• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yeni Başlayanlar İçin Değirmen Click Ayarı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mfdoom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mfdoom

Yeni Üye
İsim
a g
Daha fazla  
İsim
a g
Merhaba. El değirmenim Timemore C3'ü bugün elime aldım. 9 dakikalık öğütme sonucu kavanoza hiç kahve dökülmedi. Meğerse clicklemeyi yapamamışım. Sonra biraz çevirince Türk kahvesi ayarında bi click yapmışım. Aeropress için 11 click yapmayı düşünüyorum ancak sistemi tam çözemedim. Bu postu da yeni başlayanlar için açıyorum. Bir video veya rehber yazı linki paylaşabilir misiniz? Ayarlama çok zor geliyor başlangıç için.

C3 için yazıyorum genel olarakda hepsi böyle degirmenin ayarını küçültüyorsun böyle 0 clickte farklı tok bir ses geliyor ve gerisine biraz zor gidiyor zor gitmeye başladığı vakit -1e doğru gidiyorsun bir böyle anlayabilirsin birde degirmenin ilk hareket etmediği yada ilk sürtünme sesi yada yavas hareket ettiği click 0 noktası alabilirsin ( kendin zorlayarak değilde degirmen kolunu boşta dönmediği click diyeyim) birde click sayımı 0 noktasına getirip Click aralığını büyüttükçe sayıyorsun 1-2-3 diye genelde 15de bırakıyoruz biz haftada bir sök tak temizle demleme yoğunluğuna bağlı tabiki bu bence ideali 3-4 demleme
13-16 ideal v60 click aralığı deniyor tabiki Aralık senin damak tadına göre 6clickten aşağı inme zarar verdiği söyleniyor merak ettiğin eksik gelen birşey varsa yardımcı olmaya çalışırım
Merhaba. El değirmenim Timemore C3'ü bugün elime aldım. 9 dakikalık öğütme sonucu kavanoza hiç kahve dökülmedi. Meğerse clicklemeyi yapamamışım. Sonra biraz çevirince Türk kahvesi ayarında bi click yapmışım. Aeropress için 11 click yapmayı düşünüyorum ancak sistemi tam çözemedim. Bu postu da yeni başlayanlar için açıyorum. Bir video veya rehber yazı linki paylaşabilir misiniz? Ayarlama çok zor geliyor başlangıç için.

Son düzenleme:
o döndürme yerini sağa döndür, bir yerde en sıkı nokta olacak. kol dönmediği nokta 0 noktası.

sonra her bir sola döndürüşün/tikin 1 klik 2 klik gibi gibi gidecek.

11. tikte iş tamam (aeropressin için)

o döndürme yerini sağa döndür, bir yerde en sıkı nokta olacak. kol dönmediği nokta 0 noktası.

sonra her bir sola döndürüşün/tikin 1 klik 2 klik gibi gibi gidecek.

11. tikte iş tamam (aeropressin için)
burada büyük bir yanılgı var üstad. Bu sayım yanıltıcı olacaktır.
zor gitmeye başladığı vakit -1e doğru gidiyorsun bir böyle anlayabilirsin birde degirmenin ilk hareket etmediği yada ilk sürtünme sesi yada yavas hareket ettiği click 0 noktası alabilirsin ( kendin zorlayarak değilde degirmen kolunu boşta dönmediği click diyeyim) birde click sayımı 0 noktasına getirip Click aralığını büyüttükçe sayıyorsun
Doğru

Manuel değirmenlerin 1 noktası ilk dönmeye başladığı yerdir.
Cmd videosunu bırakıyorum

9 aylık C3 de bir kez bile bu söylenilen şekillerde ayar yapmadım. Daha bugün değirmen almış birine neye göre sağ sol tarifi veriliyor hayret ediyorum.

Dostum, değirmenin altında ince-kalın tanecikler yönü var. Kolu sabit tut. İnce tanelere doğru tek tek sık. Sakın kolu çevirmeye çalışma!

Kol kendi ağırlığıyla düşmediğinde 1 tık, 1 tık kalın taneler yöne doğru gel. Kol kendi ağırlığıyla serbest kaldığında artık 1 kliktesin.

Şimdi orada dur. Yine kolu çevirme. 7 klick ogutmeye başlangıç noktası. Altında dişliye zarar verir.

