• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yeni başlayan için 5 ile 7 k arası yarı otomatik delonghi espresso makinesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kyuthar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kyuthar

Yeni Üye
İsim
göktuğ
Daha fazla  
İsim
göktuğ
Merhabalar! Ben kahve içmekten çok hazırlamaktan keyif alıyorum işe başladığım için sonunda bir espresso makinesi almak istiyorum. Biraz araştırma yaptım ve 4 ila 8 bin lira arası olan bir kaç farklı modele denk geldim. İlgimi çeken modelleri buraya yazıp fikir almak istedim çünkü etrafımda sorup bilgi alabileceğim biri yok.

Delonghi Manuel ECP 33.21.Bk - 4 bin lira ( En uygun )​

Delonghi Manuel ECP 31.21 - 4.8 bin lira​

Delonghi Manuel ECP 35.31 - 5.5 bin lira​

Delonghi EC 685.R Dedica - 5.2 bin lira ( Görünüşü en hoşuma giden :D )​

Delonghi Icona Vintage Manuel - 5.8 Bin Lira

Bunlar hakkında önerileriniz varsa yada başka bir tavsiyeniz varsa duymayı çok isterim. Teşekkürler.

Merhaba hoş geldiniz. Öncelikle değirmeniniz var mı ? Eğer belirttiğiniz 7k bütçe sadece espresso makinesi içinse ben gaggia new classci pro yu öneririm bu fiyata turkcell pasaj da ve teknosada bu fiyat civarında mevcut. Gaggia 58 mm portafiltreye sahip bu büyük bir avantaj. Çoğu ticari ve üst düzey makineler 58 mm dir bu da size makine için ekipman bulmanızı kolaylaştırır. Almadan önce biraz forumdaki konuları da incelerseniz size yardımcı olacaktır

Hocam bende en alttaki model var. Ben aldığımda Gaggia ile arasında bariz fiyat farkı vardı fakat şu anda öyle bir fiyat farkı yok. Yerinizde olsam Gaggia tercih ederdim. Basınç ayarı yapılması da mümkün onda. Ayrıca iyi bir değirmenin makineden daha önemli olduğunu söylemem gerek.

Gaggia new classic pro da önerildi ama 7.4 bin lira onun yerine Delonghi dedica + değirmen düşündüm ama önermiyor sanırım kimse

Hocam bence dedica artı değirmen yerine gaggia+değirmen daha iyi bir seçenek. Ben dedica kullanıcısı olarak bunu ifade ediyorum. Ayarı kısıtlı bir makine ve basınç ayarının olmaması da sıkıntı. Ben sizin yerinizde olsam Gaggia+iyi bir değirmen üzerinden giderdim. İyi bir değirmen olmadan en üst düzey makineden bile verim alamazsınız. Bu yüzden önceliği değirmene vermenizi de öneririm. Lelit Fred başlangıç için hem uygun hem de iyi bir seçenek olacaktır. El değirmeninde ise 1zpresso'dan bir model olabilir. Ben kendime CMD aldım ve memnunum fakat fiyatı biraz fazla. 1zpresso Jx pro bence el değirmeni için espresso temelinde güzel bir seçenek.

Tavsiyelerin için çok teşekkürler. Büyük ihtimal en başta ikisini bir almam diye düşünüyorum. Hazır espresso için çekilmiş kahve alıp sonradan değirmene geçebilirim. Ortalama seviye bir kahve için 4 - 5 bin liralıklar delonghi manuel ecp'ler hakkında bir bilginiz var mı ? Direk 10 binlik olmak istemiyorum 😁

Hocam bence dedica artı değirmen yerine gaggia+değirmen daha iyi bir seçenek. Ben dedica kullanıcısı olarak bunu ifade ediyorum. Ayarı kısıtlı bir makine ve basınç ayarının olmaması da sıkıntı. Ben sizin yerinizde olsam Gaggia+iyi bir değirmen üzerinden giderdim. İyi bir değirmen olmadan en üst düzey makineden bile verim alamazsınız. Bu yüzden önceliği değirmene vermenizi de öneririm. Lelit Fred başlangıç için hem uygun hem de iyi bir seçenek olacaktır. El değirmeninde ise 1zpresso'dan bir model olabilir. Ben kendime CMD aldım ve memnunum fakat fiyatı biraz fazla. 1zpresso Jx pro bence el değirmeni için espresso temelinde güzel bir seçenek.
Merhabalar hocam gaggia classic pro'yu biraz daha kurcaladım 7k ya buldum ancak kullanmadan 10dk önce açıp bekletmek bide espressodan hemen sonra süt yapamadığı yine biraz beklemek gerektiği ile ilgili bi videoya denk geldim bilgin var mıdır bu konuda

Merhabalar hocam gaggia classic pro'yu biraz daha kurcaladım 7k ya buldum ancak kullanmadan 10dk önce açıp bekletmek bide espressodan hemen sonra süt yapamadığı yine biraz beklemek gerektiği ile ilgili bi videoya denk geldim bilgin var mıdır bu konuda
Hocam, bekleme süresini baz almamanızı öneririm. Dedica'da sütten sonra espresso için beklemek daha uzun sürüyor. Art arda espresso almak istediğiniz zaman da ısı için beklemeniz gerekiyor. Ben size özet olarak şunu söyleyeyim. Şu an elimde Dedica var ve Gaggia'ya geçmeyi ciddi ciddi düşünüyordum fakat masraftan dolayı biraz düşünceliyim. Bekleme süresinden ziyade, öncelikle Dedica'da kazan yok. Bu yüzden ısı ve basınç durumlarında sorunlar ortaya çıkabilir. Gaggia bence başlangıç için gerçekten güzel bir alet. Eğer espresso ekipmanlarımı 51mm olarak dizmeseydim ve bu konuda ciddi bir masraf etmeseydim şu an Dedica'yı değiştirmiştim. Bu yüzden size önerim Gaggia ile başlamanız fakat her şeyden önce de bu makinelerden iyi verim alabilmek için nitelikli bir değirmen edinmeniz gerek.

aslında her kazanlı makine için bu bekleme süresi geçerlidir. kazanın hacmine göre bu değişmekle beraber aynı zamanda portafiltrenin ve başlığın da ısınması önem arz ediyor. aslına bakarsanız new classicler oldukça hızlı ısındı ışığını yakıyor (kazanı oldukça küçük) ama bu ısınma yeterli değil elbette o yüzden bir süre beklemek gerekiyor. ayrıca termal sörf dediğimiz olay mevcut, bu da su ısınsa da devamlı yükselip düştüğü için ısının tam olarak kestirilememesidir. gaggia giriş seviyede oldukça yeterli bir alet ek olarak birçok yükseltmeye de (PID, basınç, shower screen, buhar termostatı, kaşığının 58mm olması) açık olması hem uzun vadede elde alacağınız kahveyi güzelleştiriyor hem de süreç içerisinde çok deneyim kazanmanızı sağlıyor. süt konusunda da gaggia ev kullanımı giriş seviyesi bir makine olması nedeniyle dediğiniz gibi çok başarılı değil. zaten kazanı da oldukça küçük hem suyu hem de buharı tek kazanda hazırladığı için yetersiz kalıyor fakat buhar yükseltmesi yapar biraz da deneyim kazanırsanız zaman içerisinde işinizi görecek kadar güzel süt köpürtebilirsiniz. son olarak şu an teknosada 7k fiyatı var son zamanlar düşünüldüğünde fena durmuyor.

Geri