• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yeni bir ekipman denemek istiyorum ne tavsiye edersiniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HRV
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HRV

Yeni Üye
İsim
HRV
Şu an yalnızca v60 sahibiyim. Aklımda yeni bir ekipman edinmek var bu aralar. Aeropress, delter press ve kalita wave bunların tat profili nasıldır? Ekstra ekipman gerektirirler mi? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Kompresso.

Ekleme: Sadece yazdığınız üç ekipmanı sorduğunuzu tam anlayamamışım.
Eğer tek kişilik demleme yapıyorsanız V60 tan Kalita'ya geçmenize gerek yok diye düşünüyorum.
30/500 demlemelerde kalita 185, V60 02 ye göre daha kullanışlı o nedenle tercih ediyorum.
Kompresso'yu görece az bir maliyetle farklı bir fincan (espressomsu) deneyimi yaşamanız için önermiştim.
Aeoropress ve delter hakkında hiçbir deneyimim yok.

Son düzenleme:
Origami alırsanız, hem kalita, hem de v60 filtresi ile demleme yapabilirsiniz.

@HRV Selamlar

Yine V60 da aldığın şekilde bir çıltı mı almak istiyorsun yoksa daha mı espressoya ya yakın bir çıktı almak istiyorsun,yani denemek/tadmak istediğin nedir birde yeni ekipmanı doğa yürüyüşleri yada kamp gibi bir şey için mi istiyorsun?

Kalita ile demlemede v60 a kıyasla daha iyi çözünme sağlanıyor ve toleransı daha yüksek. Ama demlemelerimde genel olarak kahvenin asiditesinin düştüğünü ve daha tatlı bir hal aldığını gördüm. Tabii demleme üzerinde oynayarak değişebilir ama ben son zamanlarda tatlı olmasından memnun olduğum kahveleri kalitada, asiditesinden memnun olduğum kahveleri v60da demliyorum.

Aeropress demlemelerinde en büyük fark gövdenin yükselmesi benim açımdan. Ama v60 kadar aromatik bir bardak elde edemiyorum yine de. Daha sert içim istediğimde kullanıyorum genelde. Aeropress in en sevdiğim özelliği üzerinde oynamaya çok imkan tanıması. Yöntemleri çok fazla ve ekipman üzerinde de oynanabiliyor. 2li 3lü Kağıt filtre kullanıp basıncı değiştirmek gibi. Ya da metal filtre kullanmak. Ters, düz yöntemler ile farklı reçeteler uygulamak. Veee en güzeli prismo ile espresso olmasa da ona yakın bir çıktı almaya çalışmak.

Delterpressi deneyimlemedim ama en büyük artısı su ile kahvenin etkileşimini tamamen elinize alabilmeniz ve bu sayede hata oranını çok düşürmesi.

Bu 3 ekipman için konuşursam aeropress almanızı tavsiye ederim. Çok fazla imkan tanıyor size.

benim tavsyiem ya moka pot ya da aeropress edinin.

diğer pour over yöntemlerinin aynı olmasa bile benzer kahve deneyimi sunacağı düşüncesindeyim. moka pot en azından farklılaşabileceğinizi düşünüyorum. Aeropress ile ilgili düşüncem deneyselliğe izin verdiği için tek bir ekipmanla çok farklı sonuçlar elde edebilirsiniz. metal filtre vs de filtrelemede farklılaşabilirsiniz.

Saydıklarınızı ya da en azından ikisini deneyimleyebileceğiniz bir kafe varsa yakınlarınızda çok faydalı olur. Hangisi ilginizi daha çok çekerse onu edinirsiniz.

Anadolu Yakası'ndaysanız bizim atölyemize de uğrayabilirsiniz, hepsini deneyebilirsiniz. Satın alabileceğiniz seçenekler arasında da Origami, Delter Press ve Flower Dripper olur. Bunlar ilginizi çekmezse diğerlerini görmüş olursunuz.

Benim kişisel önerim Delter Press olur, en azından bir dripper'ınız zaten var. Bu sayede taşınabilir bir sistem elde etmiş olursunuz. Diğer avantajları için Delter'ı detaylıca inceleyebilirsiniz.

Aeropress almaya karar verirseniz eğer şurada çok güzel bir indirim var. Bilginiz olsun.

GÜNCELLEME:
Ürün orjinal değilmiş. Uyarısı için @Lyrcsg1ves e de teşekkür ederim. Yazışmaların bütünlüğü bozulması diye silmek istemediğimden ufak bir not düşeyim istedim.

