• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yerim dar, butcem genis

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan muratti
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muratti

Barista
İsim
Murat
Daha fazla  
İsim
Murat
Merhaba,

Bir bucuk yil once hediye aldigim DeLonghi Dedica ile espresso ve sutlu turevlerine merak saldim. Yeni ekipman almayi dusunuyorum. Ama gozume kestirdigim makineler oldukca yer kapliyor. Mutfagi bir coffee shop'a donusturmek istemiyorum. Yer sorunum olmasa gozume kestirdigim makine ECM Synchronika cunku
- yapim kalitesi
- sessiz (Rotary)
- cift kazan (gerci cok da sart degil. biraz beklemeye razi olabilirim)
- PID

Genislik olarak 25 cm, (en fazla 30 cm) olsun istiyorum. Derinligi de 40cm'in altinda.

Daha cok Rocket ve ECM'lere baktim. Cok fazla marka var ve ne kadari Turkiye'de satiliyor bilmiyorum. Sizlere danismak istedim.

Ayrica online satis yapan https://www.espressoperfetto.com/ disinda oneriniz var mi? Izmir'de bu tip makine satan magaza var mi?

Tesekkurler

Kalite arttıkça ve kazanlar büyüdükçe makinelerde genişliyor haliyle, eğer yeriniz müsait ise Lelit Bianca en yaklaşık 32 cm derinlik 50 cm. Su kazanının yeri değişebiliyor makine yanına alırsanız 42 cm en 40 cm derinlik olur. Rotary pompa, çift kazan, pid ve dijital shot timerdan tutun espresso profillemeye kadar bir çok üst özelliği mevcut, ben de sütlü içecek hazırlamayı sevdiğim için gaggia classic pro'dan geçiş yapmıştım. Eğer boyutları size uygun gelmezse yine Lelit marka Mara X tavsiye edebilirim Biancanın bazı özelliklerden mahrum versiyonu, HX (Heat Exchanger) kazan, dijital olmasa da Buhar ya da Espresso öncelik olarak ayarlayabileceğiniz PID mevcut. Gelbura sitesinde iki ürünü de bulabilirsiniz.

Kalite arttıkça ve kazanlar büyüdükçe makinelerde genişliyor haliyle, eğer yeriniz müsait ise Lelit Bianca en yaklaşık 32 cm derinlik 50 cm. Su kazanının yeri değişebiliyor makine yanına alırsanız 42 cm en 40 cm derinlik olur. Rotary pompa, çift kazan, pid ve dijital shot timerdan tutun espresso profillemeye kadar bir çok üst özelliği mevcut, ben de sütlü içecek hazırlamayı sevdiğim için gaggia classic pro'dan geçiş yapmıştım. Eğer boyutları size uygun gelmezse yine Lelit marka Mara X tavsiye edebilirim Biancanın bazı özelliklerden mahrum versiyonu, HX (Heat Exchanger) kazan, dijital olmasa da Buhar ya da Espresso öncelik olarak ayarlayabileceğiniz PID mevcut. Gelbura sitesinde iki ürünü de bulabilirsiniz.
Bianca'nin boyutlari biraz sinirlari zorluyor ama hem ona hem de Mara X'e yakindan bakacagim.

Bütçem baya yüksek esnek diyorsanız La Marzocco Linea Mini aradıgınız makine.

Rancilio Silvia Pro'nun da taban alani (25 x 39) cok makul. Forumda cok fazla yorum goremedim onun hakkinda. Burada bahsi gecen diger makinelerle nasil kiyas goruyor? Mesela Mara X ile.

Rancilio Silvia Pro'nun da taban alani (25 x 39) cok makul. Forumda cok fazla yorum goremedim onun hakkinda. Burada bahsi gecen diger makinelerle nasil kiyas goruyor? Mesela Mara X ile.
Merhabalar, Rancilio Silvia Pro DualBoiler kategorisinde olan bir makine. MaraX ise heat exchanger. Farklı kategorilerde olan ürünler. En basitinden size şu şekilde anlatabilirim; Dual Boiler makinelerde espresso kazanının derecesini arzu ettiğiniz şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Heat Exchangerlar da ise espresso ısısı, kazan basıncına göre indirect olarak değişiyor.

