• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Youtube Videoları

NoPainNoCoffee

Barista
İsim
Vural Ufuk Eküt
Daha fazla  
İsim
Vural Ufuk Eküt
Değirmen
1ZPRESSO JXPRO
Ekipmanlar
Bialetti MokaExpress 6Cup,Bialetti Venüs 10Cup,Cafflano Kompresso ve Delter Coffee Press
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Seferihisar
Selamlar Kahve Kulübünün güzel insanları.

Kahve demleme dünyasına yeni katıldım ve bu nedenle bolca kaynak araştırıyorum,özellikle nitelikli kahve demleme konusunda.Kahve demleme dünyasına 6 cup bir bialetti ile başladım.

Forumumuzda gerçekten yardım sever insanların sayısı fazlaca her birine ayrı ayrı gönülden teşekkür ederim.

Forum üyelerimizden iki güzel insanın katkıları ile KahveMasası isimli bir youtube kanalında gerek ekipman denemeleri ve kullanımı hakkında gerekse farklı kavuruculardan kahve tadımları yaparak tadım hakkkndaki düşüncelerini paylaştıkları çok güzel videolar yayınlıyorlar,ellerine emeklerine sağlık.

Konu husunda yapmış olduğum araştırmalarda gerek KahveMasası'nda gerekse farklı videolarda nitelikli kahve yapımı bir nevi filitre[V60,chemex vb.]yöntemler ile özdeşleşmiş gibi hissediyorum.

Ez cümle;

- Nitelikli kahve demlemek için filitre yöntemleri mi kullanılmalıdır mokapot ile de nitelikli kahve demlenemez mi?

- Forumumuzda mokapot ile kahve demleyen ve bu konuda tecrübelerini paylaşan arkadaşlarımızın videolarına nasıl ulaşabilirim yada KahveMasası kanalımızda hafta bir kez dahi olsa mokapot ile demlene yaparak tadım notları paylaşılamaz mı?

Şimdiden teşekkür eder güzel bir haftasonu ve sağlıklı günler dilerim

Selamlar. Kahve Masası Youtube kanalının kurucuları ve aynı zamanda şahsi hesaplarından paylaştıkları gönderiler ve her hafta Perşembe günü saat 21:00'da yaptıkları canlı yayınlar ile öğretici ve eğlenceli içerikler paylaşan değerli forum üyeleri:
@teyyaredenkahve
@PepukKahve

Ayrıca yine foruma üye olup Youtube platformunda içerik ürettiğini bildiğim;
@pacamara (Youtube kanalı: Nisan Agca)
@kahvetrip (Youtube kanalı: Kahvetrip)
@kahveanalisti (Youtube kanalı: Kahve Analisti)

Bunlara ek olarak Instagram'da da aktif olan (Youtube kanalı olan arkadaşlarımız da Instagram'da aktif olarak içerik paylaşıyorlar) çok fazla forumdaşımız var hocam. Çok fazla arkadaşımız var tek tek hatırlamam biraz olanaksız.
@Kahveciningalaksirehberi en güzel örnektir sanırım.

@uralavci selamlar hocam,yorumunda bahsetmiş olduğun youtube kanallarınıda instagram hesaplarınıda takipteyim ve hepsi bir birinden kıymetli paylaşımlar videolar üretmekler,çok güzel bilgiler ediniyoruz.Fakat örnek vermek gerekirse "arkadaşlar bugün x kavurucunun y kahvesini sizler için denemek ve notlarımı paylaşmak istiyorum.ben kahvemi mokapot ile demliyorum,z değirmeninde 10 clik ile öğüttüm.Ben bu metod ile demliyorum" diye başlayıp tadımına dair görüşlerin paylaşıldığı bir video ya denk gelmedim.Bu yüzden de aklımda şöyle bir soru oluşuyor acaba nitelikli kahve yalnızca filitre yöntemlerinde mi demlenebiliyor?Halbu ki şahsen filitre yöntemlerindeki elde edilen daha şeffaf görünümlü kahve çıktılarını değil koyu ve gövdesi olan kahveleri yani espresso'ya yakın kahveler tüketmeyi tercih ediyorum,bu nedenle mokapot kullanıyorum.

