SerifBasaran
Üye
- İsim
- Şerif
Daha fazla
- İsim
- Şerif
Değerli Arkadaşlar Merhaba.
Bu başlığı açma sebebim, gördüğüm kadarıyla halen bir kaç mekan sahibinin ve ziyaret edenlerin "Yeni Normal" (Pandemi süreci, Covid ile birlikte yaşam...) sürecine Riayet etmediğini gördüğümden dolayıdır. Yeni Kuralların bir amacı var ve bu amaç hastalığı kontrollü bir şekilde atlatmaktır (ister buna Sürü Bağışıklığı dersiniz, ister Aşı çıkana kadar süreyi uzatma).
Başlıca kurallar (Misafir ve Cafeler için):
- İçeri Maskesiz girilmez. Masaya oturduktan sora maske çıkartılabilir. Tuvalet veya Bar kısmına hareket edecekseniz tekrar maske takılacak. Kısaca, oturduğunuz sürece maske yok, yürüdüğünüz sürece maske var. Take Away alıyorsanız mutlaka maske.
- 2, 4, 6, 8 kişilik masalara 2-8 kişi grup halinde gidiyorsanız oturabilirsiniz. Yani 8 kişilik birbirini tanıyan grup toplantı masasında oturabilir, ama sandalye arası mesafe 60 cm olmak zorunda, masa genişliği de en az 70 cm.
- Masalar arası 1.5 mt mesafe olacak. Sırt sırta oturma düzeni varsa sandalyeler arası en az 60 cm mesafe olmalı.
- 4 kişilik bir masaya tek başına gelen 1 kişi oturuyorsa, diğer 3 sandalyeye kimse oturamaz (1.5 mt uzunluğunda bir masa değilse).
- Girişlerde sıra oluşmaması için yerlere 1.5 mt'lik "Sosyal Mesafeyi Koruyun" stickeri yapıştırılır. Ama yine 2 arkadaş geliyorsa, bu arkadaşların yanyaya durmasına izin veriliyor.
- Girişte uzaktan ateş ölçülür, 38 derece ve üzeri müşterinin girişleri yasaktır.
- Girişlerde dezenfektan olmak zorunda (pedalli veya fotoselli), her giren misafir kullanmak zorundadır.
- İşletmeler Porselen ve Paslanmaz Çelik tabak, bardak, çatal/bıçak kullanabilir, ama sonrasında yüksek ısılı Bulaşık Makinelerinde yıkamak zorundadır (elle değil).
- Tuzluk, biberlik, sosluk, şekerlik gibi ortak kullanım ürünleri mümkünse tek kullanımlık porsiyon halinde, mümkün değilse her misafir ve kullanım sonrası dezenfekte edilmelidir (sabunlu su ile ovalayarak veya min. %70 alkol bazlı dezenfektan).
- Eğer son 14 gün içerisinde yurtdışında bulunduysanız veya covid19 belirtileri gösterdiyseniz şimdilik evde kahve içmeye devam edelim lütfen.
- Cafe çalışanları ağız ve burunu kapatacak şekilde maske ve/veya siperlik ile çalışmak zorunda. Eldiven takılmamalı, ama eller her 20 dakikada bir sabunlu suyla yıkanmalıdır. Toplu taşıma ile gelen personeller kıyafetlerini torbaya koyup depoda tutacak ve temiz kıyafet ile işe başlayacak. Toplu taşımada giydiği kıyafet ile çalmamalı.
- Menüyü her verdikten sonra dezenfekte etmelisiniz. PVC kaplarsanız kolay silinir. Veya Menü'yü dijitalleştirin, misafir kendi cep telefonundan ulaşabilsin, oluyorsa sipariş versin ve ödeme yapsın (bu konuda bilgi isteyen varsa bana yazsın, bizim kullandığımız POS sistem cep telefonu ile masadan sipariş vermeye ve masadan ödeme almaya izin veriyor).
- Tuvaletleriniz her 15 veya 30 dakikada bir temizlenmeli (kapı kolları, klozet kapağı, musluklar, havluluk vs). Tuvalet Kapı arkalarında çizelge olsun, her temizleyen ismi, imza ve saati belirtsin.