7-8 Türk kahvesi için ideal. Pour over da 14-18 arası kullandım. Ondan sonrası clever vs.

Örnek olması için 9 aylık burr fotoğrafı ekliyorum.

Afiyet olsun.

Ekli dosyalar

• IMG_20230306_133545.jpg
    IMG_20230306_133545.jpg
    134.3 KB · Görüntüleme: 40
burada büyük bir yanılgı var üstad. Bu sayım yanıltıcı olacaktır.

Doğru

Manuel değirmenlerin 1 noktası ilk dönmeye başladığı yerdir.
Cmd videosunu bırakıyorum

ben mi yanlış tarif ettim hocam, videoda da hiç kımıldamağı yerden 10 klik sayıyor

9 aylık C3 de bir kez bile bu söylenilen şekillerde ayar yapmadım. Daha bugün değirmen almış birine neye göre sağ sol tarifi veriliyor hayret ediyorum.

Dostum, değirmenin altında ince-kalın tanecikler yönü var. Kolu sabit tut. İnce tanelere doğru tek tek sık. Sakın kolu çevirmeye çalışma!

Kol kendi ağırlığıyla düşmediğinde 1 tık, 1 tık kalın taneler yöne doğru gel. Kol kendi ağırlığıyla serbest kaldığında artık 1 kliktesin.

Şimdi orada dur. Yine kolu çevirme. 7 klick ogutmeye başlangıç noktası. Altında dişliye zarar verir.

7-8 Türk kahvesi için ideal. Pour over da 14-18 arası kullandım. Ondan sonrası clever vs.

Afiyet olsun.
ince-kalın demedim de sağ-sol dedim neye hayret ediyosunuz bu kadar ali bey

Afiyet olsun.
Hocam ben hep -1 -2 den başlıyormuşum saymaya, sıfırlamak için kendime eziyet veriyormuşum öğremiş oldum çok sağolun.

Afiyet olsun.
Ben sizin 1 olarak belirttiğiniz click'i 0 olarak kabul ediyordum. Bugün de bir şey öğrendim :) Demekki bugün içtiğim kahveyi 13 değil 12 click'de içmişim :)

Size nacizane fikrimi söyleyeyim hem c3 hemde cmd kullanıcısı olarak c3 sıfır noktasından sonra 15 kliğe odaklayın kendinizi referans olarak komple dağıtmadıktan sonra mesela 15 tesiniz 13 ile çekeceksiniz 13 alın çekin ve çektikten sonra 2 klik aldıktan sonra 15 e gelin bunu kendinize referans alırsanız her öğütüm de kaçtaydı bu diye sıfırlamaya gitmesiniz cmd de 22 klikte benim referansım o şekilde her çekimden sonra 22 kliler öyle bırakırım. Birde C3 ü sıfır noktasına aldığınızda takıldığı yerde bırakın fazla zorlamayın 2 klik daha sıkarsınız fakat plakanın ezilmesine sebebiyet veriyor okuyorum yorumları şöyle ezildi böyle ezildi diye, inanın bende hiç ezilme olmadı daha 6 ay bir fiil aralıksız kullandım. Saygılar

Size nacizane fikrimi söyleyeyim hem c3 hemde cmd kullanıcısı olarak c3 sıfır noktasından sonra 15 kliğe odaklayın kendinizi referans olarak komple dağıtmadıktan sonra mesela 15 tesiniz 13 ile çekeceksiniz 13 alın çekin ve çektikten sonra 2 klik aldıktan sonra 15 e gelin bunu kendinize referans alırsanız her öğütüm de kaçtaydı bu diye sıfırlamaya gitmesiniz cmd de 22 klikte benim referansım o şekilde her çekimden sonra 22 kliler öyle bırakırım. Birde C3 ü sıfır noktasına aldığınızda takıldığı yerde bırakın fazla zorlamayın 2 klik daha sıkarsınız fakat plakanın ezilmesine sebebiyet veriyor okuyorum yorumları şöyle ezildi böyle ezildi diye, inanın bende hiç ezilme olmadı daha 6 ay bir fiil aralıksız kullandım. Saygılar

Aynı durum içinde olmamız çok enteresan bir tesadüf. Aynı şekilde C3 ü 15 de CMD yi 22 de referanslıyorum.

Geri