• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yeni Kahve Değirmeni Uzun Demleme Süresi Problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ostap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ostap

Yeni Üye
İsim
Uygar
Daha fazla  
İsim
Uygar
Merhabalar yeni aldığım timemore c3 ile v60 demlemeler yapmaktayım. Firmanın önerdiği 13-16 click arası sürekli git gel yapmama rağmen bir türlü demleme süresi düşmedi. 18 gr kahveye 300 ml su, ve hario bol poşet 100 lü filtre kullanıyorum. Demlemeleri 4 döküş şeklinde 60-80-80-80 yapıyorum ancak süreyi 4.00 altında dahi tutamıyorum. Bana önereceğiniz bir reçete var mı?

Öncelikle kullandığınız kahve nedir? Özellikle bazı naturel etiyopya kahveleri suyu çok tutar. 3-4dk demlemeler normal olur, kimisi acılık verirken kimisi sorunsuz demlenir.

Süreden ziyade bardaktaki yada yoğunlaşın derim çok çok acı tatlar alıyorsanız, öğütümü kalınlaştırmanızı önerecektir herkes ilk etapta.

Filtreyi yıkama potansiyeli olan kahvelerde daha kontrollü, sabit debili döküşler yapmanız işinizi kolaylaştırır. Bloom suyunu 2-3x ile sınırlayıp, çift döküş yapmayı deneyin. Çok hızlı döküş, dengesiz döküş ve özellikle kahve yatağına değil kağıt tarafına dökme gibi eylemler de süre baya uzayabilir.

Merhabalar yeni aldığım timemore c3 ile v60 demlemeler yapmaktayım. Firmanın önerdiği 13-16 click arası sürekli git gel yapmama rağmen bir türlü demleme süresi düşmedi. 18 gr kahveye 300 ml su, ve hario bol poşet 100 lü filtre kullanıyorum. Demlemeleri 4 döküş şeklinde 60-80-80-80 yapıyorum ancak süreyi 4.00 altında dahi tutamıyorum. Bana önereceğiniz bir reçete var mı?
Suçlu Hario bol poşet

Suçlu Hario bol poşet
Sık sık hario bol poşet kullanan birisi olarak katılmıyorum.

Hangi kettle kullanıyorsunuz ve nasıl döküş yapıyorsunuz? Bunlar oldukça etkili süre açısından. Hatta her ayrıntıyı verebilirseniz bir sıkıntı varsa daha kolay ortaya çıkar. Bir de tabii kahveye özgü bir özellik olabilir. Aynı tarifle bir kahvede 2.15'te bitiş yakalarken başka bir kahvede 3.30 gördüğüm oluyor.

c3 hiç kullanmadım ama yazdığınız aralık bana fazla ince geldi. üreticinin önerisine bu kadar tutulmamanızı önerir, 20 klik üstüne çıkıp o şekilde sonucu gözlemleyin derim.

Herkese teşekkürler öncelikle. Kullandığım kahveler, coffeerem'den
Colombia Rio Blanco Washed
Guatemala Maragogype Washed
Ethiopia Shantawene – Washed
Brazil Alfenas – Natural

Kahveler ve süreler arasında farklılık olsa da hiçbirinde kesinlikle 3.20 altına inemedim. Suyu demlikten döküyorum ancak klasik demliklerden daha uzun barista demliğinden daha kısa bir boynu var. Blooming aşamasında suyu oldukça hızlı dökmeye çalışıyor ve tüm kahveleri ıslatıyorum. Diğer döküşlerim bloominge göre daha yavaş ancak daha kontrollü. Son döküşe kadar kesinlikle kağıdı ıslatarak dökmüyor direk yatağa döküyorum. Etkisi var mı bilmiyorum ancak saat yönünde bir döküş yapıyorum.

Herkese teşekkürler öncelikle. Kullandığım kahveler, coffeerem'den
Colombia Rio Blanco Washed
Guatemala Maragogype Washed
Ethiopia Shantawene – Washed
Brazil Alfenas – Natural

Kahveler ve süreler arasında farklılık olsa da hiçbirinde kesinlikle 3.20 altına inemedim. Suyu demlikten döküyorum ancak klasik demliklerden daha uzun barista demliğinden daha kısa bir boynu var. Blooming aşamasında suyu oldukça hızlı dökmeye çalışıyor ve tüm kahveleri ıslatıyorum. Diğer döküşlerim bloominge göre daha yavaş ancak daha kontrollü. Son döküşe kadar kesinlikle kağıdı ıslatarak dökmüyor direk yatağa döküyorum. Etkisi var mı bilmiyorum ancak saat yönünde bir döküş yapıyorum.
Cafeerem candır, Hario 40lı poşet veya cafec th 3 ile c3 15 klik öneririm genel ayar olarak. C2 ye göre klik sayısı değişmiş C2 ve şimdi X lite kullandığım için aşinayım.
Shawantene ve marago için 13.5 daha iyi gelir.

c3 hiç kullanmadım ama yazdığınız aralık bana fazla ince geldi. üreticinin önerisine bu kadar tutulmamanızı önerir, 20 klik üstüne çıkıp o şekilde sonucu gözlemleyin derim.
C3 kliklerinde bir değişim var belli ki C2'ye göre. Çünkü C2'de 18-24 arası öneriliyordu ve çok yerinde bir öneriydi.

Levent Bey de 13 klikte öğütüm yaptığını söylüyordu bu arada.

