• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yerli Kavurma Firmaları Önerdikleri PPM ve Su Markaları

NoDRaC

Üye
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Forumda uzun zamandır üzerinde konuştuğumuz ve bir türlü uzlaşamadığımız konu SU. Neredeyse her firmanın önerdiği su değerleri ve markaları birbirinden farklı. İyi bir arşiv olması ve fikir vermesi açısından firmaları espresso ve filtre demlemeleri için önerdikleri su değerlerini bir başlık altında toplamaya karar verdim. Bildiğim firmaları listeye yazacağım gözden kaçırdıklarım varsa konuya yazarsanız ilk mesajı güncelleyerek eklerim. Mümkün olduğunca marka ve ppm değerlerini yazmaya çalışacağım. Buradaki değerler veya markaların kesin kati olmadığını sadece bir referans olduğunu unutmayalım.

FirmaFiltreEspresso
Coffee Department100 ppm130 ppm
Kahve Fabrikası70-80 ppm100 ppm
Coffeerem60-80 ppm (project 40ppm)110-120 ppm

Son düzenleme:
Forumda uzun zamandır üzerinde konuştuğumuz ve bir türlü uzlaşamadığımız konu SU. Neredeyse her firmanın önerdiği su değerleri ve markaları birbirinden farklı. İyi bir arşiv olması ve fikir vermesi açısından firmaları espresso ve filtre demlemeleri için önerdikleri su değerlerini bir başlık altında toplamaya karar verdim. Bildiğim firmaları listeye yazacağım gözden kaçırdıklarım varsa konuya yazarsanız ilk mesajı güncelleyerek eklerim. Mümkün olduğunca marka ve ppm değerlerini yazmaya çalışacağım. Buradaki değerler veya markaların kesin kati olmadığını sadece bir referans olduğunu unutmayalım.

FirmaFiltreEspresso
Coffee Department100 ppm130 Ppm
Kahve Fabrikası70-80 ppm100 ppm
Coffeerem60-80 ppm (project 40ppm)
Bizim kahveler için espresso'ya 110-120 ppm aralığı yazarsanız sevinirim 😊

Kung pow Sırma sapanca kullanıyor

40 ppm'den düşük 150 ppm'den fazla suları hiç bir şekilde önermiyoruz. Ama bu 100 ppm bir suyun kötü olmayacağı anlamına gelmiyor. Önemli olan suyun içeriği ve diğer parametreleri.

Yumuşak su önerimiz: 300 ml Uludağ Premium Cam Şişe Su + 5 ml Uludağ Premium Soda
Sert su önerimiz: 300 ml Uludağ Premium Cam Şişe Su + 15 ml Uludağ Premium Soda

boxx: filtrede gh 100 ppm, ch 40 ppm, pH 7 ve
null: filtrede tds 70-80 ppm arası, nestle pure life ve
nutz: filtrede tds 70-80 ppm arası diye biliyorum

Bilemedim. Benim ölçümlerimde 45 çıkıyordu değerler değişmiş demek ki ☺

Bilemedim. Benim ölçümlerimde 45 çıkıyordu değerler değişmiş demek ki ☺
Zaten baya tutarsizlar, buzdağı her aldığımda farklı çıkıyor, sonuçta kaynak suyu olunca mevsime göre değişmesi normal 🤔 açıkçası böyle ppm değerine sahip su bulmak zor olduğu için sırma hoşuma gitti :)

Geri