Merhabalar, Rancilio Silvia Pro DualBoiler kategorisinde olan bir makine. MaraX ise heat exchanger. Farklı kategorilerde olan ürünler. En basitinden size şu şekilde anlatabilirim; Dual Boiler makinelerde espresso kazanının derecesini arzu ettiğiniz şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Heat Exchangerlar da ise espresso ısısı, kazan basıncına göre indirect olarak değişiyor.
Diger bir deyisle benim basta bahsettigim hedef makinem ECM Synchronika'ya daha yakin bu Rancilio. Hem de yer kaplama acisindan cok daha makul.

Merhaba,

Bir bucuk yil once hediye aldigim DeLonghi Dedica ile espresso ve sutlu turevlerine merak saldim. Yeni ekipman almayi dusunuyorum. Ama gozume kestirdigim makineler oldukca yer kapliyor. Mutfagi bir coffee shop'a donusturmek istemiyorum. Yer sorunum olmasa gozume kestirdigim makine ECM Synchronika cunku
- yapim kalitesi
- sessiz (Rotary)
- PID

Genislik olarak 25 cm, (en fazla 30 cm) olsun istiyorum. Derinligi de 40cm'in altinda.

Daha cok Rocket ve ECM'lere baktim. Cok fazla marka var ve ne kadari Turkiye'de satiliyor bilmiyorum. Sizlere danismak istedim.

Ayrica online satis yapan https://www.espressoperfetto.com/ disinda oneriniz var mi? Izmir'de bu tip makine satan magaza var mi?

Tesekkurler
Diger bir deyisle benim basta bahsettigim hedef makinem ECM Synchronika'ya daha yakin bu Rancilio. Hem de yer kaplama acisindan cok daha makul.
İzlediğim videolardan hareketle Rancilio Pro da küçük değil aslında, çok az ince olsa da; bariz yüksek hatta.
Rancilio.png

Pid olsa da ön demleme sorunu yaşama ihtimaliniz de var, basınç izlemek/kontrol etmek mümkün olmayacak, ayrıca pompası da vibrasyon. Bu sebeplerle olsa gerek; henüz satın almış olana denk gelmedim, satıldıysa da paylaşan olmadı. Youtube'da kullanıcı videoları da yok. Sırf Rancilio üretiyor diye La Pavoni almadan önce piyasaya girmesini bekledim; girmedi. Girince de yüksek fiyattan girince boşuna beklemiş olduğumu düşündüm, çünkü o fiyattan almazdım. :)
Piyasaya girmeden hemen önce ve girdikten sonra, daha fiyat-performans odaklı olarak Lelit Elizabeth tercih edildi ama bu makineyi de yükseltme yoluna gitti bazı forum sakinleri... Espresso merakı üst düzeyde olanlar E61'li, rotary pompalı, akış kontrollü modellere yöneldiler, Rocket R58'in pedallısı, Lelit Bianca gibi... Çünkü fincan üzerinde üst düzey kontrol ve tekrar edilebilirlik istiyorlardı. Bu arkadaşlarla görüştüğümde "Evet gerçekten de böyle bir E61 başlıklı makineden kahve içmek gerekiyormuş. Çok farkediyor." diyenler oldu.

Sonuç olarak Rancilio'yu az yer kaplıyor diye tercih etmenizi tavsiye etmem. Vibrasyon pompa, manuel ön demleme yapamama, basınç izleyememe gibi kendince sınırlı kaldığı alanların varlığı bir tarafa; küçük de sayılmaz çünkü. :) Çift kazanlı olup da küçük olan makine olmaz sanıyorum. En küçükleri Rocket R58 olabilir.
Ama Rancilio alırsanız da hayırlı olsun şimdiden... Foruma deneyim katarsınız.