- Mekan kapasiteniz en fazla %50 olabiliyor. Bu demek değil ki, 100 kişilik mekana 50 kişi sokabilirsiniz. Eğer 1.5 mt masa ve 60cm sandalye mesafe olayını koruyamıyorsanız bu kapasite %30-40'lara da düşebilir.
Edit1 - Klimaları açmayın, camları açıp bol bol havalandırın. Ege ve Güney sahillerinde bu çok zor evet, ama bir süre idare edilmesi gerekiyor. Klimaların hemen hemen hepsi içerdeki havayı çeker, soğutur ve geri verir. HEPA yetersiz, ULPA filtre olmak zorunda (virüsün mikron boyutu 0,08 ile 0.16 arasıdır).
Eğer bu kuralları uygulamazsak, yakın bir zamanda tekrar tüm cafeler, mekanlar kapanır, eve yeninden hapsoluruz. İkinci bir pandemiyi ekonomiksel olarak çok az kişi atlatır. Kapanan cafe sayısı (gözlemlediğim) şimdilik %15 civarı, ancak bu 2-3 ay mülk sahipleri kira, çalışanlara da maaş ile birlikte kapatan sayısı %30'ları bulacak diye düşünüyorum.
Bir de Nodrac ve arkadaşları için bir önerim olacak;
Bu kulübün hem tüketicileri, hem de işletme sahipleri birbirini desteklemesi açısından; Kahve Kulübü plaketi veya stickeri yaptıralım işletmeler için, girişe asalım ve bir harita ile üye işletmeleri gösterelim. Kahve Kulübü üyelerine Üyelik kartı ile de özel indirimler sunulsun (Eski üyelere % x, çok puan/ like toplayanlara % y, yeni üyelere %0
). Ben işletmemde de ister istemez "White Chocolate Mocha" isteyen ile "geçen yıl Nensebo içmiştim" diyen misafirlere farklı bir sunum yapıyorum, birinde dişimi sıkıyor ve gülümsüyorum, diğerinde ise heyecanla aynı düşüncelerimi ve tadım notlarını paylaşıyorum. Böyle bir kart ile bence fark yaratırız.... nazçizane fikrim
Bu başlığı açma sebebim, gördüğüm kadarıyla halen bir kaç mekan sahibinin ve ziyaret edenlerin "Yeni Normal" (Pandemi süreci, Covid ile birlikte yaşam...) sürecine Riayet etmediğini gördüğümden dolayıdır. Yeni Kuralların bir amacı var ve bu amaç hastalığı kontrollü bir şekilde atlatmaktır (ister buna Sürü Bağışıklığı dersiniz, ister Aşı çıkana kadar süreyi uzatma).
Başlıca kurallar (Misafir ve Cafeler için):
- İçeri Maskesiz girilmez. Masaya oturduktan sora maske çıkartılabilir. Tuvalet veya Bar kısmına hareket edecekseniz tekrar maske takılacak. Kısaca, oturduğunuz sürece maske yok, yürüdüğünüz sürece maske var. Take Away alıyorsanız mutlaka maske.
- 2, 4, 6, 8 kişilik masalara 2-8 kişi grup halinde gidiyorsanız oturabilirsiniz. Yani 8 kişilik birbirini tanıyan grup toplantı masasında oturabilir, ama sandalye arası mesafe 60 cm olmak zorunda, masa genişliği de en az 70 cm.
- Masalar arası 1.5 mt mesafe olacak. Sırt sırta oturma düzeni varsa sandalyeler arası en az 60 cm mesafe olmalı.
- 4 kişilik bir masaya tek başına gelen 1 kişi oturuyorsa, diğer 3 sandalyeye kimse oturamaz (1.5 mt uzunluğunda bir masa değilse).
- Girişlerde sıra oluşmaması için yerlere 1.5 mt'lik "Sosyal Mesafeyi Koruyun" stickeri yapıştırılır. Ama yine 2 arkadaş geliyorsa, bu arkadaşların yanyaya durmasına izin veriliyor.
