• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yeni Kahve Degirmeni(Baslangic)

toksoyagiz

Üye
İsim
Yağız Toksoy
Daha fazla  
İsim
Yağız Toksoy
Merhaba birkaç gündür sürekli forumda yorum okuyorum. Elimde yeni almış olduğum(2.el) delonghi decida espresso makinesi bulunmakta bunun için kahve ogutucusu almak istiyorum. Bütçem 1.5-2 k civarı.(Gönül ister ki 1zpresso K-pro Ama bütçem yok) Forumda okuduğum ve anladığım kadarıyla bu fiyatlara elektronik önerilmiyor. Ama espresso çekim için de hangisini tercih edeceğimi bilmiyorum Ilk tercihim de el tipi zaten. Şuan kafamda olusanlara göre "MOLENT pocket" veya 2. El "MOLENT G50"almayı dusunuyorum. Onerilerinize ve bilgilendirmenize açığım şimdiden teşekkürler

Merhaba birkaç gündür sürekli forumda yorum okuyorum. Elimde yeni almış olduğum(2.el) delonghi decida espresso makinesi bulunmakta bunun için kahve ogutucusu almak istiyorum. Bütçem 1.5-2 k civarı.(Gönül ister ki 1zpresso K-pro Ama bütçem yok) Forumda okuduğum ve anladığım kadarıyla bu fiyatlara elektronik önerilmiyor. Ama espresso çekim için de hangisini tercih edeceğimi bilmiyorum Ilk tercihim de el tipi zaten. Şuan kafamda olusanlara göre "MOLENT pocket" veya 2. El "MOLENT G50"almayı dusunuyorum. Onerilerinize ve bilgilendirmenize açığım şimdiden teşekkürler
Ürünler arasında ki kıyaslamayı kendileri yapmışlar zaten. Bende düşündüm araştırdım ama henüz alamadım. Pocket almaktansa g50+ daha ağır basıyor.
Çap genişlikleri aynı olsada total öğütülecek kahve gramı ve klik sayıları arasında ki farkları beni g50+ yöneltmişti.

Linki buraya bakıyorum inceleyebilirsiniz.

Bir youtube videosunda da pocket için daha ince kahve çekebilme sansi olduğundan bahsetmiş bir yorumda kafada deli sorular

Hocam timemore c3 veya nano s arasında hangisini tercih etmek daha mantikli ve nerden temin edilenilinir
Timemore C2 kullandım, lakin bunlar özellikle daha filtreye yönelik gelen benim görüşüme göre, şuan Timemore X lite da kullanıyorum yine espresso için uygun görmüyorum. Geçen hatta forumda karşı çıkanlar oldu ama gene söyleyeyim. Espresso için el değirmeni alınacaksa ona özel olarak tasarlanan alınmalı o daha makul çünkü genel değirmenlerde bi süre sonra çevirde çevir yoruluyorsun :) matkap takıyorsun hatta onla çeviriyorsun bazen.
Neden timemore Nano s dersen? Titanyum burr olunca işler çok hızlanıyor elimde var çok nadiren kullanıyorum ama türk kahvesi bile güzel oluyor.

Son düzenleme:
Timemore C2 kullandım, lakin bunlar özellikle daha filtreye yönelik gelen benim görüşüme göre, şuan Timemore X lite da kullanıyorum yine espresso için uygun görmüyorum. Geçen hatta forumda karşı çıkanlar oldu ama gene söyleyeyim. Espresso için el değirmeni alınacaksa ona özel olarak tasarlanan o daha makul çünkü genel değirmenlerde bi süre sonra çevirde çevir yoruluyorsun :) matkap takıyorsun hatta onla çeviriyorsun bazen.
Neden timemore Nano s dersen? Titanyum burr olunca işler çok hızlanıyor elimde var çok nadiren kullanıyorum ama türk kahvesi bile güzel oluyor.
Bilgilendirmeniz için teşekkürler

