• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yeşil Çekirdek Alımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Canaydin0
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Canaydin0

Barista
İsim
Salih Can
Daha fazla  
İsim
Salih Can
Espresso Makinesi
Lelit Anna, Arçelik K3185
Değirmen
Tchibo, Timemore
Ekipmanlar
Homend Filtre, V60, Immersion Dripper
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul/Anadolu
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çekmeköy/Ümraniye
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Üsküdar, Kadıköy, Bostancı
Facebook
s.canaydin.ca
Twitter
canaydin0
Merhabalar,

2 yıldır periyodik olarak çeşitli tedarikçilerden Yeşil Çekirdel alıp evde kendi imkanlarımızla kavurmaktayız. Bu ay içinde alıma başladık.

Mesaj atarsanız Yeşil Çekirdek Alıp grubuna Whatsapp'tan ekleyebilirim.

Alım Açıklaması ve Detaylar şu şekilde;
Tedarikçiden aldığımız listeyi içimizde paylaşıyoruz ve kim kaç kg alacaksa online excel'e giriyor. Daha sonra Tedarikçi ile kargo işlerini çözüyoruz.
Tüm organizasyon biz gönüllülerden oluşmakta.
Alım/Kargo vs işlerle içimizde gönüllü olanlar ilgilenerek herkese ulaştırmaya çalışıyor. :)

Merhaba. Açıkçası merak ettim girişiminizi. Bu yüzden birkaç soru sormak istiyorum.
Evde nasıl bir yöntemle kavurma yapıyorsunuz? Sonuçlar gerçekten memnun edici oluyor mu yoksa idare eder mi?
Ortalama çekirdekler mi temin ediyorsunuz hep, yoksa özel çekirdeklere de ulaşabiliyor musunuz? Bununla ilgili örnek olması açısından son yaptığınız alıma ait listeyi paylaşabilir misiniz?
Çok soru sordum biliyorum ama girişiminizin daha ilgi çekici olması için bu ayrıntıları paylaşmanız daha iyi olur diye düşündüm.

Merhaba. Açıkçası merak ettim girişiminizi. Bu yüzden birkaç soru sormak istiyorum.
Evde nasıl bir yöntemle kavurma yapıyorsunuz? Sonuçlar gerçekten memnun edici oluyor mu yoksa idare eder mi?
Ortalama çekirdekler mi temin ediyorsunuz hep, yoksa özel çekirdeklere de ulaşabiliyor musunuz? Bununla ilgili örnek olması açısından son yaptığınız alıma ait listeyi paylaşabilir misiniz?
Çok soru sordum biliyorum ama girişiminizin daha ilgi çekici olması için bu ayrıntıları paylaşmanız daha iyi olur diye düşündüm.
Merhabalar,

Alımda Whatsapp grubunda tedarikçileri konuşup oylamaya sunuyoruz. Tedarikçilerden liste isteyip, listeyigönderen tedarikçilerdeki çekirdeklerin Hasat yılı, varsa Cupping puanı, başka kavuruculardaki tadım notlarına göre değerlendirip alıyoruz.
Tedarikçiler arası alımlarda kg kısıtlaması olabiliyor. 1-5 kg katları gibi.
Özel çekirdeklere yılda bir erişebildiğimiz oldu. Dolar kuruyla olduğundan dolayı 1kg alıp 4 kişi 250'şer gram paylaşıldı mesela.
Listeyi öm olarak gönderiyorum size. Ortalama olarak yeşil çekirdekler 8-18 Dolar arasında değişiklik gösteriyor.

2 sene önce Nitelikli olarak adlandırılan çekirdeklere ulaşabiliyorduk sonradan o tedarikçi bizimle nitelikli çekirdek listesini paylaşmadı ve ticari çekirdek listesini paylaştı ve sonunda ev kavurucularına çekirdek satmama kararı aldı. 2-3 defa alım yapmıştık.

Evde hangi yöntemlerle kavuruyoruz sorusunda
Grupta Kiffa yapılıp satılmıştı, onu alıp modifiye eden ve orjinal hali ile kavuran arkadaşlar var. Manuel Tamburlu makina.
Studyrac400 Artisana bağlı tamburlu makina yapıldı onda kavuran var.
Isıya dayanıklı Cam kavanozda motor bağlayıp çok güzel kavrum alan arkadaş var.
Mısır patlatma makinası, Ekmek yapma makinesi, airfryer gibi birçok elektrikli aleti modifiye edip kavuran arkadaşlar var :)

Hiç ekipman yoksa uğraşacak zamanda olmuyorsa sadece deneme amaçlı Çelik tencere, fırında kavrulabilir.

Merhabalar,

Alımda Whatsapp grubunda tedarikçileri konuşup oylamaya sunuyoruz. Tedarikçilerden liste isteyip, listeyigönderen tedarikçilerdeki çekirdeklerin Hasat yılı, varsa Cupping puanı, başka kavuruculardaki tadım notlarına göre değerlendirip alıyoruz.
Tedarikçiler arası alımlarda kg kısıtlaması olabiliyor. 1-5 kg katları gibi.
Özel çekirdeklere yılda bir erişebildiğimiz oldu. Dolar kuruyla olduğundan dolayı 1kg alıp 4 kişi 250'şer gram paylaşıldı mesela.
Listeyi öm olarak gönderiyorum size. Ortalama olarak yeşil çekirdekler 8-18 Dolar arasında değişiklik gösteriyor.

2 sene önce Nitelikli olarak adlandırılan çekirdeklere ulaşabiliyorduk sonradan o tedarikçi bizimle nitelikli çekirdek listesini paylaşmadı ve ticari çekirdek listesini paylaştı ve sonunda ev kavurucularına çekirdek satmama kararı aldı. 2-3 defa alım yapmıştık.

Evde hangi yöntemlerle kavuruyoruz sorusunda
Grupta Kiffa yapılıp satılmıştı, onu alıp modifiye eden ve orjinal hali ile kavuran arkadaşlar var. Manuel Tamburlu makina.
Studyrac400 Artisana bağlı tamburlu makina yapıldı onda kavuran var.
Isıya dayanıklı Cam kavanozda motor bağlayıp çok güzel kavrum alan arkadaş var.
Mısır patlatma makinası, Ekmek yapma makinesi, airfryer gibi birçok elektrikli aleti modifiye edip kavuran arkadaşlar var :)

Hiç ekipman yoksa uğraşacak zamanda olmuyorsa sadece deneme amaçlı Çelik tencere, fırında kavrulabilir.
Ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim.

Geri