• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yıkanmış Kahve mi? Naturel Kahve mi?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Alizrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yıkanmış Kahve mi? Naturel Kahve mi?

  • Yıkanmış

  • Doğal


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Alizrl

Üye
İsim
Ali zorlu
Daha fazla  
İsim
Ali zorlu
Değirmen
Comandante c40
Ekipmanlar
Hario switch, brewista artisan, black mirror
Öncelikle belirteyim çok iyi doğal kahveler de var çok iyi yıkanmış kahveler de var bu konuda hemfikiriz bence :)

Anketin asıl amacı "genel" olarak tecrübe ettiğiniz çekirdekler arasında hangi işleme yöntemi daha hoşunuza gitti bunu merak ediyorum gerçekten.

Bence hoş bir anket, sonuçları merak ediyorum 😊
 
Birçok ara yöntem mevcut anket biraz eksik kalmış gibi :)
 
Ara yöntemleri eklemeyi düşündüm fakat aldığımız kahvelerin çoğunluğunu bu iki baba diyebileceğimiz yöntem uygulandığı için gerek duymadım açıkçası 😊 Zaten diğer yötemleri hepsi bu iki yötemin variyeteleri. Anaaerobik işleme yöntemi bile değil, fermetasyon yöntemi.
 
Son düzenleme:
En azından ayrım yapmayanlar için ikisi de şıkkı olsa güzel olur, ben seçemedim :D.
 
O zaman "sonuçarlı gör" diye bir şık ekleyebilir misini? :D
 
Anket amacına ulaşmayacak gibi ve bir sürü soruya hazır olun. :)

Gerçekten de şöyle dışarıdan foruma bakınca bir sürü küçük çocuğu bir araya getirmişler gibi gözüküyor :D. Her konuda onlarca soru ve sorgulama oluyor çok hoş :).
 
İkisini de ayrı ayrı severim. Yıkanmış olanın ogutum stabiletesi daha iyi natürel biraz filtre tikayabiliyor. Ama koku ve kompleks aromalar açısından oyumu natürel den yana bastım 😆👍
 
Güzel anket bence,
aynı veya çok yakın her iki yöntemle hazırlanmış kahve içtiğimde cevaplayabilirim sanırım, farklı kahveler için o kadar tecrübeli değilim henüz...
 
İkisini de ayrı ayrı severim. Yıkanmış olanın ogutum stabiletesi daha iyi natürel biraz filtre tikayabiliyor. Ama koku ve kompleks aromalar açısından oyumu natürel den yana bastım 😆👍
Naturel kahveler gerçekten gözünü kapatıp kokladığında başka diyarlara götürebiliyor. Fakat ben de fincanda meyvemsilik çok baskın geldiği için çekirdeğin potansiyelini örttüğü kanısındayım.
 
Yıkanmış kahvenin su israfı oldukça fazla. Naturel de coğrafya olarak geniş alanlar istiyor. Bu nedenle ağaçları kesip düz arazi haline getirdiklerini okumuştum. Bu iklim değişikliği ile oldukça fazla şey ilerleyen yıllarda biz göremesek de çocuklarımız için farklı bir sonuç doğuracak sanırım. Bunlarla ilgili bildiğiniz yabancı yazılar vs. varsa okumak isterim. dünya da bunun için neler yapılıyor.
 
Yıkanmış kahvenin su israfı oldukça fazla. Naturel de coğrafya olarak geniş alanlar istiyor. Bu nedenle ağaçları kesip düz arazi haline getirdiklerini okumuştum. Bu iklim değişikliği ile oldukça fazla şey ilerleyen yıllarda biz göremesek de çocuklarımız için farklı bir sonuç doğuracak sanırım. Bunlarla ilgili bildiğiniz yabancı yazılar vs. varsa okumak isterim. dünya da bunun için neler yapılıyor.
Hoşgeldiniz birkaç videonuzu izlemiştim :) Ben aslında afrikadaki işçileri düşünüyorum.Biz burda etiyopya sidamo,yiergacheff , tadim notaları asidite vs bahsederken orda çalişan işçiler aklima geliyor ve üzüluyorum nedense.Sonucta onlarin da işi ama düşük ücretle çalışıyorlar.Ama yapabilecek bir şey yok malesef
 
Doğal işlenmiş kahvelerin güçlü aromaları/kokusu hakikaten çok belirgin. Fakat hepsinde yudumun bitişinde ortak bir şarabımsı/fermente tat oluyor ve bir türlü alışamıyorum bu tada.
95 derece gibi yüksek sıcaklıklardaki demlemelerde bu tat azalıyor fakat bu sefer de kahvenin aromaları kayboluyor kekremsi tatlar daha öne çıkmaya başlıyor
Demleme önerisi olanlara açığım :)
 
Son düzenleme:
Doğal işlenmiş kahvelerin güçlü aromaları/kokusu hakikaten çok belirgin. Fakat hepsinde yudumun bitişinde ortak bir şarabımsı/fermente tat oluyor ve bir türlü alışamıyorum bu tada.
95 derece gibi yüksek sıcaklıklardaki demlemelerde bu tat azalıyor fakat bu sefer de kahvenin aromaları kayboluyor kekremsi tatlar daha öne çıkmaya başlıyor
Demleme önerisi olanlara açığım :)
Kendi reçetemi söyleyeyim belki ek öneriler çıkar

15.5gr kahve 248-250 Gr su(1-16 oran)
Cmd 17 clik,
Kruve elek 600 mikron altı ayrıldı
(15.5gr kahve kalacak şekilde daha çok kahve kullanmak lazım)

Pınar Su 93-94 derece
Cafec traditional filtre
55gr su ile blooming
30. Sn'de 110gr su hızlı döküş
1dk 10. sn'de 85gr su hızlı döküş
2. Dk bitiş

Bu reçete ile genellikle tatlılık artıp bahsettiğim fermente tatlar azalıyor
En büyük dezavantajı elek altı fire artıyor.
Onu da türk kahvesi olarak demliyorum genelde
 
Naturel kahveler gerçekten gözünü kapatıp kokladığında başka diyarlara götürebiliyor. Fakat ben de fincanda meyvemsilik çok baskın geldiği için çekirdeğin potansiyelini örttüğü kanısındayım.
Evet bu konuda bende sizinle aynı fikirdeyim
 
Geri
Üst