• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Eylül ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Yıkanmış Kahve mi? Naturel Kahve mi?

Yıkanmış Kahve mi? Naturel Kahve mi?

  • Yıkanmış

  • Doğal


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Alizrl

İyi Bilinen Üye
İsim
Ali zorlu
Daha fazla  
İsim
Ali zorlu
Değirmen
Comandante c40
Ekipmanlar
Hario switch, brewista artisan, black mirror
Öncelikle belirteyim çok iyi doğal kahveler de var çok iyi yıkanmış kahveler de var bu konuda hemfikiriz bence :)

Anketin asıl amacı "genel" olarak tecrübe ettiğiniz çekirdekler arasında hangi işleme yöntemi daha hoşunuza gitti bunu merak ediyorum gerçekten.

Bence hoş bir anket, sonuçları merak ediyorum 😊
 

NoDRaC

İyi Bilinen Üye
Yönetici
Editör
Konum
İstanbul
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Birçok ara yöntem mevcut anket biraz eksik kalmış gibi :)
 

Alizrl

İyi Bilinen Üye
İsim
Ali zorlu
Daha fazla  
İsim
Ali zorlu
Değirmen
Comandante c40
Ekipmanlar
Hario switch, brewista artisan, black mirror
Ara yöntemleri eklemeyi düşündüm fakat aldığımız kahvelerin çoğunluğunu bu iki baba diyebileceğimiz yöntem uygulandığı için gerek duymadım açıkçası 😊 Zaten diğer yötemleri hepsi bu iki yötemin variyeteleri. Anaaerobik işleme yöntemi bile değil, fermetasyon yöntemi.
 
Son düzenleme:

oguzhanata

İyi Bilinen Üye
Konum
Ankara
İsim
Oğuzhan Ata
Daha fazla  
İsim
Oğuzhan Ata
Değirmen
Timemore Chestnut Nano, Comandante c40
Ekipmanlar
V60, Aeropress, Mokapot, Frech Press, Kalita
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Yenimahalle
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Beytepe
En azından ayrım yapmayanlar için ikisi de şıkkı olsa güzel olur, ben seçemedim :D.
 

oguzhanata

İyi Bilinen Üye
Konum
Ankara
İsim
Oğuzhan Ata
Daha fazla  
İsim
Oğuzhan Ata
Değirmen
Timemore Chestnut Nano, Comandante c40
Ekipmanlar
V60, Aeropress, Mokapot, Frech Press, Kalita
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Yenimahalle
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Beytepe
O zaman "sonuçarlı gör" diye bir şık ekleyebilir misini? :D
 

oguzhanata

İyi Bilinen Üye
Konum
Ankara
İsim
Oğuzhan Ata
Daha fazla  
İsim
Oğuzhan Ata
Değirmen
Timemore Chestnut Nano, Comandante c40
Ekipmanlar
V60, Aeropress, Mokapot, Frech Press, Kalita
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Yenimahalle
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Beytepe
Anket amacına ulaşmayacak gibi ve bir sürü soruya hazır olun. :)

Gerçekten de şöyle dışarıdan foruma bakınca bir sürü küçük çocuğu bir araya getirmişler gibi gözüküyor :D. Her konuda onlarca soru ve sorgulama oluyor çok hoş :).
 

Alizrl

İyi Bilinen Üye
İsim
Ali zorlu
Daha fazla  
İsim
Ali zorlu
Değirmen
Comandante c40
Ekipmanlar
Hario switch, brewista artisan, black mirror

İonf

Yeni Üye
İkisini de ayrı ayrı severim. Yıkanmış olanın ogutum stabiletesi daha iyi natürel biraz filtre tikayabiliyor. Ama koku ve kompleks aromalar açısından oyumu natürel den yana bastım 😆👍
 
Konum
İnegöl
İsim
Ahmet
Güzel anket bence,
aynı veya çok yakın her iki yöntemle hazırlanmış kahve içtiğimde cevaplayabilirim sanırım, farklı kahveler için o kadar tecrübeli değilim henüz...
 

Aventus

İyi Bilinen Üye
Konum
İstanbul-antalya
İsim
Emre
Tecrübeli değilim bu yüzden yıkanmışları güzel yapabiliyorum v60da.Doğal ćekirdekleri demlemeyi bir türlü beceremedim.Ögutmesi de ayrı bir zorluk
 

Alizrl

İyi Bilinen Üye
İsim
Ali zorlu
Daha fazla  
İsim
Ali zorlu
Değirmen
Comandante c40
Ekipmanlar
Hario switch, brewista artisan, black mirror
İkisini de ayrı ayrı severim. Yıkanmış olanın ogutum stabiletesi daha iyi natürel biraz filtre tikayabiliyor. Ama koku ve kompleks aromalar açısından oyumu natürel den yana bastım 😆👍
Naturel kahveler gerçekten gözünü kapatıp kokladığında başka diyarlara götürebiliyor. Fakat ben de fincanda meyvemsilik çok baskın geldiği için çekirdeğin potansiyelini örttüğü kanısındayım.
 

