• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yoğunlukla Filtre Kahve İçin Kullanılacak Değirmen Önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gumisch
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gumisch

Yeni Üye
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
Selamlar.
Neredeyse her gün filtre kahve tüketmekteyim. Forumu da yakın zamandır takip ediyorum.
Yakın zamanda espresso da yapmak istiyorum.
Forumu bulmadan önce Ariete Grinder Pro almıştım. Sanıyorum ki gaggia md15'in aynısı. Ama dert değil yeni aldığım ve uygun fiyat yazacağım satabileceğimi düşünüyorum. El değirmeni önceliğim değil. Sabahları çok vaktim olmayabiliyor.
Elektrikli bir değirmen almak istiyorum. Limitimi de kendi şartlarımı zorlayarak 4000 olarak belirledim. Ancak daha ucuz olursa hayır demem. :D
Değerli görüşlerinize ihtiyacım var.

Baratza Encore ile espressoda sorun yaşarsınız. Hem filtre hem espressoda kullanayım, ikisi arasında sorunsuz gidip geleyim derseniz single dose bir öğütücü almanız lazım, ki bütçeniz ile pek mümkün değil. Single dose olmayan elektrikli değirmenlerde espresso inceliğine inebilseniz dahi geçişlerde sıkıntı yaşarsınız, hem kahve zaiyatınız çok olur hem de öğütümde homojenlikten uzaklaşırsınız ki çıktılarınızı etkiler.

Baratza Encore ile espressoda sorun yaşarsınız. Hem filtre hem espressoda kullanayım, ikisi arasında sorunsuz gidip geleyim derseniz single dose bir öğütücü almanız lazım, ki bütçeniz ile pek mümkün değil. Single dose olmayan elektrikli değirmenlerde espresso inceliğine inebilseniz dahi geçişlerde sıkıntı yaşarsınız, hem kahve zaiyatınız çok olur hem de öğütümde homojenlikten uzaklaşırsınız ki çıktılarınızı etkiler.
Tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mıdır, bütçeme yakın sayılabilecek?
Sadece filtre yapacak olsam şu aşamada, ne önerirdiniz? Espresso için manuel bir değirmen öneriniz var mıdır?

Sadece filtre için Baratza Encore olabilir ama sizin kullandığınız değirmenin filtre öğütümünden memnun değil misiniz? Ben sizin sorunuzdan sanki espresso inceliğine inemediği için hem filtre hem espresso için öğütüm yapabilen bir değirmen aradığınızı sanmıştım.

Manuel olarak espresso için 1zpresso jxpro kullanan arkadaşlar vardı forumda , memnun olduklarını söylüyorlardı, ilgili konulara bakabilirsiniz

Makine hakkında analiz yapabilecek kadar bir yetkinliğim yok, ancak kullanan kişilerden genel olarak olumsuz yorumlar okuyorum forumda. Homojenlik, statik vs. Bende madem bu cihaz bu kadar iyi değil, hazır almışken espresso işi de aradan çıksın diye düşündüm. Ancak kazın ayağı öyle çıkmadı. Teşekkür ediyorum yorumlarınız için.

Yoğunlukla filtre kahve için Baratza Encore ile Eureka Mignon Crono arasında nasıl bir fark var acaba? Hangisi daha uygun olur?
Bir de Konchero Mostro hakkında pek açıklama bulamadım. Kullanan var mı acaba?

El değirmeni önceliğim değil demişsiniz eğer tek sıkıntı zamansa, V60 vb kalınlıklar için 15 20gr kahveyi öğütmek 1dk sürmez diye düşünüyorum.

El değirmeni düşünürseniz Molent Pocket tam bir fiyat/performans işlevi görebilir. G50+'da aynı şekilde.

Elektrikli genel olarak ideal derseniz: espresso için Eureka Mignon Specialita kullanıyorum, bunun filtre kahve için olanı sanırsam Eureka Mignon Filtro verimli olabilir diye düşünüyorum.

Wilfa SVART NYMALT Kahve Değirmeni - Çekirdek Haznesi 250 gr Kapasite, 160 Watt, Kolay Temizlenir, Gümüş https://amzn.eu/d/4J3Z2a4

Capresso Infinity Plus konik taşlama makinesi, beyaz https://amzn.eu/d/fRFck5W

İki değirmende mantıklı günlük kullanım için kullanıp mutsuz olanı görmedim.

Geri