• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile A4 Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yeni başlayanlar için Terimler

İsim
aytaç
Daha fazla  
İsim
aytaç
Değirmen
molent g50
herkese merhaba:
Ben kahve demlemeye 2-3 ay önce başlayan bir V60 ev demleyicisiyim. Bir çok arkadaşım gibi internette kahve ve ekipman bilgileri araştırırken kahveklübüne de üye oldum. Tecrübeli ve deneyimli herkesten çok şey öğreniyoruz ve gelişiyoruz teşekkürler. Ama bazı konu başlıklarının altında çok fazla ingilizce terim var, biliyorum bunlar anlatımı ve tarifi kolaylaştırıyor ama benim gibi acemilerin de konuların içinde boğulmasına neden oluyor. Temel terimleri tabiki öğrenmemiz gerek ama bazen konu sadece usta baristalar arasında geçiyormuş gibi oluyor ve anlamlandıramıyoruz. Belki bir çoğunuz "biz de böyle öğrendik, mesai harca sen de öğren" diyorsunuz ama en azından sırf yeni başlayanlar bölümü oluşturulup, forum sayfasında göze görünür bir menü olur ise insanlar kolay öğrenir ve ustalara yetişir diye düşünüyorum.
herkese selamlar

herkese merhaba:
Ben kahve demlemeye 2-3 ay önce başlayan bir V60 ev demleyicisiyim. Bir çok arkadaşım gibi internette kahve ve ekipman bilgileri araştırırken kahveklübüne de üye oldum. Tecrübeli ve deneyimli herkesten çok şey öğreniyoruz ve gelişiyoruz teşekkürler. Ama bazı konu başlıklarının altında çok fazla ingilizce terim var, biliyorum bunlar anlatımı ve tarifi kolaylaştırıyor ama benim gibi acemilerin de konuların içinde boğulmasına neden oluyor. Temel terimleri tabiki öğrenmemiz gerek ama bazen konu sadece usta baristalar arasında geçiyormuş gibi oluyor ve anlamlandıramıyoruz. Belki bir çoğunuz "biz de böyle öğrendik, mesai harca sen de öğren" diyorsunuz ama en azından sırf yeni başlayanlar bölümü oluşturulup, forum sayfasında göze görünür bir menü olur ise insanlar kolay öğrenir ve ustalara yetişir diye düşünüyorum.
herkese selamlar
Merhabalar, V60 için gerekli terimlerin bir kısmına en azından buradaki yazımdan ulaşabilirsiniz.

Elimden geldiğince Türkçe kelimeler kullanarak yazmaya çalııyorum ama bazen alışkanlıklardan dolayı unutabiliyorum. Umarım işinize yarar.

Foruma sabitlenmesi mümkün olur mu bilmiyorum ama arayan arkadaşlara kaynak olması açısından şuraya bakılabilir. Temel kavramları listelemişler.

Merhabalar, V60 için gerekli terimlerin bir kısmına en azından buradaki yazımdan ulaşabilirsiniz.

Elimden geldiğince Türkçe kelimeler kullanarak yazmaya çalııyorum ama bazen alışkanlıklardan dolayı unutabiliyorum. Umarım işinize yarar.

incelicem, emeğinize sağlık şimdiden :) 🖐

Foruma sabitlenmesi mümkün olur mu bilmiyorum ama arayan arkadaşlara kaynak olması açısından şuraya bakılabilir. Temel kavramları listelemişler.

evet bu yazıyı okumuştum ama onlar çok temel kavramlar. ben forumda yazanların birbirilerine bişeyler anlatırken kullandıkları ingilizce terimleri kastediyorum.

incelicem, emeğinize sağlık şimdiden :) 🖐
benin gibi yeni başlayanlar için gayet açık ve faydalı bir anlatım olmuş, teşekkürler ilginize. bir de sürekli commandante öğütüm klikleri yazılıyor., ben molent g50 kullanıyorum. tecrübeli molentciler de tecrübelerini paylaşsalar çok sevineceğiz 🖐

Gerçekten güzel açıklamalar vara ma mesela gövde ne demek tamam asidite ve tatlılığı anlayabiliyorum ama gövdeyi tam olarak açıklayabilecek birisi var mı

Gerçekten güzel açıklamalar vara ma mesela gövde ne demek tamam asidite ve tatlılığı anlayabiliyorum ama gövdeyi tam olarak açıklayabilecek birisi var mı
Basitçe şöyle düşünün veya deneyin, yağsız süt, normal süt, krema. Bunları peşpeşe denediginizde dilinizin üzerinde hissettiğiniz ağırlık ve yoğunluk birbirinden farklı olacak.

Geri