Merhaba öncelikle forumda yeniyim usta değilim:)) ama deneyimlerimi yazayım: delonghi ec685 var ben de el değirmeni olarak bir kaç sene önce Ikea dan aldığım metallisk isimli bir değirmenim var. seramik konik bir öğütücüsu var mili falanda sabit sallanmiyor hiç açıkçası bu değirmen ile manuel olarak deneme yanılma en inceden biraz kalın ayarda gayet iyi kahveler yapabiliyorum bu makinede. Bu segmentte bir şey de işinizi görür yani. Ama sorun şu ki el değirmeni ile espresso ayarında öğütüm yapmak bir yerden sonra cidden çekilmez bir hal alıyor hele iki üç misafir gelirse lanetler ediyorsun çevir çevir bitmiyor. O yüzden daha uygun fiyatlı bir elektrikli öğütücü aldım (melitta molino kahve öğütücüsu daha sonra bu kulvarda delonghi kahve öğütücüsunu kullandım) ikisinden de hiç memnun kalmadım. El değirmenim kadar da eşit öğütüm yapmıyor ve hiç kullanışlı değiller. Sonuç olarak şunu anladım espresso için başlangıç bir el değirmeni ile işinizi gorebilirsiniz ama uzun vadede iyi bir elektrikli öğütücü şart. Şimdi cunill tranquillo tron almaya çalışıyorum. Maaşıma zam gelince alırım diyordum ama ona daha cok zam geliyor bakalım ne zaman bulusacaz

Merhaba öncelikle forumda yeniyim usta değilim:)) ama deneyimlerimi yazayım: delonghi ec685 var ben de el değirmeni olarak bir kaç sene önce Ikea dan aldığım metallisk isimli bir değirmenim var. seramik konik bir öğütücüsu var mili falanda sabit sallanmiyor hiç açıkçası bu değirmen ile manuel olarak deneme yanılma en inceden biraz kalın ayarda gayet iyi kahveler yapabiliyorum bu makinede. Bu segmentte bir şey de işinizi görür yani. Ama sorun şu ki el değirmeni ile espresso ayarında öğütüm yapmak bir yerden sonra cidden çekilmez bir hal alıyor hele iki üç misafir gelirse lanetler ediyorsun çevir çevir bitmiyor. O yüzden daha uygun fiyatlı bir elektrikli öğütücü aldım (melitta molino kahve öğütücüsu daha sonra bu kulvarda delonghi kahve öğütücüsunu kullandım) ikisinden de hiç memnun kalmadım. El değirmenim kadar da eşit öğütüm yapmıyor ve hiç kullanışlı değiller. Sonuç olarak şunu anladım espresso için başlangıç bir el değirmeni ile işinizi gorebilirsiniz ama uzun vadede iyi bir elektrikli öğütücü şart. Şimdi cunill tranquillo tron almaya çalışıyorum. Maaşıma zam gelince alırım diyordum ama ona daha cok zam geliyor bakalım ne zaman bulusacaz
Değerli değerlendirmeniz için çok teşekkürler. Kahve isi biraz daha oznel bir iş birinin memnun kaldığı urun başkasını memnun etmeyebiliyor keşke alim gücümüz daha yüksek olsa da hepsini deneyip kişisel olarak secim yapabilsek ama Iste şartlar malum. Bende sanırım yerli üreticiye yonelecegim molent alacağım. Ama ailede fakir öğütücü var onu da yanında götürüp uğraşmak istemedigim yorgun olduğum vaktimin kisitli olduğu zamanlarda onu kullanmayı düşünüyorum

