• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

yeni başlayanlar için clever dripper vs v60

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan atQ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

atQ

Yeni Üye
İsim
Atakan Saygıcak
Daha fazla  
İsim
Atakan Saygıcak
filtre kahve makinesinden sonra yeni bir demleme yöntemine geçmek istiyorum bu konuda deneyimsiz ve bilgisizim bu iki dripper arasında kaldım amatör olduğum için clever daha mantıklı geliyor bu konuda bana yardımcı olabilecek deneyimlerini paylaşabilecek biri varsa çok sevinirim. Bir de öğrenci bütçesine uygun değirmen önerinizi bekliyorum

Tamamen kisisel gorusumdur, clever dripper tamamen bir pazarlama harikasi, baska bir esprisi yok derim..o paraya hario v60 set alir ustune de 250gram kahve alirsiniz :) v60da receteler vs derken secenek ve kontrol daha fazla, akis kontrol vs derken gozunuzu korkutmasin okuduklariniz :)

Tamamen kisisel gorusumdur, clever dripper tamamen bir pazarlama harikasi, baska bir esprisi yok derim..o paraya hario v60 set alir ustune de 250gram kahve alirsiniz :) v60da receteler vs derken secenek ve kontrol daha fazla, akis kontrol vs derken gozunuzu korkutmasin okuduklariniz :)
Fiyat olarak v60 değil clever daha uyguna geliyor hocam. Sürekli 250 tl bandına düşebiliyor fiyatı, ya da ikinci elleri o fşyata gelebiliyor. V60 için kettle da lazım, filtre fiyatları da neredeyse 2.5 katına gelmeye başladı. Ben de v60ı clevera kıyasla daha çok seviyorum ve kullanıyorum ama clever kesinlikle daha ekonomik ve daha hızlı

filtre kahve makinesinden sonra yeni bir demleme yöntemine geçmek istiyorum bu konuda deneyimsiz ve bilgisizim bu iki dripper arasında kaldım amatör olduğum için clever daha mantıklı geliyor bu konuda bana yardımcı olabilecek deneyimlerini paylaşabilecek biri varsa çok sevinirim. Bir de öğrenci bütçesine uygun değirmen önerinizi bekliyorum
Kullandığınız filtre kahve makinası eğer damlatma kontrollü ise clever dripper almanıza gerek olduğunu düşünmüyorum. Eğer ki damlatma kontrolü bulunmuyorsa ve başlangıçta sadece taze kahve içmek ama çok da uğraşmak istemiyorum diyorsanız clever dripper önerebilirim.

Bunu sadece kahve içmek değil de bir miktar hobi olarak görüyorsanız v60 set alınabilir.

Değirmen içinse ikinci el ilanlardan c2, slim, pocket gibi değirmenler kovalayabilirsiniz. Seramik bıçaklı değirmen almamanızı tavsiye ederim.

Bana daha mantikli geliyor, elimde daha buyuk kettle oldugu halde bu miniklerden de var ve cogu zaman tercih ediyorum :)

Sadece alternatif, hani filtre makinesinden clever drippera gecmek yeni bir sey gibi gelmiyor... Okulda,ofiste pratik bir sey olsun diyorsaniz ayri durum... Molent pocket vs icin butce ayarlayip denk getirene kadar, hazir cekilmis kahvedense seramik degirmenler de is gorebilir diye dusunuyorum, ilk seramik degirmenimi isyerinde hala kullaniyorum mukemmel olmasa da o kadar korkunc durumlar da yok...hani butce olarak degerlendirmek adina :)

V60da öğrenme sürecinde kötü kahve çıkarma ihtimaliniz var, döküşü-öğütüm ayarını kanallanma ihtimalini vs sorgulayabilirsiniz. Cleverda hata yapma olasılığınız yok. Buna göre karar verin. Ben yeni başlayacak olsam önce clever seçerdim. Veya ikisini birden yapan Hario Switch alabilirsiniz.

