• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yıkanabilir kumaş filtre

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ziya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ziya

Yeni Üye
İsim
Ziya
Daha fazla  
İsim
Ziya
Ekipmanlar
Aeropress Go, Hario Mini Mill Slim +, Hario V60
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çayyolu
Yabancı bir siteden özet çeviri;

Kağıt filtre
Tat profili: hafif, canlı, parlak, temiz
Temizlik: hızlı, pratik
Atık: kağıt

Metal filtre
Tat profili: aromatik, yoğun, zengin, sert
Temizlik: 30 ve 60 saniye
Atık: Sıfır

Kumaş filtre
Tat profili: aromatik, temiz, parlak, orta gövde
Temizlik: 30 ve 60 saniye
Atık: su

Kaynak: https://www.javapresse.com/blogs/enjoying-coffee/paper-cloth-metal-coffee-filters

20231210_185547.jpg

Uzun zaman önce aldığım bir kumaş v60 filtresi vardı, aldığımda 1-2 defa deneyip temizledikten sonra buzluğa koymuştum, belki de 1 yıldan fazla zamandır orda duruyordu. Elime bugün geçti ve deneyeyim dedim.

Filtrede hiç bir koku vb olmamasına rağmen 1 damla çamaşır suyu damlattığım suda dezenfekte edip güzelce duruladım. Bu gibi kumaş filtrelere kesinlikle bulaşık deterjanı değmemesi gerekiyor, belli periyodlarda az miktarda çamaşır suyuyla bir temizlik yapılabilir.

Kumaş filtrelerde akış çok hızlı olduğu için, akışın en yavaş olacağı Hario Mugen dripper kullandım, standart v60 kullanılınca akış daha hızlı oluyor. Friendzone Kolombiya Monteblanco coconut lemonade infüze kahve, Comandante ile 13 klik öğütüm, 16/250 oran, 91derece su gibi parametrelerle bloomingin ardından yavaşça tek döküş yaptım, 2.20'de demleme sonlandı.

20231210_185756.jpg

13 klik gibi son derece ince bir öğütüme ve akışı daha da yavaşlatan Hario Mugen drippera rağmendemleme gauet hızlı gerçekleşti. Sonuç ise son derece lezzetli, kağıt filtreye göre gövde daha belirgin ve aromalar da çok canlı. Bardakta hiç tortu kalmadı, bu da bendeki kumaş filtrenin işini iyi yaptığını gösteriyor diyebiliriz.

Kumaş filtrelerde akış genel olarak hızlı olacağı için öğütüm Comandante'de 10-15 aralığında, su sıcaklığı da buna bağlı olarak kağıt filtre kullanılan demlemelere göre biraz daha düşük olmalı diyebiliriz. Filtreyi kurumaya bırakmadan, yıkayıp kapalı bir kap ya da poşette derin doncucuda saklamak gerek. Fincandaki tat profili son derece iyi oldu, bu filtreyi bundan sonra aralıklarla kullanırım.

Geri