığı bu kısa bölümün linkini merak edenler için aşağıya bırakıyorum.

Güzel video, çok da amatör gelmedi bana. Sturbucks'dan bahsedilmeden bir kültür yansitilmaya çalışılmış. Atina özelinde değinirsem bizim türk kahvesi benzerinde geleneksel kahvelerinin yaninda nitelikli kahveye yoğunlaşmış pek çok cafe var, serinin devaminda bu cafeler ya da kavurmahanelere değinilebilir; özellikle Taf Coffee üzerinde yoğunlaşılırsa nitelikli kahve sevdalıları olarak takipte oluruz diye düşünüyorum.

Merhaba
Uzun zamandır takip ettiğim , Yunanistan da yaşayan bir Türk arkadaşımızın, Yunanistan da yaşam ile ilgili Youtube kanalı serisinde bir bölümü kendi derlemesi ile Yunanistan da kahve ve kahve kültürüne ayırmış.
Amatör olarak hazırladığı bu kısa bölümün linkini merak edenler için aşağıya bırakıyorum.

Batı Trakya Türkü bir ailenin kızı olarak videoyu izlerken istemsizce mutlu oldum :) Anadolu'da çay ne kadar yaygınsa bizde de o kadar kahve yaygın. 80 yaşındaki babaannem "kahve içmeden güne başlayamam" modundadır :)
Türk kahvesi kültürü hayatlarına öyle işlemiş ki en temel ihtiyaçlarından biri olarak görüyorlar. Tez yazdığım zaman köyün yaşlılarıyla yaptığım sohbetlerde 2. Dünya Savaşı yıllarında kahveye ulaşamadıkları için nohut kavurup kahve diye içtiklerinden bahsettiler.
Orada kavrulan Türk kahvesi Türkiye'deki standart kahvelerden biraz farklı. Bir sonraki Gümülcine ziyaretimde çekirdekler ve kavurma sistemleri hakkında biraz daha araştırma yapabilmeyi umuyorum.

Yunanistan'da biraz vakit geçirmiş biri olarak ben de gözlemimi aktarmak isterim. Hatta gözlem değil, direkt olarak yunan arkadaşımın da bana aktardığı bir bilgi. Gerçekten de Çok fazla kahve içiyorlar :) Gerçekten çok fazla kahve dükkanı var ortalıkta hatta bu popülariteye istinaden kendi kahve zinciri olacak kadar büyüyen markaları bile olmuş. Kahve odaklı satış yapan yerlerin bir çoğu daher daim çok dolu ve masaların bir çoğunda kahve var. Bolca kahve tükettim yunanistan'da ve kötü kahve içtiğimi hatırlamıyorum. Bu kadar kahve tükettiklerini ve kahveye verdikleri önemi görünce şaşırmıştım hiç bilmiyordum. :) Video'da da çok güzel özetlemiş zaten, "Yunanistan'da kahve belki dinden bile daha önemli şuan"

Merhaba

Video çok güzeldi, yol arkadaşım olarak güzel bir 10dk geçirdik beraber. Bende yunanlı dostlarımızın bu kadar çok kahve tükettiğini bilmiyordum bu anlamda da bilgi açısından iyi oldu teşekkür ederim.

Yunanistan Atinada nitelikli kahve için öneri verebilecek var mı acaba ?

Yunanistan Atinada nitelikli kahve için öneri verebilecek var mı acaba ?
Akropolise yakın Underdog var kafesi çok güzel. Şehir merkezinde ise TAF coffee var. Kahveleri çeşitli dolapta vakumlu frozen kahveler mevcut. Kesinlikle uğramanızı öneririm.

Ekli dosyalar

• IMG_1375.jpg
    IMG_1375.jpg
    137.7 KB · Görüntüleme: 45
  • IMG_1444.jpg
    IMG_1444.jpg
    171.4 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_1443.jpg
    IMG_1443.jpg
    135.9 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_1442.jpg
    IMG_1442.jpg
    144.6 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_1381.jpg
    IMG_1381.jpg
    183.2 KB · Görüntüleme: 47
Pire tarafına geçerseniz möte var.

Ekli dosyalar

• 20241030_113939.jpg
    20241030_113939.jpg
    138.2 KB · Görüntüleme: 35
Hepsine ugrayacağım. Öneriler için teşekkürler.

Harika öneriler gelmiş, ilk seyahatte gidilecek yerler listesine alındı. Elinize sağlık.

Geri