Cafeerem candır, Hario 40lı poşet veya cafec th 3 ile c3 15 klik öneririm genel ayar olarak. C2 ye göre klik sayısı değişmiş C2 ve şimdi X lite kullandığım için aşinayım.
Shawantene ve marago için 13.5 daha iyi gelir.
Th-3 kurbanı olarak, yeni almış olduğum Th-3'ler Hario Kutulu 100'lünün çok çok gerisinde kaldı. Çok rahat tıkanıyor ve filtreyi ıslatırken bile suyun süzülmesi çok sıkıntılı, aman diyeyim. Hario 40 candır, gerisi heyecandır bu devirde sanırım. Almayı düşünenlerin aklında bulunsun

Th-3 kurbanı olarak, yeni almış olduğum Th-3'ler Hario Kutulu 100'lünün çok çok gerisinde kaldı. Çok rahat tıkanıyor ve filtreyi ıslatırken bile suyun süzülmesi çok sıkıntılı, aman diyeyim. Hario 40 candır, gerisi heyecandır bu devirde sanırım. Almayı düşünenlerin aklında bulunsun
40 baş tacı, Th 3 ile dertli deneyim kötü olmuş :/ bence th 3 kendi başına bi başlık hakediyor

40 baş tacı, Th 3 ile dertli deneyim kötü olmuş :/ bence th 3 kendi başına bi başlık hakediyor
Cafec başlığına yazıldı bunlar hep. Birçok insan deneyimini yazıyor, biri gelip sayfalarca reklamı yapılmış “stabil” filtre için “bence birçok parametre var yok öğütüm şu bu, filtre o kadar kadar da önemli değil” yazıyor, birbirimizi yediğimizle kalıyoruz.

Cafec başlığına yazıldı bunlar hep. Birçok insan deneyimini yazıyor, biri gelip sayfalarca reklamı yapılmış “stabil” filtre için “bence birçok parametre var yok öğütüm şu bu, filtre o kadar kadar da önemli değil” yazıyor, birbirimizi yediğimizle kalıyoruz.
Filtre savaşları :)
Aslında bi yandan öğretici gibi.. ben th3 severken başka biri th3 ile sıkıntı yaşıyor.demekki gerçekten bi parametre var gibi..

Arkadaşlar Hario bol poşet olup Hollanda olanlar var mı?

Sıkı poşetler Hollanda üretimleridir, tıkanma problemleri ile meşhurdur.

Ben son zamanlarda 1 poşet TH-3 bitirdikten sonra istediğim verimi alamayınca yine Hario 100'lü bol poşetlere döndüm ve eskisine nazaran daha memnunum. TH-3'ler çekirdek seçiyor bence.

Arkadaşlar Hario bol poşet olup Hollanda olanlar var mı?

Sıkı poşetler Hollanda üretimleridir, tıkanma problemleri ile meşhurdur.

Ben son zamanlarda 1 poşet TH-3 bitirdikten sonra istediğim verimi alamayınca yine Hario 100'lü bol poşetlere döndüm ve eskisine nazaran daha memnunum. TH-3'ler çekirdek seçiyor bence.
ben de bol poşet denince Japon üretimi olduğunu varsaydım. Hollanda olanlar sadece sıkı olanlar diye biliyordum ama emin olamadım. Eğer japon üretimiyse o filtrelerde hiç sorun yaşamadım açıkçası.

Ben de bir heyecan aldım ama seriler arası uçurum var anlaşılan. Sıkıntı
Galiba, seriye nereden bakıyoruz? Gerçi internetten alırken göremeyiz de.. şuan kullandığım ilk th3 açıkçası yarıladım bile hatta, dokusu çok hoş ve kadifemsi. Tıkanacağını düşündüğüm çekirdekleri kenardan duvara doğru dökerek ve çevirerek döküyorum, böylecek toz taneleri duvara yapışıp dibe inmesin diye önlem oluyor ufakta olsa. Ve bu th3 ile 50 veya üzeri demlemeye belki 2 kere tıkanma yaşadım diyebilirim

Galiba, seriye nereden bakıyoruz? Gerçi internetten alırken göremeyiz de.. şuan kullandığım ilk th3 açıkçası yarıladım bile hatta, dokusu çok hoş ve kadifemsi. Tıkanacağını düşündüğüm çekirdekleri kenardan duvara doğru dökerek ve çevirerek döküyorum, böylecek toz taneleri duvara yapışıp dibe inmesin diye önlem oluyor ufakta olsa. Ve bu th3 ile 50 veya üzeri demlemeye belki 2 kere tıkanma yaşadım diyebilirim
İlgili konuya göz atabilirsiniz "https://www.kahvekulubu.net/sosyal/...ipperlar-turkiyede-tin-coffee.889/post-151133" Kahveye gerek kalmaksızın, faraza Hario 100'lü kutuda ıslatma suyu 7 saniyede süzülüyorsa, aynı miktar su th-3'te 10 saniyede süzülüyor. Gözenekler sıkıntılı

ben de bol poşet denince Japon üretimi olduğunu varsaydım. Hollanda olanlar sadece sıkı olanlar diye biliyordum ama emin olamadım. Eğer japon üretimiyse o filtrelerde hiç sorun yaşamadım açıkçası.

Evet, sıkı poşetler Hollanda, sitesinde bile Wrapped Holland olarak geçiyormuş.

Bu da Hoffman videosu

Neyse, different/2nd Japan factory bol poşet hepsinden süper :D

Geri