• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yeşil Çekirdek Tedariği

İsim
Ulaş Can
Firma
İzmir Espresso Servis
Daha fazla  
İsim
Ulaş Can
Espresso Makinesi
VBM Pistone
Değirmen
Eureka Atom
Firma
İzmir Espresso Servis
Ekipmanlar
V60,Chemex,Aeropress,Origami Dripper,Espresso Makinesi,Espresso Değirmeni
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Karşıyaka
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Mavişehir
Merhaba,proje üzerinde olan Cafe'miz için yeşil çekirdek tedariği hakkında sorularım olacaktı.Bildiğiniz üzere hali hazırda yurt dışından toptan kahve getirten firmalarımız var fakat bunların dışına çıkmak istediğinizde olan tedarik süreci nasıl oluyor.Örneğin ben Blue Mountain kahvesi alıp kavurmak istiyorum,bunun süreci ne oluyor,üretici ile kendim mi temasa geçiyorum?Gümrük işlemleri nasıl oluyor,işletmemizin gümrük muafiyeti olması durumunda süreç nasıl işliyor,umarım kendimi iyi ifade edebilmişimdir,bu süreçte bana destek olursanız sevinirim,herkese iyi kahveler :)

Genelde ülkemize yeşil kahve gönderebilecek şirketler aracı bir şirket ile çalışıyorlar, siz üreticiyle temasa geçip kahve getirmeye çalışırsanız yüksek tonlarda kahve alımı yapmanızı isterler ve genelde iyi çekirdekleri hasattan sonra büyük şirketler alır. Yani ilk üreticiden almanız için yüksek sermaye ve tüketim gerekir.
Eğer güzel yeşil çekirdekleri toplayan büyük yabancı firmalardan almak isterseniz size Türkiyede anlaşma yaptığımız çekirdeklerimizi satan X firması var onlarla iletişime geçebilirsiniz biz doğrudan satış yapmıyoruz diyecekler.
Oldu ülkemizde çekirdek satışıyla alakalı anlaşma yapmamış bir firma buldunuz yada direk çiftlikten temin edebildiniz diyelim bu durumda çekirdekler gümrüğe gelirler gıda olduğu için tarım bakanlığı numune alır nem oranlarını ve sağlığa uygunluk testlerini yaparlar en az 15 - 30 gün gümrükte kahveleriniz bekler. Sonra bu çekirdeklerin herbirinin aldığınız şirketten gıda sertifikalarını isterler. Bu sertifikaları onaylatmak orjinal olduğunu ispatlamak için ticaret yaptığınız ülkenin elçiliklerine gitmeniz gerekebilir. Gümrük vergilerini ödersiniz ve gümrük işlemleri için aracı firma bir gümrük müşavirine para verirsiniz o sizin yerine gümrük işlemlerini yapar. her çuvaldan 15kg test edeceğiz ölçeceğiz diye alırlar tüm çuvalları açarlar vs. bu olay zor ve çetrefilli insanı yurt dışından kahve getirmekten soğutup işin sonunda ülkemize yeşil getirip satan kahve firmalarına gidip kahve almak daha pratik olduğunu görüyorsunuz. Maliyet açısından zaten size kaçtan alıp kaça sattığını bile söylüyor satan firmalar. Siz sipariş veriyorsunuz ve pat en geç 1 haftaya elinizde.
Bana sorarsanız denemek için yeşil getirmeye çalışabilirsiniz ama ülkemizdeki yeşil satan firmalardan almanın rahatlığı ve pratikliği olmayacağını bilmenizi isterim.

galiba kaldırmış şuan bulamadım. başka temin edebileceğimiz bir yer var mı öneriniz ? genelde tedarikçilerin sitelerinde 1 kilo değilde büyük kilolarda satışlar görüyorum yeşil çekirdek de ondan sormak istedim.
Mr Big Coffee de bazı etitopyalarda 1kg alıma izin veriyor yoksa sanalbaharat atlantik coffee var. Whatsapp grubunda var mısınız beraber toplu yeşil çekirdek alımı yapıyoruz

whatsapp grubunda yoktum daha makine almadım diye. @Safak Tayland sağolsun ekledi bugün gruba. oradan konuşuyor oluruz artık. toplu alım yaparsanız bende varım :)

Ben de evde kavurma işlemi yapıyorum ilkel yöntemler ile neyse ki sonuçlardan çok memnunum ancak yeşil çekirdeğe ulaşmak maalesef zor. Öncelikle internet üzerinden satılan çoğu yeşil çekirdek türk kahvesi için Brazilya çekirdeği ve diyelim ki çekirdeğe ulaştınız o çekirdeği de tanıyor olmanız gerekiyor ki elinizde olan çekirdeğin o olduğundan emin olun ki bu da maalesef çok kolay değil. Ben kendi lokal kahvecimden temin ediyorum bazı premium ve nitelikli cekirdekleri onun dışında firmalara mail atın bazıları %10-20 indirim ile yeşil çekirdek satışı yapıyor. Henüz kendi kahvecim dışında başka yerden temin etmedim ilerleyen günlerde o da yeşil çekirdek satmayı düşünüyor iletişime geçtiğim başka bir firma da bunu düşündüğünü söyledi. Eğer böyle bir durum söz konusu olursa eminim evde kavurma işlemi yapanlar için kendilerini geliştirmeleri hususunda güzel şeyler olacaktır. Bireysel olarak bu konuyu takip ediyorum eğer daha çok yerden net dönüşler alırsam forumda sizler ile paylaşırım.

Geri