Son düzenleme:
Yanlış bilgilendirme olmasın, linkteki aeropress muadil gibi görünüyor.

Orjinalini tavsiye ederim arkadaşa.
Ben de ona özellikle baktım. Ama muadil olduğuna dair hiçbir bilgi yok. Bir de direkt olarak "Aeropress" markasını kullanmış. O yüzden orjinal olmadığını düşünmedim açıkçası.

Fiyat cok iyiymiş gerçekten acaba orjinalliğiyle ilgili bir sıkıntı olur mu?
Zannetmiyorum açıkçası. Satıcı firma da bir kahve kavurucusu sanırım. Arayıp sorulabilir.

En kötü ihtimal, ürün geldikten sonra iade edilir. Bu yüzden internet alışverişlerini öncelikli olarak tercih ederim zaten. Memnun kalmadığım zaman problemsiz iade edebiliyorum.

Şöyle bir fark olabilir. Malzeme kalitesinde ufak farklılıklar olabilir. Ya da belki bir parçası hatalıdır. Mesela muadil v60'larda bazı yamukluklar olduğunu bunun sonucunda da akışın tıkandığının belirtildiğini hatırlıyorum. Veya yine böyle muadil bir aeropress'in kağıt filtresinin tadı olumsuz etkilediğini söylemişti biri forumda. Orjinal olmayan bir ürün alırsanız ve denemeleriniz başarısız olursa "acaba orjinalini alsam farklı olur muydu" diye endişe edebilirsiniz. Belki de çok seveceğiniz bir ekipmanı az bi farkla ucuza mal edeceksiniz diye boşuna gözden çıkarabilirsiniz. Bunlar tahminler tabi, iyi de çıkabilir.

Ben şahsen sadece kahve ekipmanı konusunda değil pek çok konuda aynı yaklaşımı benimsiyorum. Nike'a param yetmiyorsa çakma Nike almam gider Kinetix alırım mesela :d

Ürünü bu siteden alan arkadaşlar sanırım sorunsuz bir şekilde edindiler. Forumda konusu vardı, araştırabilirsiniz.

Şöyle bir fark olabilir. Malzeme kalitesinde ufak farklılıklar olabilir. Ya da belki bir parçası hatalıdır. Mesela muadil v60'larda bazı yamukluklar olduğunu bunun sonucunda da akışın tıkandığının belirtildiğini hatırlıyorum. Veya yine böyle muadil bir aeropress'in kağıt filtresinin tadı olumsuz etkilediğini söylemişti biri forumda. Orjinal olmayan bir ürün alırsanız ve denemeleriniz başarısız olursa "acaba orjinalini alsam farklı olur muydu" diye endişe edebilirsiniz. Belki de çok seveceğiniz bir ekipmanı az bi farkla ucuza mal edeceksiniz diye boşuna gözden çıkarabilirsiniz. Bunlar tahminler tabi, iyi de çıkabilir.

Ben şahsen sadece kahve ekipmanı konusunda değil pek çok konuda aynı yaklaşımı benimsiyorum. Nike'a param yetmiyorsa çakma Nike almam gider Kinetix alırım mesela :d

Ürünü bu siteden alan arkadaşlar sanırım sorunsuz bir şekilde edindiler. Forumda konusu vardı, araştırabilirsiniz.

BPA içeren plastiklerde kanserojen özellik olabiliyor. Aeropress direkt olarak amerikan standartında bilemedim. Colonna'daki aeropress daha ucuz bu arada bakabilen olduysa.

V60 örneği arada farklılıklar olabileceği kuşkusunu uyandırmadı değil, bir kere ağzımız yamuk v60tan yandı zaten. Teşekkürler :D

@HRV Selamlar

Yine V60 da aldığın şekilde bir çıltı mı almak istiyorsun yoksa daha mı espressoya ya yakın bir çıktı almak istiyorsun,yani denemek/tadmak istediğin nedir birde yeni ekipmanı doğa yürüyüşleri yada kamp gibi bir şey için mi istiyorsun?

Tekrar Selamlar @HRV

Eğer kabalaşıyorsam özür dilerim ama soruma cevap verme nezaketinde bulunursan eğer bende bilgim ve deneyimlerim dahilinde görüşlerimi belirtebilirim.Eğer ihtiyacım yok diyorsanda bu başlığı takibi bırakacağım.

Geri