Günde 2 3 defa espresso yapan biri olarak el değirmeni ile başladığım yolculuğuma elektrikli değirmen ile devam etme kararı aldım burada bana göre 2 durum var; 1) Mevcut değirmenin taşınabilme özelliği 2)Kalitesi durum böyle olunca hem el değirmeni hem de elektrikli değirmen kahve sevdasının olmazsa olmazı. Örneğin El değirmenini sadece yolcuklarda v60 ım ile kullanırken elektrikli değirmeni ev de home office zamanında kullanıyorum. Daha hızlı ve pratik oluyor. O nedenle seçiminizi yaparken kaliteli öğütüm yanında gün içerisinde ne kadar çekim yapacağım? ya da yolculukta da kullanacak mıyım? tek seferde 40 50 gr dan fazla öğütüm yaoacak mıyım gibi soruların cevapları da bu seçimde önemli olacaktır.

Son düzenleme:
Günde 2 3 defa espresso yapan biri olarak el değirmeni ile başladığım yolculuğuma elektrikli değirmen ile devam etme kararı aldım burada bana göre 2 durum var; 1) Mevcut değirmenin taşınabilme özelliği 2)Kalitesi durum böyle olunca hem el değirmeni hem de elektrikli değirmen kahve sevdasının olmazsa olmazı. Örneğin El değirmenini sadece yolcuklarda v60 ım ile kullanırken elektrikli değirmeni ev de home office zamanında kullanıyorum. Daha hızlı ve pratik oluyor. O nedenle seçiminizi yaparken kaliteli öğütüm yanında gün içerisinde ne kadar çekim yapacağım? ya da yolculukta da kullanacak mıyım? tek seferde 40 50 gr dan fazla öğütüm yaoacak mıyım gibi soruların cevapları da bu seçimde önemli olacaktır.
Biz evde genelde 2 kişiyiz. Gün-de maks 4 bardak kahve tuketilir. 15x4=60 gr gibi bir miktar tüketimim var el değirmeni ve elektirikli değirmen için öneriniz nedir

Naçizane olarak deneyimli arkadaşlar fazlasıyla yazmışlar zaten ama şahsi fikrime göre el değirmeni pazarı son 3 yılda bayağı bir gelişti. Comandante ile başlayan furya bir çok yeni marka ve modelin doğmasına sebebiyet verdi. O zamanlar yaptığım araştırmalarda Comandante nin öğütüm değerlerinin gayet iyi olduğu yönündeydi ama son duruma baktığımızda alternatif bayağı çoğaldı.

Ben ilk olarak kahve çektirip o şekilde başladım, ya çekilmiş kahve alıyordum ya da çektirip alıyordum(hatta ilk espresso denemem de bir hevesle espresso çekim yaptırıp, eve gelip makinanın ince çekimi desteklememesi nedeniyle yaşadığım hayal kırıklığını hiç unutamıyorum :) ) sonrasında tchibo nun kahve değirmeni ile devam ettim ve arkasına Comandante aldım, son 3 yıldır Comandante kullanıyorum ve gayet işimi görüyor, özellikle yolculuklarda taşınabilir olması harika ama ev de birden fazla kahve yapmak istediğimde manuel çekim beni yormaya başladığı için uzun zamandır bütçesini ayarlamaya çalıştığım Rocket marka elektrikli öğütücüyü temin ettim. Elektrikli öğütücü olarak Eureka diskler benim her zaman tercihim oldu. elektrikli değirmenin Eureka tarafından Rocket için üretilen bir model.

Lafı çok uzatmayayım :) kısaca deneyimleme adına başlangıçta arkadaşların bahsettiği gibi timemore, molent vb. cihazların makul seviyeleri ile başlayabilir keza elektrikli değirmen için de bu yönde devam edebilirsiniz, kahve dünyası bitmek bilmeyen bir deniz gibi, aslında Kutup yıldızı gibi görüyorsunuz ama erişmek için hep yol kat etmeniz gerekiyor siz yol kat ettikçe kazanımız yol da yaşadığınız tecrübeleriniz oluyor ama o gene size hayatınızda ve hobiniz de yol gösterecek hedefiniz olmaya devam ediyor. :)

Geri