- Girişte uzaktan ateş ölçülür, 38 derece ve üzeri müşterinin girişleri yasaktır.
- Girişlerde dezenfektan olmak zorunda (pedalli veya fotoselli), her giren misafir kullanmak zorundadır.
- İşletmeler Porselen ve Paslanmaz Çelik tabak, bardak, çatal/bıçak kullanabilir, ama sonrasında yüksek ısılı Bulaşık Makinelerinde yıkamak zorundadır (elle değil).
- Tuzluk, biberlik, sosluk, şekerlik gibi ortak kullanım ürünleri mümkünse tek kullanımlık porsiyon halinde, mümkün değilse her misafir ve kullanım sonrası dezenfekte edilmelidir (sabunlu su ile ovalayarak veya min. %70 alkol bazlı dezenfektan).
- Eğer son 14 gün içerisinde yurtdışında bulunduysanız veya covid19 belirtileri gösterdiyseniz şimdilik evde kahve içmeye devam edelim lütfen.
- Cafe çalışanları ağız ve burunu kapatacak şekilde maske ve/veya siperlik ile çalışmak zorunda. Eldiven takılmamalı, ama eller her 20 dakikada bir sabunlu suyla yıkanmalıdır. Toplu taşıma ile gelen personeller kıyafetlerini torbaya koyup depoda tutacak ve temiz kıyafet ile işe başlayacak. Toplu taşımada giydiği kıyafet ile çalmamalı.
- Menüyü her verdikten sonra dezenfekte etmelisiniz. PVC kaplarsanız kolay silinir. Veya Menü'yü dijitalleştirin, misafir kendi cep telefonundan ulaşabilsin, oluyorsa sipariş versin ve ödeme yapsın (bu konuda bilgi isteyen varsa bana yazsın, bizim kullandığımız POS sistem cep telefonu ile masadan sipariş vermeye ve masadan ödeme almaya izin veriyor).
- Tuvaletleriniz her 15 veya 30 dakikada bir temizlenmeli (kapı kolları, klozet kapağı, musluklar, havluluk vs). Tuvalet Kapı arkalarında çizelge olsun, her temizleyen ismi, imza ve saati belirtsin.
- Mekan kapasiteniz en fazla %50 olabiliyor. Bu demek değil ki, 100 kişilik mekana 50 kişi sokabilirsiniz. Eğer 1.5 mt masa ve 60cm sandalye mesafe olayını koruyamıyorsanız bu kapasite %30-40'lara da düşebilir.
Edit1 - Klimaları açmayın, camları açıp bol bol havalandırın. Ege ve Güney sahillerinde bu çok zor evet, ama bir süre idare edilmesi gerekiyor. Klimaların hemen hemen hepsi içerdeki havayı çeker, soğutur ve geri verir. HEPA yetersiz, ULPA filtre olmak zorunda (virüsün mikron boyutu 0,08 ile 0.16 arasıdır).
Eğer bu kuralları uygulamazsak, yakın bir zamanda tekrar tüm cafeler, mekanlar kapanır, eve yeninden hapsoluruz. İkinci bir pandemiyi ekonomiksel olarak çok az kişi atlatır. Kapanan cafe sayısı (gözlemlediğim) şimdilik %15 civarı, ancak bu 2-3 ay mülk sahipleri kira, çalışanlara da maaş ile birlikte kapatan sayısı %30'ları bulacak diye düşünüyorum.
Bir de Nodrac ve arkadaşları için bir önerim olacak;
Bu kulübün hem tüketicileri, hem de işletme sahipleri birbirini desteklemesi açısından; Kahve Kulübü plaketi veya stickeri yaptıralım işletmeler için, girişe asalım ve bir harita ile üye işletmeleri gösterelim. Kahve Kulübü üyelerine Üyelik kartı ile de özel indirimler sunulsun (Eski üyelere % x, çok puan/ like toplayanlara % y, yeni üyelere %0

Son düzenleme: