• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yeşil Kavurma ve Komplo Teorileri

SirJohn

Üye
İsim
Sercan Pekel
Daha fazla  
İsim
Sercan Pekel
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Kadıköy
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Maltepe
Merhabalar,

Bugün @Batmener ile yeşil kavurmaya başlasak nasıl olur diye konuştuk. Kavurmaya başlayalım derken mısır patlatma makinası vb gibi değil de şöyle adam gibi ev tipi bir kahve kavurma makinası ile (aynı zamanda bütçe dostu ki hemen hemen herkes 1 tane edinmiş).

Sonra aylık alım anketindeki firmaları düşündük. 50 civarı firma var. Çoğundan 40 yılda 1 aldığımız 1-2 çekirde bize wow wow wow dedirtti. Şimdi iyi bir makinayla çok da rezil bir kavurma yapmadığımızı ve gün geçtikçe konuya daha da vakıf olup deneyimimizi arttırdığımızı farz ediyorum.

İyi çekirdekler tedarik edildikçe Türkiye'de hali hazırda nitelikli kahve kavuran kavuruculardan alımlarımızın çok çok azalacağını düşündük.

Bu da orta-uzun vadede listedeki kavurucu sayısını 10-15'e çekse mesela. VE bilseniz ki bunlar arasından X kavurucusundan aldığınız bir çekirdek hakikaten çok iyi olacak. (Burda 10-15 rakamı az gözükse de https://europeancoffeetrip.com/denmark/ a baktığınızda 10 adet nitelikli kahve kavurucu listelenmiş (belki 3-5 az ya da fazladır))

10 çok çok çok iyi kavurucu??? Nasıl olurdu acaba???

Ah kanayan yaramız. Artık böyle izliyorum ama kavurma hayallerimizi:

1607109418153.png

Bilhassa ABD'de birçok tüketicinin evde kahve kavurduğu anlaşılıyor. Bu insanlar kömür mü kavuruyor, nitelikli mi kavuruyor onu bilmiyorum fakat kendi işlerini kendi görmeleri güzel bir şey. Zaten doğrudan satın alsalar da bütçelerine bizimki kadar zarar vermeyeceklerken, bir de bu şekilde iyice tasarruf ediyorlar. İşin keyfi de cabası. Biz de pahalı ekipmanlarla keyifleniyoruz işte, ondan sonra hayalî tadım notaları beliriyor zihnimizde.

İstediginiz kalitede Yeşili bulursanız kavurursunuz :D Türkiyedeki yüzde 95 Firma getirdiği yeşili son kullanıcıya satmıyor. Satanda Kavrulmuş parasına satıyor :D

İstediginiz kalitede Yeşili bulursanız kavurursunuz :D Türkiyedeki yüzde 95 Firma getirdiği yeşili son kullanıcıya satmıyor. Satanda Kavrulmuş parasına satıyor :D
Direkt açık arttırmalara girelim o zaman 😄

Altay o oran 99.9% gibi bişey değil mi? Nitelikli türkiyenin kahve ithalatının çok küçük bir kısmı diye biliyorum.

İşin bir de 50 ehh firma yerine işini 1. sınıf yapan, aralarında gelecekte dünya kavurma şampiyonu çıkartacak 10 firma olayı var. kendi adıma kalan 40ına üzülmem. İyi olan kazanır

Geri