Son olarak; sağlam, parçaları kaliteli, pid'li olmasa da ısıyı ve basıncı gözlemleyebileceğiniz, çok çok az yer kaplayan ve hiç sesi soluğu çıkmayan bir şey bırakmak istiyorum buraya bomba niyetine. 1. dakikadan itibaren... :)

Bu sanat eseri gibi bir sey. :)

Son bir yilin (?) trend ozeti icin de cok tesekkurler.

Haklisiniz Rancilio da cok kucuk degil, ama en azindan dar. :)

Rocket 58 de cok iyi gorunuyor. 31cm x 44cm ile sinirlarimi zorluyor biraz.

Buradan cikan sonuc ya cift kazan yada kucuk makine. Ikisi birden zor. Rancilio o yonde bir adim diye dusunuyordum. ama evet onun da baska eksikleri var.

Bianca'nin teknik detaylarina tekrar baktim. Aslinda genisligi sizin dediginizden de dar gorunuyor.
Dimensions LxDxH: 29x48.5x40 cm

Bu durumda dusundugum bolgeye sigdirabilecek gibiyim. Ayrica burada genel olarak yorumlar cok olumlu Bianca hakkinda.

Bianca'nin teknik detaylarina tekrar baktim. Aslinda genisligi sizin dediginizden de dar gorunuyor.
Dimensions LxDxH: 29x48.5x40 cm

Bu durumda dusundugum bolgeye sigdirabilecek gibiyim. Ayrica burada genel olarak yorumlar cok olumlu Bianca hakkinda.
Ben dün metre ile öndeki iki ayağı içine alacak şekilde ölçtüm yaklaşık 30 cm civarıydı ama yanılma payına da istinaden yaklaşık 32 cm yazdım, kendim genişliği 1 metre derinliği 40 cm olan küçük bir tezgahta kullanıyorum https://www.kahvekulubu.net/sosyal/...n-olusturdugunuz-kisisel-alan.567/post-118942 sadece arkada fiş soketi olduğu için tezgahım duvara yapışık değil 3-4 cm uzakta konumlandırdım yani derinlik olarak su kazanı yan tarafa alırsanız 40 + 2-3 cm ihtiyacınız olacak. Bianca alırsanız makine özellikleri ve kalitesi hakkında kesinlikle pişman olacağınızı düşünmüyorum, kaplayacağı alan düşündüğünüz bölge için yeterliyse kesinlikle tavsiye ederim o yüzden.

Biancanın kendi konusunda su tankının yere olan uzaklığını sormuşsunuz onu da 7 cm ölçtüm fotoğrafını ekliyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_7827-min.JPG
    IMG_7827-min.JPG
    140.1 KB · Görüntüleme: 34
Ben dün metre ile öndeki iki ayağı içine alacak şekilde ölçtüm yaklaşık 30 cm civarıydı ama yanılma payına da istinaden yaklaşık 32 cm yazdım, kendim genişliği 1 metre derinliği 40 cm olan küçük bir tezgahta kullanıyorum https://www.kahvekulubu.net/sosyal/...n-olusturdugunuz-kisisel-alan.567/post-118942 sadece arkada fiş soketi olduğu için tezgahım duvara yapışık değil 3-4 cm uzakta konumlandırdım yani derinlik olarak su kazanı yan tarafa alırsanız 40 + 2-3 cm ihtiyacınız olacak. Bianca alırsanız makine özellikleri ve kalitesi hakkında kesinlikle pişman olacağınızı düşünmüyorum, kaplayacağı alan düşündüğünüz bölge için yeterliyse kesinlikle tavsiye ederim o yüzden.

Biancanın kendi konusunda su tankının yere olan uzaklığını sormuşsunuz onu da 7 cm ölçtüm fotoğrafını ekliyorum.
Cok guzel. Daha da ikna oldum. (y)

Merhaba,

- yapim kalitesi
- sessiz (Rotary)
- PID

Tesekkurler
İstanbul'daysanız espresso perfetto da satılan makineleri, lelit, bellezza vs markaları gözünüzle görerek, kendiniz de kullanarak karar verebilirsiniz.

Hepsi ilgililer.

Geri