bi çok kahveyi aeropress, clever ve v60 'da denedim. çıkardığım sonuç: potansiyeli yüksek kahve cleverda heba oluyor. bu arada heba olcağını bile bile bazen clever demliyorum. çünki çok kolay. kafein lazımsa kalite gözardı edilebiliyor. v60 da çok nazlı sonunda güzel bir kahve çıkacak mı belli değil. bişeyi yanlış yapmış olabilirsin. ama herşey doğruysa en büyük keyif onda.
benim favorim aeropress hem basit hem lezzetli

https://kahhve.com/hario-v60-drip-assist-set--hario-kahve-ekipmanlari
Ben bu seti kullanıyorum çokta memnunum aynı çelişkiyi bende yaşamıştım fakat clever bana french press benzeri geliyor hem bu ekipmana kuğu boylu kettel a da ihtiyacınız yok asist sayesinde çok güzel fincanlar çıkıyor youtube den araştırmanızı tavsiye ederim
2.seçenek ise hario mugen dripper
Bunuda kullanıyorum buda cleve altarnetifi olabilir
Filtre maliyeti açısından düşünürseniz cleve orjinal filtre zaten piyasada yok makine filtresi kullanılıyor sizde katlayıp hario larda kullanabilirsiniz v 60 filtre performansı vermez fakat zaten cleve de o performansı zaten alamayacaksınız

clever, v60'ın önünde diz çöküp tövbe ister :D
ortalama, ortalama üstü ama tutarlılık istiyorsanız clever, kahveden maksimum verimi almak istiyorsanız v60. öğrenme eğrisi biraz daha zor ama buna değiyor. nitelikli kahve dünyasında amaç kahveden maksimum faydayı sağlayıp zarif tatları ortaya çıkarmak olarak düşündüğümden v60 diyorum ben.

hario switch alin, hem clever hem v60 bence tam ogrenci isi :) alim satim bolumunu takip edin.

Niçin doğru değil öğrenebilir miyiz?
Tecrübeme göre, bardağın üzerine koyduğumuzda valf sürekli açık.
Aynen plastik V60 gibi oluyor. Bu durumun plastik V60 tan farkı nedir?

Son düzenleme:
Bardağın üzerine koyduğumuzda valf sürekli açık. Aynen plastik V60 gibi oluyor. Bu durumun plastik V60 tan farkı nedir?
çok kısaca özetleyeyim.
yapıları farklı. v60, v şeklinde yapısı ve 60 derecelik açısıyla ve buna uygun kağıdıyla demleme yapılan bir dripper iken clever dripper kahve makinesi filtre kağıdı kullanıyor ve şekli de buna uyumlu doğal olarak. taban yapısı farkı tat profilinde önemli etkiye sahip. sizin dediğinize benzeyen dripper yine hario markasının switch dripperı.

Tecrübeme göre, bardağın üzerine koyduğumuzda valf sürekli açık.
Aynen plastik V60 gibi oluyor. Bu durumun plastik V60 tan farkı nedir?
V60 değil, Tchibo, Melitta tarzı kesik dripper ya da makine tarzı demleme bölümü olur.

yeni başlayan için clever dripper daha mantıklı bence çünkü v60 da ısı ayarlı bir gooseneck kettle , tartısıydı , dripperdı derken iyi bir bütçe ayırmak gerekiyor . Hadi bunları aldın diyelim tüm parametreleri doğru yapman gerekiyor ki iyi bir kahve elde edesin.

Clever çıktısı da yabana atılmamalı. Öndemleme, parçalı döküş kuralı uygulandığında keyifli fincanlar çıkıyor.

Özellikle no.4 standart filtresinin küresel çapta en kolay bulunan filtrelerden olması nedeni ile filtresiz kalma ihtimali yok gibi.

Ucuz, pratik, farklı demleme alternatiflerine müsait olması nedeniyle konu özelinde clever tercih edilebilir.

Bu sayede bütçenizi değirmene daha iyi yönlendirebilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba,ben de amatör bir demleyiciyim,başından beri V60 kullanıyorum,değirmenim var ama kettle yok mesela çaydanlık falan kullanıyorum ve içtiğim kahvelerden genel olarak keyif alıyorum,acı olursa döküş hızımı değiştiriyorum falan, potansiyelli kahveyi de farkedebilğimi düşünüyorum. Sayılan kriterler gerçekten olmazsa olmaz mı V60ta?Yani merak ettiğim şey aslında dört dörtlük reçete uygularsam ve ekipmanlarım tam olursa gerçekten çok mu bambaşka oluyor her şey?

Geri