• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yeni Başlayanlar İçin Kahve Demleme Adımları ve Malzemeleri

enginocal

Barista
İsim
engin
Daha fazla  
İsim
engin
Merhabalar,

Filtre kahve demleme macerasına yeni katıldım. Bunun için farklı çekirdekleri ( montag, williams roastery,coffee project) alıp filtre kahve makinesinde demleyerek ilerliyordum ama araştırdıkça asıl notaların V60 demleme tekniği ile ortaya çıkartılabileceğini öğrendim. Bunun için öncelikle timemore slim plus değirmen aldım.
Her bir ürünü almam maalesef zaman alacak. Malzemeleri temin edene kadar nasıl bir teknikle ilerleyebilirim. Özellikle reçetelerde verilen ısı ayarı için nasıl bir ürün alabilirim.Hangi ürünleri almalıyım.

Teşekkürler.

Reklama girer söylemem :) Demlemeye yeni başlayanlar basliği altinda aradiğın tüm sorulara cevap bulabileceksin okumani tavsiye ederim.

Merhabalar,

Filtre kahve demleme macerasına yeni katıldım. Bunun için farklı çekirdekleri ( montag, williams roastery,coffee project) alıp filtre kahve makinesinde demleyerek ilerliyordum ama araştırdıkça asıl notaların V60 demleme tekniği ile ortaya çıkartılabileceğini öğrendim. Bunun için öncelikle timemore slim plus değirmen aldım.
Her bir ürünü almam maalesef zaman alacak. Malzemeleri temin edene kadar nasıl bir teknikle ilerleyebilirim. Özellikle reçetelerde verilen ısı ayarı için nasıl bir ürün alabilirim.Hangi ürünleri almalıyım.

Teşekkürler.

İyi kahve demlemek için basit bir kaç kural var.

1) Taze kavrulmuş, nitelikli kahve kullanın. çekirdek olarak tek yönlü valfli poşette saklayın
2) Kahvenizi demleyeceğiniz zaman öğütün
3) Su/Kahve oranınızı ayarlamak için 0.1gr hassasiyetl uygun fiyatlı bir tartı edinin forumun 2.el kısmında seçenekler mevcut
4) Kaliteli hazır su kullanın. Sıcaklık konusuna gelince su kaynadıktan sonra 5-10 dk beklerseniz kabaca uygun sıcaklığa gelecektir.
5) Damak tadınızı geliştirmek için zaman tanıyım minimum bir ay. Paket üzerinde yer alan notalara odaklanmak yerine içtiğiniz kahveden keyif almaya bakın.
6) Demlemenizi geliştirmek için muhakkak kahve pusulasını kullanın. Türkçe çevirisi forumda mevcut.

Bu sene SCA USA demleme yarışmasında üçüncülük kazanan yarışmacının kullandığı ekipman

Son düzenleme:
değirmeniniz başlangıç için güzel seviye olduğunu düşünüyorum (kullanmasam da kullananların incelemelerini baz alarak). @NoDRaC Suat hocamın diğer dediklerine harfiyen katılmakla birlikte su sıcaklığı konusunda farklı bir öneride bulunmak istiyorum. su sanılandan daha hızlı ısı kaybediyor. 5-10 dk beklerseniz muhtemelen baya ılınmış bir suyla demleme yapacaksınızdır, hesaplaması zor zira parametre çok (oda sıcaklığı, ısıtıcının yüzey alanı, kapağı açık veya kapalı tutup tutmadığınız vs.) ancak tahminen 80C derecelere düşmesini beklerim. bu da aslında güzel kahve çıkarabilir ancak asıl kompleks notaları çıkarmak için yeterli olmayacaktır.

ben ısı ayarlı kettle almadan önce kaynayan suyun fokurdaması geçer geçmez demlemeye başlıyordum. eğer kavrumdan kaynaklı acılıklar alırsam kahveden, sonraki demlemede bir dakika daha bekliyordum ağzı açık bir şekilde. hiçbir zaman tam derece ölçmedim ancak onun için ucuz termometrelerden alıp kaynayan su soğurken istediğiniz dereceye geldiğinde demlemeye başlayabilirsiniz. şu an fellow stagg ekg kullanıyorum ama %99 oranda neredeyse hala aynı şekilde demleme yapıyorum (99C). sadece sıcaklığa bağlı acılık olduğunda artık opsiyonlarım çoğalmış oldu. benim için fellow stagg ekg nin asıl faydası sağladığı inanılmaz döküş kontrolü.

Son düzenleme:
İyi kahve demlemek için basit bir kaç kural var.

1) Taze kavrulmuş, nitelikli kahve kullanın. çekirdek olarak tek yönlü valfli poşette saklayın
2) Kahvenizi demleyeceğiniz zaman öğütün
3) Su/Kahve oranınızı ayarlamak için 0.1gr hassasiyetl uygun fiyatlı bir tartı edinin forumun 2.el kısmında seçenekler mevcut
4) Kaliteli hazır su kullanın. Sıcaklık konusuna gelince su kaynadıktan sonra 5-10 dk beklerseniz kabaca uygun sıcaklığa gelecektir.
5) Damak tadınızı geliştirmek için zaman tanıyım minimum bir ay. Paket üzerinde yer alan notalara odaklanmak yerine içtiğiniz kahveden keyif almaya bakın.
6) Demlemenizi geliştirmek için muhakkak kahve pusulasını kullanın. Türkçe çevirisi forumda mevcut.

Bu sene SCA USA demleme yarışmasında üçüncülük kazanan yarışmacının kullandığı ekipman

Öncelikle teşekkürler. Forumda baya vakit geçirdim aslında , bu maddelerden 6. haricinde az buçuk okumuşluğum vardı.
Elimde şu an bir değirmen ve Philips Hd7459/20 filtre kahve makinesi var. Diğer konularda olması gereken ekipmanlar ile yapılacaklar anlatılmış.Denemeler yaparken Kettle da suyu ısıtıp , direkt makinenin içine koyup çekirdekleri yaktım :) . Böyle böyle ilerliyorum, gramajı vs de kendi damak zevkime göre buldum.
Bu ay bütçemi değirmene ayırdım, sonrasında V60 ve geri kalan ekipmanlara ayıracağım. Tüm ekipmanları toplamam biraz zaman alacak. Bu yüzden elimdeki ekipmanlarla maksimum verim alacağım yöntemi arıyorum.

Geri