• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yeni bir manual espresso makinesi: XBAR KİCSTARTER projesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan schiele
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

schiele

Barista
İsim
gunberk
Merhaba arkadaşlar, manual espresso makinelerine bir buçuk senedir bulaşmış biri olarak bu konulardaki gelişmeleri takip ediyorum. Her yeni çıkan manual makine beraberinde yeni sorunlar getirdiği gibi farklı deneyimler de sunuyor.

Geçtiğimiz günlerde Kickstarter'da önüme Xbar isimli 58mm porta filter kullanan yeni bir manual makineyle karşılaştım. Elinizle bastırmak yerine hava pompası sistemi kullanıyor. Diğer makinelerden biraz daha farklı. Isınma sorunu v.b her şey kuşkusuz bu manual makinelerde hep düşündüğümüz şeyler arasında. l

Bu makinenin ön satışındaki fiyat 169 dolardan başlıyor gerçekten çok ucuz. Linki aşağıda paylaşıyorum. Belki benimle birlikte birkaç arkadaş bir çılgınlık yapıp girmek ister :D

e3cd154b6bbff4c9524981019fd0cdbf_original.png

Cok tatlı duruyor.

Edit: Daha ayrıntılı inceleyince daha da ilgimi çekti. Finansal durumumda bir değişiklik olmazsa 1 tane ön sipariş vereceğim.

Son düzenleme:
Ben de toplu alım şeklinde kicckstarter a girsek mi dedim açıkcası fiyat çok uygun. Sadece bize bundan vergi artı ötv çıkarırlar mı? Sonuçta elektronik bir şey olmasa da o hava pompası elektrikli gibi.

Çok uğraştırıcı ama çok da tatlı duruyor be.

Rez atıp takip edeyim 😄

Elektronik hava pompasını yöneterek basıncı gerçekleştiriyor olması çok hoş bence. O makinenin basıncı ne kadar programlanabilir acaba. Profil çıkarmak ne kadar mümkün. Aslında bir smart profiler takma potansiyeli yatıyor makinede.

Ötv kısmı üzücü...

Güzel tatlı bir alet olmuş ama ısıtma kısmı bunda flair'den bile daha çok sıkıntı olur diye düşünüyorum. Sağlam yapmalarının dezavantajı suya değen çok fazla metal olması, sıcaklık düşecektir gibi geliyor

1zpresso nun benzer mantıkta çalışan bir makinesi vardı.
1zpresso y3 air

bu makina da eski bir makina aslında asyalı sitelerde var
son olarak cihazı biraz daha güncelleyip Kickstarter ile avrupa ve amerika piyasasına girmeyi de hedeflemişler

Ben de aynı sorunları düşündüm açıkcası ısınma için napıyor diye araştırdım durdum. Sıcak su döküp duruyorlar lakin dediğiniz gibi o alan çok fazla. Üstüne bir de porta filter'e geçtiği zaman da ikinci kez sıcaklıkta yüksek düşüş yaşanır. Bu tip manual makineler sırf bu yüzden sıcaklık + basıncı koruyamadıkları için porta filter kullanmadılar.

Manual espresso makineleri üstünde ocak üstü klasmanında bu 9barista denen alet favorim. Isınma etme v.b mevzularla hiç uğraşmıyorsunuz fakat profil de yapamazsınız. Eğer şıp diye hazırlamak uğraşmak istemiyorsa kişi ve sabah tek kişilik espresso içiyorsa sadece. bu tip insanlar için 9barista favoridir sanırım.
https://9barista.com/

Güzel tatlı bir alet olmuş ama ısıtma kısmı bunda flair'den bile daha çok sıkıntı olur diye düşünüyorum. Sağlam yapmalarının dezavantajı suya değen çok fazla metal olması, sıcaklık düşecektir gibi geliyor

Manual espresso makineleri üstünde ocak üstü klasmanında bu 9barista denen alet favorim. Isınma etme v.b mevzularla hiç uğraşmıyorsunuz fakat profil de yapamazsınız. Eğer şıp diye hazırlamak uğraşmak istemiyorsa kişi ve sabah tek kişilik espresso içiyorsa sadece. bu tip insanlar için 9barista favoridir sanırım.
https://9barista.com/

Oldukça güzel düşünülmüş mühendislik olarak, benim de hoşuma gitti👍(Fiyat hariç😁) Teorik olarak ideal şartları yakalamış ve tutarlılık sağlayabilecek gibi gözüküyor. Çıkardığı espressolar nasıl acaba?

Geri