• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yeni baslayanlar icin receteler

Konum
Antalya
İsim
Erdem
Merhabalar. Kahveye gore farkli receteler oldugunu biliyorum; ama henuz kendi tarifini hazirlayamayanlar icin (ben de dahil) bilinen metotlari tek konuda toplayalim istiyorum.

Birkac saate bu receteleri kagida gecirip kahve koseme yapistiricam😁😁kendim comandante kullandigim icin ogutumleri cmd gore yaziyorum

Konu yeri yanlis olabilir🥺

V60 - Kasuya (4 6) method
20gr kahve 28-32 klik cmd
92 derece 300ml su
her dokus arasi 45 saniye olacak.
50ml (daha tatli isteniyorsa daha az) su ile blooming
0:45’de 120ml su’ya tamamliyoruz
1:30’da +60ml su, 180ml’e ulastik
2:15’de +60ml su, 240ml
3:00’da +60ml su, 300ml
3:30’da bitirmeyi hedefliyoruz.
 
V60 - James Hoffman Technique
30gr kahve 16-24klik cmd(ben 22klik baslayip gerekirse inceltip 16’ya kadar iniyorum)
Kaynar su (hotter better) 500ml su
60gr su ile 45 saniye blooming (1kahve:2su) basinda swirl yapip iyice karistiriyoruz kahveyi
Sonraki 30 saniyede +240ml su ekliyoruz (8g/s), t1:15 oldu.
Sonraki 30 saniyede +200ml su ekliyoruz (6.6g/s), t1:45 oldu. Su an v60 02’miz agzina kadar su ile dolu.
Butun suyu ekleyince saat yonu ve tersi olmak uzere birer kez karistiriyoruz ki yanlara yapismis kahve partikullerini ortaya alalim.
t2:20-2:40 arasi (swirl yapacak alanimiz olusunca) son bir swirl yapiyoruz.
3:30’da bitirmeyi hedefliyoruz.
 
V60 - Hoffman Iced Coffee (Japanese style)
32.5gr kahve 18 klik cmd
200gr buz, 300gr 92-96 derece su
Buzlarimi server’a koyarken bardagimi da buzluga yerlestiriyorum
70-90ml 45 saniye blooming sonunda kahve yatagini biraz karistiriyorum
300ml’ye tamamlayavak sekilde tum suyu dokuyorum. Saat yonu ve tersine birer kez karistiriyorum.
2:30-3:00 dakikayi hedefliyorum. Buna gore ogutum derecemi degistiriyorum
Demledigim kahvem ile buzu iyice karistiriyor, bardagimi buzluktan cikarip servis ediyorum.
 
Aeropress - 2 min coldbrew
15gr kahve cmd 8-10klik
Bardaga biraz buz, 60-75ml sicak su
Aeropress’i düz buzlu bardagimiza yerlestiriyoruz. Kahve ve suyu döküp 60 saniye karistiriyoruz. Sonra cok yavas bir sekilde press’liyoruz. Keyfimize göre buz-soguk su ile dilute ediyoruz.
Ben 200-220ml olana kadar birkac buz ve soguk su ekliyorum, tamamen damagimiza kalmis. Daha temiz bir bardak icin cift filtre kullanabilirsiniz.
 
Orkun Üstel youtube kanalinda farkli kahveleri demledigi 3-4-5 adimlik farkli receteler var. Onlar da bir yol gösterici olabilir V60’ta. Kendisi red clix’li comandante kullandigi icin receteyi birebir uygulayabiliyorum ben.

 
Orkun Üstel youtube kanalinda farkli kahveleri demledigi 3-4-5 adimlik farkli receteler var. Onlar da bir yol gösterici olabilir V60’ta. Kendisi red clix’li comandante kullandigi icin receteyi birebir uygulayabiliyorum ben.

Paylaşımınız, desteğiniz ve reçeteleri denediğiniz için teşekkür ederim. Su farklılıklarından kaynaklı da bazen tam tamına aynı performansı sağlayamayabiliyoruz ama faydası dokunuyorsa mutlu olurum. İlerleyen zamanlarda tekniklerle ilgili bir kaç video çekme hedefim var. Yarın ki tadım canlı yayınında da yayın sonunda sorularınız varsa demlemeye dair alabilirim. Sorularınız için Instagram'dan ya da buradan da her zaman yazabilirsiniz hepiniz. Keyifli demlemeler herkese! :)

@coffeebeansankara
 
Paylaşımınız, desteğiniz ve reçeteleri denediğiniz için teşekkür ederim. Su farklılıklarından kaynaklı da bazen tam tamına aynı performansı sağlayamayabiliyoruz ama faydası dokunuyorsa mutlu olurum. İlerleyen zamanlarda tekniklerle ilgili bir kaç video çekme hedefim var. Yarın ki tadım canlı yayınında da yayın sonunda sorularınız varsa demlemeye dair alabilirim. Sorularınız için Instagram'dan ya da buradan da her zaman yazabilirsiniz hepiniz. Keyifli demlemeler herkese! :)

@coffeebeansankara
Orkun Bey, uzun zamandır sizin tariflerinizden istifade ediyorum. Bu şekilde demlemelerimi daha güzel hale getirdim. Sağolun...
 
Geri
Üst