monotv

Üye
Konum
Kahramanmaraş
İsim
Muharrem Bülbül
Daha fazla  
İsim
Muharrem Bülbül
Espresso Makinesi
Rancilio Silvia, Elektrolux
Değirmen
eureka perfetto, hario v60
Ekipmanlar
v60, aeropress,syphon,drip decander,cold drip,moka pot
Facebook
monocoffeeroasters
Yıkanmış kahvenin su israfı oldukça fazla. Naturel de coğrafya olarak geniş alanlar istiyor. Bu nedenle ağaçları kesip düz arazi haline getirdiklerini okumuştum. Bu iklim değişikliği ile oldukça fazla şey ilerleyen yıllarda biz göremesek de çocuklarımız için farklı bir sonuç doğuracak sanırım. Bunlarla ilgili bildiğiniz yabancı yazılar vs. varsa okumak isterim. dünya da bunun için neler yapılıyor.
 

Aventus

İyi Bilinen Üye
Konum
İstanbul-antalya
İsim
Emre
Yıkanmış kahvenin su israfı oldukça fazla. Naturel de coğrafya olarak geniş alanlar istiyor. Bu nedenle ağaçları kesip düz arazi haline getirdiklerini okumuştum. Bu iklim değişikliği ile oldukça fazla şey ilerleyen yıllarda biz göremesek de çocuklarımız için farklı bir sonuç doğuracak sanırım. Bunlarla ilgili bildiğiniz yabancı yazılar vs. varsa okumak isterim. dünya da bunun için neler yapılıyor.
Hoşgeldiniz birkaç videonuzu izlemiştim :) Ben aslında afrikadaki işçileri düşünüyorum.Biz burda etiyopya sidamo,yiergacheff , tadim notaları asidite vs bahsederken orda çalişan işçiler aklima geliyor ve üzüluyorum nedense.Sonucta onlarin da işi ama düşük ücretle çalışıyorlar.Ama yapabilecek bir şey yok malesef
 

ekşibirazsanki

İyi Bilinen Üye
İsim
Ümit
Doğal işlenmiş kahvelerin güçlü aromaları/kokusu hakikaten çok belirgin. Fakat hepsinde yudumun bitişinde ortak bir şarabımsı/fermente tat oluyor ve bir türlü alışamıyorum bu tada.
95 derece gibi yüksek sıcaklıklardaki demlemelerde bu tat azalıyor fakat bu sefer de kahvenin aromaları kayboluyor kekremsi tatlar daha öne çıkmaya başlıyor
Demleme önerisi olanlara açığım :)
 
Son düzenleme:

ekşibirazsanki

İyi Bilinen Üye
İsim
Ümit
Doğal işlenmiş kahvelerin güçlü aromaları/kokusu hakikaten çok belirgin. Fakat hepsinde yudumun bitişinde ortak bir şarabımsı/fermente tat oluyor ve bir türlü alışamıyorum bu tada.
95 derece gibi yüksek sıcaklıklardaki demlemelerde bu tat azalıyor fakat bu sefer de kahvenin aromaları kayboluyor kekremsi tatlar daha öne çıkmaya başlıyor
Demleme önerisi olanlara açığım :)
Kendi reçetemi söyleyeyim belki ek öneriler çıkar

15.5gr kahve 248-250 Gr su(1-16 oran)
Cmd 17 clik,
Kruve elek 600 mikron altı ayrıldı
(15.5gr kahve kalacak şekilde daha çok kahve kullanmak lazım)

Pınar Su 93-94 derece
Cafec traditional filtre
55gr su ile blooming
30. Sn'de 110gr su hızlı döküş
1dk 10. sn'de 85gr su hızlı döküş
2. Dk bitiş

Bu reçete ile genellikle tatlılık artıp bahsettiğim fermente tatlar azalıyor
En büyük dezavantajı elek altı fire artıyor.
Onu da türk kahvesi olarak demliyorum genelde
 

PoZoAzuL

Üye
Konum
İzmir
İsim
İhsan Başoğlu
Daha fazla  
İsim
İhsan Başoğlu
Değirmen
Molent g50
Ekipmanlar
Time more cam 01 ve 02 dripper.Time more Isı Ayarlı Kettle 600ml.Time more black mirror basic plus hassas tartı.Cold brew dripper 600ml
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Tire
Naturel kahveler gerçekten gözünü kapatıp kokladığında başka diyarlara götürebiliyor. Fakat ben de fincanda meyvemsilik çok baskın geldiği için çekirdeğin potansiyelini örttüğü kanısındayım.
Evet bu konuda bende sizinle aynı fikirdeyim
 
Üst