Eğer bir V60 yada Chemex kullanıcısı olsaydım referans alabileceğim ve demlerken karşıma koyup play-pouse yaparak kahvemi demleyebileceğim çok fazla video var ama mokapot için çok sınırlı.Tadım notaları testi yapılan kahveler videolarda demleme yöntemi hep V60.

Hiç kimseye haksızlık etmek istemiyorum,belkide arkadaşlarımızın hiç birisi mokapot kullanmayı tercih etmediler ve tercih etmek zorunda da değil elbette.Bunlar benim nacizane gözlemlerim kimseyi yermek yada eleştirmek değil niyetim yalnızca gözlemlerimi paylaştım.

Sürçilihsan ettiysem kabalık yada terbiyesizlik ettiysem afola 😊😊

Sevgili @uralavci çok güzel yanıtlamış sizi bugün nitelikli Türk kahvesi videosunu tekrar izlerken farkettim ,ancak tamamını daha sonra izlerim diye bıraktığım Koray beyin @kahvekolik.barista videosu var. Bir bakın isterseniz.

@uralavci selamlar hocam,yorumunda bahsetmiş olduğun youtube kanallarınıda instagram hesaplarınıda takipteyim ve hepsi bir birinden kıymetli paylaşımlar videolar üretmekler,çok güzel bilgiler ediniyoruz.Fakat örnek vermek gerekirse "arkadaşlar bugün x kavurucunun y kahvesini sizler için denemek ve notlarımı paylaşmak istiyorum.ben kahvemi mokapot ile demliyorum,z değirmeninde 10 clik ile öğüttüm.Ben bu metod ile demliyorum" diye başlayıp tadımına dair görüşlerin paylaşıldığı bir video ya denk gelmedim.Bu yüzden de aklımda şöyle bir soru oluşuyor acaba nitelikli kahve yalnızca filitre yöntemlerinde mi demlenebiliyor?Halbu ki şahsen filitre yöntemlerindeki elde edilen daha şeffaf görünümlü kahve çıktılarını değil koyu ve gövdesi olan kahveleri yani espresso'ya yakın kahveler tüketmeyi tercih ediyorum,bu nedenle mokapot kullanıyorum.

Eğer bir V60 yada Chemex kullanıcısı olsaydım referans alabileceğim ve demlerken karşıma koyup play-pouse yaparak kahvemi demleyebileceğim çok fazla video var ama mokapot için çok sınırlı.Tadım notaları testi yapılan kahveler videolarda demleme yöntemi hep V60.

Hiç kimseye haksızlık etmek istemiyorum,belkide arkadaşlarımızın hiç birisi mokapot kullanmayı tercih etmediler ve tercih etmek zorunda da değil elbette.Bunlar benim nacizane gözlemlerim kimseyi yermek yada eleştirmek değil niyetim yalnızca gözlemlerimi paylaştım.

Sürçilihsan ettiysem kabalık yada terbiyesizlik ettiysem afola 😊😊
Selamlar, çok haklısınız.

@PepukKahve ile bunu konuşuyorduk. İçerik güncellemesi yapacağız. Aeropress, french press, vs de kullanıp, yorumlamaya çalışacağız. Moka pot maalesef elimizde yok. :( ama dediğinize katılıyorum.

teşekkürler.

@teyyaredenkahve anlayışın için teşekkür ederim.Gerek senden gerek @PepukKahve den ve forumumuzdaki bir çok arkadaşımızdan hep destek gördüm,bende sizler gibi deneyimlediklerimi gözlemlediklerimi yada bildiklerimi elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum.Haklısınız ekipman olmayabilir,olmak zorunda da değil bunu kimsenin eleştirmeye hakkı olamaz,tahminde ettim 😊
Sizler kadar deneyimli ve bilgili olsaydım yardımcı olabilmeyi ve tadımlarımı,görüşlerimi paylaşmayı çok isterdim.

Bu forumdaki üslubu ve paylaşımı çok seviyorum herkes kaliteli ve bilgili.

@ercuozcan selamlar paylaşımın için çok teşekkür ederim videoyu da seyrettim fakat arkadaşımız yaptığı demlemenin ardından kahve tadımına dair paylaşımlarını iletmemiş,kullandığı kahvenin kavurucusunu ve öğütüm derecesini kullandığı öğütücüde denk gelen clik bilgilerini paylaşmamış.Mokapot üzerine inanın çok video izledim yinede paylaşım için teşekkür ederim 😊

Geri